Basar!

Nu är vi hemma från basaren. Det gick bra, vädret skötte sig. Ingen sol, men inget regn heller. Har köpt tekakor och lite andra kakor, Spindelmannengurka. Barnen har kastat bollar och vunnit chokladbollar, gått tipspromenad. Avslutade basaren med att grilla korv. Då var det inte många kvar, men några tappra föräldrar och fröknar var kvar.

                                                    image12 
Här äter de popcorn och dricker festis.



                                 image13

Här är det Ludwig som sjunger som bara den. Det var jättekul, han hördes när han sjöng. Jag trodde inte att han skulle våga sjunga på basaren. Roligt! Det är Ludwig som står längst bak med röd jacka och gapande mun...

I dag har vi haft seminarium i skolan, det gick faktiskt jättebra. Inte så farligt som jag trodde att det skulle bli. Intressant faktiskt.
I morgon är det räkning som gäller.


Tog ett kort häromdagen på min murgröna som jag fick plantera om i  helgen. Den har växt som bara den.


                                            image14






Nu börjar den

TENTA ÅNGESTEN!!!!!!

Det är så jobbigt. Har räknat lite idag, men som vanligt är motivationen bortblåst. Kan tycka att det är lite kul att räkna, speciellt om det går bra, men samtidigt vet jag att jag ligger efter och då låser det sig. Suck, vad jag längtar till att kursen är klar.

I dag har Pers mamma flyttat. Det har nog varit allmänt kaos där idag gissar jag. Mycket möbler och flyttgubbar, städpersonal, osv. Nu är hon i alla fall på plats. Hoppas att hon kommer trivas i lägenheten. Det kommer nog att vara ovant en tid. Hon har ju bott i hus länge nu.

I morgon är det basar på barnens förskola. Det brukar vara kul. Då säljer de hembakat och saker som barnen har tillverkat. Det blir även loppis. Förra året fyndade jag barnböcker som var helt nya. Barnen ser fram emot basaren i morgon, då ska de sjunga. De har övat på sångerna här hemma också. Det är inte vanligt att Ludwig sjunger, men sedan förra veckan har han sjungit lite då och då. Roligt!
Jag ska försöka att ta kort i morgon (ska komma i håg kameran bara) så får ni se hur det brukar se ut.

Nu är knoll och tott i badkaret och gör sig fina till i morgon. De leker väldigt bra låter det som, vill inte störa då.
Vi har didaktikseminarium i morgon i skolan. Jag kan inte säga att jag riktigt har förstått vad vi ska göra, men som
Sara sa när jag sms:ade henne, hon hinner inte tänka på det utan hon räknade istället till tentan. Så känner jag med. Varför måste de ha seminarium mitt i allt? Förstår inte det.
Nej nu är barnen färdigsanerade, dags att skölja och torka dem.
Kram


IKEA!!!!!!!

Den 29/8 öppnar IKEA här i Karlstad! Då ska jag nog inte dit. Väntar nog tills de första fanatikerna har varit där, sen är det min tur! Åh vad det ska bli skönt att ha detta underbara varuhus nära. Vad mycket det kommer att shoppas här då. Måste spara pengar under sommaren så att jag kan shoppa loss ordentligt då.

I morse sket det  sig med Lucas avvärjning. Grinigare unge finns inte! Vilket morgonhumör han kan ha. Men efter en flaska med magisk dryck, vad det sura humöret som bortblåst. Vad sjutton är det i välling egentligen???? Droger???

I dag har jag varit i skolan, vi hade repetionsföreläsning inför tentan, sen satt vi kvar och räknade några tal. Tyvärr kunde jag inte stanna så länge eftersom jag åkte buss idag och det var jag som skulle hämta barnen.
Men alltid något.

                                               image11

Så här ser han ut ibland när han är sur. Här var han sur för att vi skulle åka hem och han inte fick cykla mer. Oj oj!
Den ungen har humör han! Charmigt men jobbigt!

Kram

Mors dag!

Jag blev grattad med ett presentkort på stadium. Jag har redan köpt upp det. Det bidde ett par springskor. Nu ska det springas. Måste bara få tiden till det. Men det ordnar sig. På stadium hade de världens otrevligaste kassör. De på golvet var jättetrevliga men han i kassan hade nog vaknat på fel sida idag. Urk för han!
Syster och Robert har nu åkt hem med Lilly. De var här i går kväll, vi satt på balkongen hela kvällen, åt ost och kex och drack vin. Vinet var jättegott. (det andra också...) Det är så skönt när man kan sitta ute och töla på kvällarna.

Längtar till Rhodos, då ska jag och Per sitta på balkongen på kvällen när barnen sover och dricka vin och bara njuta! Nu är det inte många dagar kvar. Jag känner mig så stressad, vet inte hur jag ska få ihop allt med skola och resförberedelser. Har ingen aning om vad vi behöver i klädväg. Jag måste också någon dag när jag är modig prova mina bikinis. Det är inte kul. Hua! Jag fasar för det. Är det någon som känner sig fin i bikini? Jag har svårt att tänka mig det. Det är konstigt för i vissa underkläder kan jag känna mig någorlunda ok, men i bikini! No no!!!
Nu är det bäst att jag slutar skriva, jag ser att min man sitter vid sin dator och faktistk är inne på denna blogg!
Puss på dig älskling!
Kram

Vet inte

Jag vet inte vad jag ska ha för rubrik på dages blogg! Läste precis en krönika från "Värmlands folkblad" om vårruset. Reportern trackade ner hela grejen. Tyckte att det var till för tanter som bara ville skvallra och äta bullar. Herregud, hon (krönikören) kan väl åtminstone vara med en gång för att se hur det är på riktigt. Jag var ju med med mina klasskompisar och jag kan säga att det var inte skvaller och några bullar såg i inte röken av! Däremot var det picknick, men det var sallad, torrtilla, skinka dvs nyttiga saker med. Blir så trött när folk babblar och inte vet vad de babblar om.

I dag har jag räknat lite matte, satt upp balkonglådan på loftet (resulterade i ett sår mitt i handen och en blåsa), varit och beställt glasögon till Lucas, städat. Det blev en hel del idag. Skönt. I morgon ska jag köpa blommor till balkongen och lite annat.

Kram

Utematte!

Idag har vi haft utematte med skolan. Det var roligt, men höjdpunkten var grillningen. Det värsta med att grilla är att man stinker efter det. Jag som hade tvättat håret idag.... suck. Kläderna är det bara att slänga på sanering. Men gott är det, det smakar alltid bäst ute! Usch jag  håller ev på att bli förkyld, det känns liksom i hela kroppen, jag har ju haft ont i halsen i flera veckor nu, men nu känner jag mig liksom matt. Typiskt.

Nu är syster med familj på väg hit. De stannar till söndag. Ska bli kul att se Lilly och bröderna bus ihop, hon är lite mera med nu än vad hon var sist de träffades.
Nej ju ska jag ner och damma. Tänkte slippa det i morgon, bara dammsuga i morgon. Behöver nog våttorka golven också, det gjordes aldrig sist jag städade och nu börjar det att synas. 
 
Kram
image9   image10

Inställt

Blev så glad i går kväll, fick ett meddelande om att dagens lektion på fm var inställt. Det var skönt. Nu har jag istället suttit och gjort klart det sista på min andra undersökning som ska vara inne på fredag. Jag har också skickat in den så nu är alla arbeten inne på rättning. Nu är det var att räkna. Bara och bara, jag ligger efter några veckor (som vanligt) men nu behöver jag ju bara koncentrera mig på det ialla fall.  I morgon ska vi ha utematte, det ska bli kul. Vi får även ta med oss för att grilla. Hoppas att det blir härligt väder. I dag är det väldigt fint här, hoppas hoppas att det håller i sig.

Just det , jag och några från klassen var med på vårruset i måndags. Det var inte lika fint väder då, men vi hade väldigt roligt. När vi sedan skulle äta picknicken gick vi hem till en tjej i klassen som bodde närheten. Det var inte fel. Skönt att få komma in och värma sig. Nästa år ska jag försöka att springa hela vägen, ska starta längre fram då. Nu var det jättesvårt att springa när man ville, det var alldeles för många ivägen. suck!  Fick en fin medalj också, Ludwig tyckte att jag skulle ha med den till skolan. hihi.

Nej nu ska jag ta mig lite luch, sen ska jag räkna lite.
Kram

Home again!

Nu har jag varit borta en natt. Varit till Göteborg och syster med familj. Jag var barnvakt åt Lilly. Robert och Desiree skulle på 30 års fest. Det gick hur bra som helst. Hon är nöjd bara hon får mat. Som sin far...  Jag hade en back up ifall det skulle krånga. Ludwig berättade nämligen för mig att han är bebisexpert så om det var problem var det bara att ringa honom. Tack vare hans tips som jag fick innan jag åkte, behövde jag inte ringa bebisexperten! Det känns lite konstigt att passa en bebis, det känns som att det var hundra år sedan jag hade en egen bebis, det är skrämmande vad fort man glömmer! Men det gick så bra så. Lilly brydde sig inte värst om att hennes föräldrar inte var med. Föräldrarna ramlade in 01.30, jag och Lilly sov, men jag vaknade... Sen vaknade Lilly vid 5 tiden, men då var ju mamma hemma så jag kunde sova vidare. Jag sov till 08.30, då ringde mina busfrön. Det var så skönt att slippa morgonpasset! Robert vart inte så pigg idag... syrran var desto piggare, men de har nog sovit en del i eftermiddag. Själv sov jag lite på bussen, inget att rekomendera för nacken. image8
Ludwig har lärt sig att cykla utan stödhjul!!!!
Han var så duktig och är fortfarande. Det värsta är att han kör så fort. Jag är livrädd!!! Men han tycker att det är så kul. Han lärde sig väldigt fort, trodde varken jag eller Per. Men tjoho vad det går. Kul för honom.
I morgon är det skola igen, sen på kvällen ska jag och mina studiekompisar vara med i vårruset. Hua, hoppas att det är fint väder.
Kram

Blä för regn!

I dag är det nog årets tråkigaste dag. Det bara regnar ner. Lucas är lite förkyld och vi har tråkigt. Per har tagit med Ludwig på en liten runda. De ska handla åka till farmor och något mer (kommer inte i håg...) Då kommer han ut ialla fall.
Jag lyssnar på "Absolute love deluxe" det är blandade lugna låtar. Helt ok. Passar bra idag. Jag tänkte lyssna på den när jag åkter till Göteborg. Jag har en stark vision att jag ska räkna matte på bussen, hoppas att det går. Hoppas också att jag fattar nåt!
Jag tror att jag och Lucas ska gå ner och baka en äppelpaj. En smulpaj, det är ju så gott. Receptet jag har hittat är av den smalare sorten.
Vill tipsa om en kompis blogg : Sara hon är bra på att blogga! Vi går i samma studiegrupp och har känt varandra i snart 2 år nu. Det är inte vanligt att man läser med någon mer än typ 1 termin så det känns väldigt kul att vi har läst så mycket ihop nu. Vi ska också läsa samma specialisering till hösten. Då blir det Svenska 2.
Nej nu måste jag hjälpa Lucas att leta efter en brandbil. haha "brandbilen som försvann" finns det inte en sådan bok eller film?
image7

Kort

Nu blir det ett kort inlägg, orkar inte skriva så mycket idag. Ludwig har ett sår i huvudet. Han hade när de var ute i skogen med dagis, lyckats med att få en stor pinne i huvudet så att det började blöda. Jag har försökt att göra rent det så mycket som möjligt, men det var svårt att få bort torkat blod. Han frågade när han skulle lägga sig om det gick bra att sova med såret. Gullunge!
I morgon är det röd dag, undrar vad vi ska hitta på? Hoppas att vi får sova lite, jag och Lucas brukar sova längst. Duktig kille. Per har varit ut och träffat en kompis ikväll. Gött att han kommer iväg någon gång, själv fick jag sitta hemma och vara drottning över fjärrkontrollen. Greys anatomi är ju så bra. Har inte följt den serien så länge, men nu har jag typ fastnat i den.

Kram

Pass!

I dag har jag och Per varit med barnen till polisen för att fixa pass till dem. Det gick bra, de fick ta av sig glasögonen för de blänkte i fotot. Ludwig fick ta om korten några gånger men till slut fastnade han och jag måste säga att han blev görsnygg! Lucas är ju lilla linslusen (från sin moster...) och han poserade glatt. Blev väl en omtagning tror jag. Men han blev ju såklart också görsnygg!!!
Jag trodde att Ludwig och Lucas skulle skärpa sig när de var på polisstationen, typ inte springa runt och härja, men nej då. De verkar ju inte ha någon respekt för poliser... Vad ska det blir? Ludwig började till och med att krypa igenom något räcke som fanns där. Ojoj, då var det också en polis i närheten. Hade det varit jag när jag var liten hade jag nog suttit på en stol och inte vågat röra mig... Men det är ju jag det...

Sofia var hit i kväll också. Hon fick läsa godnatt saga. Skönt att slippa det ibland. Tack Sofia! 
Idag har jag i skolan fått göra en mattelåda. Det är en låda som man får fylla med material som har med matematik att göra då så klart. Vi har fixat spel och även hjälpmedel att ha sen ute i skolan. Jag satt och klippte ut "bråkkakor" i flera timmar kändes det som. Men det blev bra.

Munsår har jag också. Det är ju så trist, nu vet jag att jag kommer att ha det i över en vecka. Kul, tur att man inte ska på någon stor och fin fest. Inte för att det händer :) Har ialla fall skaffat munsårsplåster, de är jättebra. Minskar smärtan och även skyddar såret. Tack!

Nu ska jag mingla vidare....
Kram (puss puss Per...)

Lek

Nu är Ludwig iväg och leker med sin kompis från dagis. Hans mamma ringde förut och sa att hennes son klättrade på väggarna. Hon undrade om Ludwig ville komma dit och leka. Självklart! Då kommer han att vara trött ikväll och nöjd. Hoppas att det har gått bra, man vet ju aldrig... De har ialla fall inte ringt, det är nog ett gott tecken.
Usch jag har jätteont i halsen, är så trött på det. Har haft ont i halsen i flera dagar nu. Hoppas att det försvinner snart. Jag håller också på att få munsår, typskt.
I går var det schlagerfestival. Sverige kom inge bra. Vi får ju kvala nästa år. Det var mycket konstiga låtar med i år, eller det kanske det är varje år? Nu är det ialla fall gjort för  i år.

I morgon är det skola igen, har ingen större lust, men så är det. Vi ska göra mattlåda i morgon också. Jag är inte säker på vad det är, men jag tror att man får fixa en massa material och sen göra en låda som man kan ha materialet i. Det är ju bra att ha när man är färdig lärare. Jag ska skriva klart min andra undersökning också har jag tänkt, så fort som möjligt. Ska bli skönt att bli av med dem, så att jag kan koncentrera mig på räkningen sen.
Nej nu ska jag borsta tänderna, det smakar inge vidare i munnen så kanske tandkräm kan hjälpa?
Kram

Tjolahopp!

Nu är han hemma!!! Vi hämtade honom vid tåget. Nu är barnen nöjda. Jag har också hämtat ut min nummerlapp i dag. Den ska jag ju ha när jag är med i vårruset. Det ska bli kul att vara med skolkompisar utanför skolan. Jag och
http://blogg.petersara.se/  Sara var på min vfu-skola idag och inventerade bland matematikmaterial. Det var kul, att ha varit där själv hade nog inte varit lika kul. Ska  försöka att bli klar med mina 2 undersökningar under helgen. Vi får väl se.
Nina: Jag är inte riktigt säker på priset på hemsidan, gå in på www.dinstudio.se och kolla. Jag tror att man får prova gratis i några dagar. Jag kan träffa dig på fredag eftermiddag nästa vecka. Jag åker till Göteborg på lördag morgon så det får inte bli så sent :) hihi...

image5

Här kommer en ganska så kul bild på min systerdotter Lilly...  Här kommer det en som är lite mer som hon ser ut i verkligheten.... Hon ser lite lurig ut där.
image6

Kram på er!

Äntligen!

Trodde aldrig att min studiegrupp skulle få ihop arbetet den här gången. Men vi verkar ha klarat av det. Hela 10 sidor tror jag att det blev. Kul. I bland känns det när man skriver arbeten att det aldrig kommer att bli något resultat, men rätt vad det är så är det färdigt. Det är svårt när det är gruppuppgifter också, det ska funka med så många då, fördelen är att man har någon att bolla idéer med och man är inte ensam. Per ringde nyss och berättade att han kommer hem lite tidigare i morgon, han skulle ha kommit hem 19.40, men kommer istället 16.30. Skönt, då hinner han träffa barnen lite längre. Det var sista veckan han var borta nu, ska bli skönt att ha honom brevid sig i sängen igen. Är lite konstigt att somna själv, även om han är den som somnar först jämt så är han i alla fall brevid och snosar... Jag ska alldeles strax sätta mig och börja skriva på min undersökning (en av dem), vill bli klar med den så fort som möjlig, så att jag kan koncentrera mig på räkningen sen.Urk urk...
Krám
image4
MIN MAN!!!

Jag gjorde det!!!

Jag sprang spåret på skutberget. Jag tog med mig mamma och barnen till Skutberget för att jag ville testa att springa 5 km. Jag hade räknat med att inte springa hela tiden. Men jag orkade faktiskt mer än vad jag trodde. Jag hade naturligtvis glömt att ta Bricanyl innan och jag skulle ha behövt haft näsdukar med mig ut. Jag fattar inte varför min näsa ska börja rinna så fort jag springer..
Annars idag har jag varit i skolan och haft föreläsning. Sen satt vi i gruppen och jobbade med vårt grupparbete. Usch vad vi är trötta på allt sånt. Vi satt nog mest och flamsade ibland. Men man orkar liksom inte...Jag längtar så tills skolan är slut och vi ska på semester. Det ska bli underbart!
Nej nu ska jag ner och äta lite.... Kram                                  
 Här hittade jag ett kort från 2005. Ludwig och Lucas sitter och har sina funderingar bland skorna...

image6

Välkommen till min nya blogg!

Fick tips av min mans stora tös att den här bloggportalen fanns. Jag brukar ju skriva lite blogg på vår hemsida, men tänkte att det kunde vara kul med något eget. Så här är jag! Får väl se vad aktiv jag kommer att vara här. Jag har idag haft lektion på en skola och eleverna fick göra glyffiskar. Det gick jättebra och här kan ni se en del av resultatet.           


                 

Lite information om mig: Jag är född -76, fin årgång. Har två grabbar på 5 och 3 år, en man har jag också. Vi bor i Karlstad trivs som sjutton. Jag studerar till lärare, har nu 1 år kvar, sen ska jag vara klar. Hjälp!!!
Älskar att shoppa, skogen, mina barn och min man såklart. Tycker mycket om djur framför allt hundar. osv osv....

RSS 2.0