Världens bästa förskola!

Den går min son Ludwig på! Finns inga bättre fröknar än vad han har. Jag ska inte gå in på detaljer men kan bara säga så här: jag är så glad att just Ludwig går på den avdelningen han går på. Han får världens bästa hjälp av fröknarna, de ser till att det händer saker, att han får rätt hjälp och de lägger ner sig. Känns så bra att de inte bara tycker att han ska vänta till skolan med att få hjälp utan att han kan redan nu få stöd. Tjoho!  Lite bakgrund kan ni få. Ludwig har alltid haft lätt för att  hamna i bråk, han vill gärna bestämma och vill helst vara med överallt. Detta funkar ju inte i samvaro med andra kompisar. Nu har hans fröken fått hjälp av specialpedagogen på skolan (han börjar ju snart...) och de har börjat att arbeta med Ludwig så att han ska kunna se konsekvenserna av vad han gör osv. Han och fröken sitter i egna små stunder och arbetar, han får höra en berättelse och de gör lite annat. Han har tagit till sig av detta på ett bra sätt och det verkar som att han tycker om att gå undan med fröken. Han är den som annars måste hänga på de andra och vill helst vara först med allt han gör. Han har gjort framsteg och det känns så bra att det finns sätt som fungerar! Åh, jag är så glad! Min grabb!!!

Det blev kanske lite rörigt i dag, men jag hoppas att ni förstår ungefär vad jag menar!
I kursen jag läser nu har de flera gånger tagit upp att man kan som pedagog få hjälp/extra stöd utan att barnet har en diagnos, detta är ju ett tydligt fall av det! Tur att det finns fröknar som vet om detta och en kommun som också förstår. 

Man hör ju så mycket skräckhistorier om en del barn som inte får någon hjälp och där pedagoger inte fattar någonting, tur att det finns andra historier också!

Nej nu ska jag ta och göra i ordning ett schema till denna underbara förskola så att de vet när knoll och tott kommer nästa vecka! Ska sedan också börja på att skriva på uppgiften vi har till nästa vecka....

Kram från en stolt mamma!                             image68

Jobbigt beslut

Sitter och funderar på hur jag ska göra i eftermiddag. Jag har hoppat över lektionen nu på förmiddagen då jag mådde som en överkörd råtta när jag vaknade. Nu har jag sovit lite och huvudet känns iofs bättre men hostan är inge bättre. Skulle vilja gå på lektionen i em då den kan vara viktig, men samtidigt undrar jag hur det kommer att gå med hostan. Åh, vad svårt det är att bestämma sig. Det gör så ont att hosta!

Usch jag hatar att vara dålig, tycker inte om när det blir så. Men man måste ju vara sjuk ibland. Heja de vita blodkropparna! Kämpa kämpa!!!

Måste börja gå ut och gå så fort jag blir frisk, har inte gjort det på länge nu. Något nytt friskis kort blir det kanske inte heller tyvärr....
Det får helt enkelt duga med stavar i skogen. Inte helt fel det heller. Mp3:n i öronen och skog omkrign, det är livet det!

Kram från Louise med beslutsångest.... host host

Sjuk

Jag är sjuk. Det flög på mig igår, började med att jag kände mig hostig i skolan, sen under eftermiddagen och kvällen bröt det ut ordentligt. Feber, hosta och mår allmänt pyton. Urk.... Men det går ju över. Per tog med barnen ut nu för att mata fåglar och  komma ut lite. Per mår inte heller bra, men han är ialla fall lite piggare än jag. :)

I kväll har vi lovat Ludwig att han ska få se filmen Göta kanal, det ska bli kul att se vad han tycker om den. Kommer i håg att jag tyckte den var så bra när jag var liten. Nu har man ändrat smaken lite.

                                                                           image67

Vikarierat

I dag var det dags igen för att vikariera. Hade ansvar för elever i f-klass och åk 1. Det var lätt som en plätt då det var tema på förmiddagen och det innebar att jag inte var ensam utan det var en annan lärare som höll i det  hela. Jag hade ansvar i maten så att det blev torkade bord och barn som åt. Det var soppa idag så lite söligt var det :) Jag fick ha idrott och det hade jag själv, det var premiär för mig. Kul var det, eleverna var duktiga och jag får nog lov att säga att jag skötte lektionen bra :) stolt är jag!

Ludwig och Lucas var typ täckta av sand och jord när jag hämtade dem. Denna vinter är ju katastrof. Resonerade med fröken om att det är ingen idé att tvätta ytterkläderna idag när jag med stor sannolikhet får göra om det i morgon. Vantarna fick inte ens följa med hem.

Nu ska jag ner och skala potatis, sen ska jag läsa lite inför i morgon. Det är kanske bra om jag tittar lite i böckerna i alla fall....

Kram

Åh mitt huvud

Det har varit en jobbig skoldag. Den var lååång. Började en ny kurs, specialpedagogik. Ämnet är ju intressant, men det var segt att bara sitta och lyssna i flera timmar. Det blev till slut så att man inte orkade tänka, utan satt mest och kämpade för att inte se ointresserad ut...

Det blev lite av en chock att gå från en klass på 8 elever till att vara ca 40st! Lite skillnad. I morgon kommer vi dock att vara halvklass och det känns bra.
Nej nu måste jag ner och skriva klart en grej till i morgon.

Kram

Snyggt????

                                                            image66

Brukar inte bry mig så mycket, men kunde inte låta bli nu. När jag skrev snygg i rubriken menade jag inte killen utan tjejen. Är hon snyggt smal eller är hon sjukt smal? Min personliga åsikt är att hon nog skulle behöva några kilo till för att se sund ut. Hon ser ju mager ut, som barnens kusin skulle säga - hon är ju bara skinn och ben!

Alla får se ut  hur de vill och det finns människor som lider av att de är för smala, det vet jag. Men det är ju faktiskt inte konstigt att det finns ungdomar som svälter sig för att de vill vara lika smala, och storlekarna på kläderna blir mindre och mindre....

Skiv gärna en kommentar!

Kram Louise

Väntar

Sitter nu och väntar på att en lärare ska ringa mig. Jag ska vikariera en dag nästa vecka så jag ska få information om vad som gäller. Men det verkar som att läraren har fullt upp. Dum som jag var så gav jag bara mitt hemnummer, med andra ord är jag låst här hemma... jag som skulle ut i det härliga januarivädret och gå till biblioteket *ironi*

Har reserverat en massa böcker som är till nästa kurs. Är så  trött på bibliotek, ska bli skönt att slippa plugga sen.... drömmen vore ju om varje kurs hade max två kurslitteratursböcker. Vad härligt det skulle vara....

Nu ska jag pigga upp er med lite bilder.

                                                        image62
Har man inget bättre för sig så :) Är ju rätt skönt att ligga så....

image63image64Tänk att det faktiskt var snö!!!! Vi hann att göra en snögubbe och åka snowracer (bob) och pulka en hel dag! Helt otroligt.  Åh, vad fint det var med snö. Ni som inte kommer ihåg hur snö ser ut, kan jag informera om att snö är det vita på bilden... *ironi* igen!                                  image65

Snygg gubbe va? Moroten bidrog Robert med.

Kram kram

Snart tenta igen....suck

Har suttit i skolan hela dagen med studiegruppskompisarna. Känner mig så trött på att plugga till tenta nu. Det ska bli skönt i nästa kurs att få skriva ett arbete istället. Kommer säkert att klaga då med.... aldrig nöjd. Det är så jobbigt att sitta och plugga, får så ont i ryggen, känner mig som att jag har blivit stelopererad varje gång jag reser mig upp. Blir liksom sned i hela ryggen och det går inte att räta upp. Ont gör det också.

Nu är Ludwig inne hos Märta och jag sitter här. Lucas leker í sitt rum, nu ropar han hallå! Men jag förstår att det är inte till mig utan något som ingår i leken. :) Undrar vad han leker... ingen idé att fråga.

Ska snart ner och kolla in i kylskåpet för att se om det går att få i ordning något till ikväll, sen är det lite mer plugg som gäller.  Längtar till torsdag eftermiddag när tentan är klar och jag ska till kiropraktorn igen. Sen på fredag är det dags för att ta tag i ny kurslitteratur. På lördag ska jag hem till Malin i studiegruppen

Flytt

Hej hopp!

I dag flyttar syrran med familj till sitt hus... Jag vill också ha ett hus. Ingen som ska sälja ett snyggt och fräscht hus på Lamberget i Karlstad, naturligtvis ska det inte vara för dyrt för oss.

I går satt vi i skolan igen och tentapluggade hela dagen. Det är jobbigt men tack vare en helt underbar studiegrupp är det ganska så kul vissa stunder. Kommer att sakna dessa stunder på ett sätt.  Jag är så tacksam för dessa brudar! Utan er skulle inte mycket fastna i huvudet. Tack tack!

I går var jag så smart att jag städade hemma, dammade, dammsög och torkade golven. Vad fick jag för det... jo en rygg som gör sig väldig påmind om att den finns i form av smärta! Herregud, jag blir så arg, jag vägrar att låta ryggen vinna. Jag tänker inte bli någon som inte kan leva som vanligt, jag vill ha möjligheten att kunna städa och röra mig som vanligt. Jag blir så arg på min kropp när det gör ont, kroppen sviker mig. Gillar inte detta, jag blir rädd för vad som kan hända. Jag vill inte....


Kram på er!

Min pojke är stor!!!

Min Ludwig har idag tappat sin första tand!!!! Hjälp! Han börjar bli stor. Tappar mjölktänder, de små fina risgrynen... snyft! Han är jättestolt och jag med innerst inne, men det känns ändå i mammahjärtat.

Ludwigs dag har varit dramatisk. Han har lyckats med att stuka lillfingret. När jag hämtade honom idag, sa han att han hade ont i fingern, jag tog ingen vidare notis om det då både han och Lucas har ont både här och där ibland.
Kollade sedan på fingern och ser att den var blå (trodde först att det var blå färg) upptäcker också att den är svullen. Ludwig berättar att han har spolat kallt vatten, men det gjorde fortfarande ont. Jag gick till fröken och frågade om vad som hade hänt. Fröknarna hade ingen aning.
Ludwig och kompisarna hade lekt vid en soffa och hoppat, han hade slagit i fingret i ett bord. Men han säger inget till någon fröken och han grinar inte, utan min stora duktiga pojke går till toaletten och spolar fingern i vatten!!! (Han har ju lite sjukvårdstokiga föräldrar, röda korset osv...) Åh, blir så stolt över denna lilla pojke. (han är visst liten...)

Han har alltså inte nämnt något på hela dagen utan har varit ute och lekt, ätit mat osv på dagis och inte klagat någonting. Han måste ju ha haft jätteont.

Efter att jag hämtade dem idag, var vi hem till syster yster, där äter Ludwig ett äpple. Han klagar över att det är lite hårt så jag säger att han inte behöver äta upp. Han ropar efter en stund att han har en lös tand! Jag kollar och en tand i nederkäken fram är lite lös. Men den kommer nog att sitta ett tag tänkte jag....

När jag nu ikväll skulle borsta tänderna på honom, var jag jätteförsiktig när jag borstade där tanden var lös. Sen upptäcker jag att det blev ett väldigt stort hål där tanden ska vara! Jag nämnde inget för honom utan jag säger till honom att spotta!

Tjohej, där kom den lilla tanden. Fattar inte att det gick så fort från det att han upptäckte att den var lös till att den ramlade ut... Nu ligger den under kudden och väntar på tandfèn... Så tack vare ett hårt äpple och lite tandborstning har nu idag Ludwig tappat sin första tand!

Kram på er... själv har min dag inte alls varit lika händelserik, har bestått mest av föreläsning, tentaplugg med världens bästa pluggkompisar!

Vardag igen

I dag var det dags för skola och dagis igen. Jobbigt att gå upp i morse var det. Har ju fått sovmorgon nästan hela lovet. Barnen har lätt sovit till kl 09 ibland även till kl 10! Så skönt men konstigt.

Jag hade redovisning i dag i skolan. Jag var av någon anledning jättenervös. Förstår inte riktigt varför. Visserligen var det jag skulle redovisa om inte så lätt men jag hade ju ändå mina antecknigar. Hur som helst, det gick ialla fall ganska bra. Jag tog mig i genom och jag fick ingen utskällning. Phu! :)

Min rygg har inte varit bra idag. Skulle göra mina ryggövningar i morse och det gick inte så bra, hela ryggen pajar snart. Märker att jag undviker vissa rörelser och det är inte ett gott tecken. Ska till farbror kotknackare i morgon, ska ta upp det med honom då.

Äntligen kom det snö också! I går var vi ute och lekte i snön. Åkte bob och gjorde snögubbe! Som nu är borta. Snön verkade inte vilja stanna här hos oss... snyft. Det blir ju så mycket roligare med snö.

Ludwig kunde inte sova i går kväll, han var så spänd över att få komma tillbaka till dagis igen. Stackarn... han har verkligen längtat till dagis. Han är nöjd idag. Han och Liam har lovat varandra idag att de ska vara kompisar för alltid. Gulligt.

I morgon börjar mitt tentaplugg igen. Är lite smått trött på att plugga nu. Men det finns ett ljus i tunneln.  Har mycket att läsa, vet inte riktigt vart jag ska börja. Men det får jag lösa i morgon.

Kram på er!

RSS 2.0