Jäkla rygg

God fortsättning på er alla!

I dag har jag väldigt ont i ryggen. Inte där jag brukar utan på andra sidan. Typiskt. Det gör tom ont när jag sitter ner. Är så trött på att aldrig kunna lita på ryggen. Känner också av fogarna lite ibland. Har inte kännt av det så tidigt i graviditeten förut. Men något straff ska man tydligen ha. :)

Julen har varit bra, det har slappats en hel del och vi sover länge på morgonen. Även Ludwig är en liten trötter, han är ju iofs uppe längre på kvällen också. Skönt att få slippa ställa väckarklockan ialla fall. På fredag är det dags för mig igen... börjar 07.15 på Claratappen. Det kommer att bli jobbigt. Lättare att gå upp när det är ljust på morgonen än vad det är nu när det är typ natt.

Nej nu ska jag sätta mig och läsa min "braiga" bok. "Brustna hjärtans café"  En lättläst och bra bok. Tips!

Kram

GOD JUL!

Jag önskar er alla en riktigt god jul!

Ungarna i duschen, Per skriver ett inlägg i sin blogg. Sen ska vi faktiskt stänga datorerna..... hur ska det gå? Vi är ju beroende :)

Jag har inga byxor att ha på mig idag, har bara jeans. Känns ju inte så kul att ha jeans på julafton. Har en mammablus som jag ska ha, men nedtill då? Jag frågade Per om jag kunde ha bara blusen och trosor, men han såg lite konstigt på mig så jag får nog försöka  hitta en annan lösning.

Ludwig och Lucas har fått en julkapp nu på morgonen. Typ en miljon pokemonkort var, så nu har de att göra! Jag förstår inte alls detta med pokemonkort, men det är ju jag det...

Längtar till kl 15.00 då Kalle Anka börjar på tv. Undrar om våra barn någonsin kommer att känna julstämning när det börjar på julafton. De tycker ju inte att det är lika märkvärdigt med tecknat som vi tycker. De ser ju tecknat varje dag... stackars barn.

I år ska vi äta julmaten hemma hos mamma efter Kalle Anka och sen när vi är mätta går vi hem till oss och inväntar tomtefar. Vi har alltid firat jul på eftermiddagen så länge jag kan minnas. Kommer i håg när jag var liten att förmiddagen på julafton var en enda lång väntan. Det var så jobbigt!
 Vi får inte glömma bort att skänka en tanke på vad som hände denna kväll/natt. Ett barn föddes i en krubba av en jungfru... (bra gjort).

Ha en riktigt bra och härlig jul och ta hand om varandra!

Kram från en glad Louise utan byxor...







Puh!





Det var en bebis därinne. Med tickande hjärta och allt. Kändes så bra att få se det lilla krypet. Ludwig och Lucas har nu blivit delgivna om vad som kommer att hända också. Ludwig fick döpa bebisens arbetsnamn. Det blev "Årsbebisen", lite ovanligt namn va? hihi...

Datum blev lite flyttat, från den 24/5 till den 27/5, inte så många dagar.  Barnmorskan trodde sig kunna se kön... vill ni veta får ni maila mig. Min mamma ville inte veta så jag skriver det inte här. Hon ville ialla fall inte veta idag...

Kram från en lättad Louise, som nu måste ta tag i städningen.

Ps. Barnmorskan gav oss två kort eftersom det är julafton i morgon. Hon var extra snäll för det sa hon. Tackar tackar

Dan före dan (ultraljud)

I morgon smäller det. Då får vi se vår bebis. Jag är så orolig, har fått för mig att det är en massa fel och saker som inte är bra. Skulle allt vara bra så är det en bonus att få se kön....

I dag har jag och barnen varit runt till inte mindre än tre dagis. Först till Lucas för att hämta upp div julsaker som han hade gjort. Sedan vidare till där jag har arbetat under hösten. På dagiset där jag har arbetat mest fick jag en jättefin "good luck angel" och godis och ett helt underbart kort som en i personalen har gjort. Jag glömde som tur var att läsa texten inne i kortet när jag var där. Läste när jag kom hem och tårarna kom med en gång. Gud så gulligt av det.  Jag ska ta kort på det jag fick och lägga ut så att ni får se.

Var även förbi det andra dagiset jag har arbetat på och lämnade en chockladask (de andra fick också). Sen hade L & L tröttnat så vi åkte hem och åt köttbullar som Per och hans mamma har gjort.

Nu är vi friska och igår var jag och Per och inhandlade julklappar. Har nog aldrig gjort det så snabbt någon gång. Effektiv kan man tydligen bli när julen knackar på!

Kram

Håll tummarna!!!

Ingen mer spya! Ludwig är frisk. Så på söndag vid 14-tiden kan vi vara helt säkra. Känns så bra, varken jag eller Per känner oss dåliga heller. Gött!

Så i morgon ska vi  inhandla julklappar och gran. I dag tvättas det sänkläder för fulla muggar och det vädras. Vill få bort all sjukdomskänsla.

Nu ska jag blåsa håret.

Kram och håll tummarna ett tag till...

Lucas frisk, Ludwig nästa

Vi fick sova hela natten. Ungefär vid sextiden i morse blev Ludwig dålig. Han satt på toaletten ett tag om man säger så. Nu ligger han i Pers säng (tur att det inte är min) han springer på toaletten lite då och då för att spotta. Han har ju tom mage så det kommer liksom inget. Gud vad detta är tråkigt. Jag behöver ju ut på stan för att inhandla julklappar! Känner lite smått panik nu.

Nej nu ska jag ta tag i mitt liv och försöka bädda lite och komma i ordning.

Kram

Åh så kom den

MAGSJUKAN! Lucas har spytt hela natten.... Fröken berättade på hans dagis i går att fyra stycken barn hade åkt på magsjukan kvällen före. Vi höll våra tummar för att vi skulle klara oss. Men det hjälpte tydligen inte. I dag är Lucas pigg och nu väntar vi andra på hur det ska bli. Vem är på tur? Spännande så att det förslår.

Jag missar alltså mina två sista arbetsdagar på förskolorna. Suck! Vill ju liksom inte utsätta personal och barnen för ev magsjuka såhär inför jul. Får försöka åka dit till veckan och hämta upp regnkläder (dubbel uppsättning) och lite annat. Tråkigt att jag inte kunde säga hej då till alla barn, nästa vecka har ju de flesta gått på ledighet.

Jag skulle ha varit på julbord i kväll också med mitt nygamla jobb. Men fick ställa in det också. Jag som tom hade kläder färdigt för att ha på mig. Typiskt!

Håll nu era tummar för att vi andra i familjen klarar oss från denna hemska bakterie!

Kram

Semester, Lucia och present

I dag har jag och Lucas semester igen. Vi fick tyvärr inte sova på morgonen för det var luciafirande på Lucas dagis. Kl 07.20 skulle vi vara där... gäsp. Det gick bra för Lucas han sjöng och var pepparkaka för glatta livet. Några andra barn var dock väldigt störande...  men men.

Nu är vi hemma och jag har suttit och grejat med min nya kalender för nästa år. Nu ska jag bara skriva i det tråkigaste nämligen: adresser! Urk.

När klockan närmar sig 10 ska jag och grabben gå ner till stan för att införskaffa julkort, present och div annat. Lucas vill inte följa med, men när man är nästan fem år så får man inte vara ensam hemma tycker jag!

I går på jobbet var vi ute och lekte i snön, de stora barnen har ju jättekul, men de små... de lider verkligen. Vantar är liksom inte deras grej. Vet inte hur många gånger jag satte på de små vantarna. Men så fort man vänder huvudet till så drar de av sig vantarna. Det tar några minuter och så kommer de på att det gör ju ont i händerna när det är kallt. Då börjar de gråta och så får man pilla in händerna och försöka få tummen på rätt plats i vanten sen dröjer det några minuter och så är det dags igen. Suck!

Mysigt är det med snön tycker jag. Det gör så mycket för julstämningen. Ljusare blir det också. Hoppas att det kan ligga kvar några dagar.

Nästa fredag gör jag min sista dag på förskolorna. Gud vad jag kommer att sakna barnen. Jobbigt. Nu har man ju börjat känna dem riktigt bra och de vet vad jag är för en typ. Tråkigt när det inte gick att fixa heltid till mig. Men tyvärr så är det ju pengar som styr här i världen.

Nu ska jag ta tag i adresserna och sen bädda och sen hänga tvätt och sen borde klockan vara typ 10 så att jag och mr L kan gå ner på stan.

Kram

Hostar på

Ja ni, nu har jag snart hostat i 5 veckor! Är det något slags rekord kanske... Ska kanske kontakta guinness rekordbok för att se om jag kan vara med. Vissa dagar känner jag mig så mycket bättre, sen slår det till igen. Med tungt huvud och hosta och snuva. Ingen feber men det känns som att jag har feber... Pratade med doktor häromdagen, men det han kom fram till var att jag skulle fortsätta med att dricka mycket och ta mild hostdämpande. Jag kan säga att allt hostdämpande som är tillåtet som gravid är skit!

Allt vatten som jag dricker ska ju också ut, och ni som har varit gravida vet att det ska ut stup i kvarten och det är inga dåliga mängder som kommer av tex en klunk vatten.
Jag börjar tro att denna bebis växer i urinblåsan och inte i livmodern, japp det är nog så!

I dag har jag julpyntat, kunde inte vänta längre. Vet ju att om bara några veckor så kommer jag vara så trött på det att jag spyr. Jag brukar tröttna typ dagen efter nyårsafton.

Ludwig har haft sin kompis Liam här i några timmar, Per och Lucas drog till farmor och var i väg och handlade.
Jag räknade ut häromdagen att jag bara har 9 arbetsdagar kvar på mitt nya jobb, sen blir det det gamla jobbet igen. Ska iofs prata med min nuvarande chef på tisdag, men jag har svårt att tro att hon kommer med ett förslag som jag vill ha. Jag vill ha heltid och fast, annars törs jag inte säga upp mig från mitt gamla jobb.



Mysigt nu när det närmar sig jul. Nästa helg ska jag nog börja trängas på stan med resten av folket för att se om man kan hitta några klappar...

I går när jag kom hem efter att ha jobbat till kl 18.30 så hade Per bakat lussebullar. Gott! Ludwig och Lucas ville inte vara med och baka... himla ungar!

Kram

RSS 2.0