Dagens upptäckt

Jag kommer att inom en snar framtid att ha samma frisyr som min dotter. Jag fäller hår som en tok. Detta beror på att under graviditeten fällde jag typ ingenting och nu ska man straffas för det. Himla hormoner!Vi kommer att matcha varandra förträffligt!

Ha en bra dag! Ni med hår... hrm

Jag har gjort det igen

Alltså fått med en insändare i NWT! 

Insändare

Blir så arg ibland när jag ska över gatan och jag får riskera mina barns liv. Jag vill inte gå över förrän jag verkligen ser att bilen stannar, eller att föraren tittar på mig och visar att jag kan gå.

Hatar också de bilister som kör sakta under tiden som jag och barnen går över gatan, det kan ske på ett ögonblick att tex L eller L tappar något och ska ta upp det. Det skulle innebära att de blir överkörda för att bilen smygkör hela tiden när vi går över.

Sen ska vi inte tala om de som cyklar på trottoarer! Åh... Håll er för sjuttom på gatan eller cykelvägar! Det roliga är att de brukar plinga när vi går på trottoaren. Vad tror de??? Nej, ut med er på gatan. Det är inte barn som cyklar på trottoaren, utan vuxna människor, gärna medelålders damer.

Själv cyklade jag höggravid i trafiken eller på cykelvägar. Så kom inte och säg något annat! Självklart med hjälm på huvudet.

Nej nu ska jag sluta klaga, känns redan mycket bättre.

I dag har jag och barnen varit och köpt gympaskor till Ludwig, och även skor som de kan ha nu på sensommaren/höst. Skönt att det är klart. Var också till toys`r us och köpte en present till Ludwigs kompis som han ska på kalas till på söndag.
Ludwig och Lucas var duktiga och de tjatade inte någonting i affären. Jag hade gjort klart för dem innan att idag får de ingenting i leksaksaffären. Det funkade!

Nu ska jag gå ner och greja lite...

Tjoho

Vi har äntligen fått tag i en lokal att vara i efter dopet. Betlehemskyrkan har en lokal som vi kan vara i. Äntligen, det var lite panik där ett tag. Tack Anna för tipset om lokal. Så ni som läser detta och har fått inbjudan, dopkaffet blir alltså i Betlehemskyrkan, man går in vid innergården.

I dag har jag varit en väldigt duktig hemmafru. Jag har bakat syltkakor och frostat av frysen. Kan tillägga att jag gjorde detta samtidigt... blev lite kaos när Astrid vaknade och ville ha mat samtidigt som kakorna var klara. Det blev till att öppna ugnsluckan, stänga av ugnen, sätta sig på golvet och amma och samtidigt kontrollera frysvattnet som inte rann ner i behållaren utan ner på golvet...

I morgon är det kiropraktor igen och sen ska jag och Ludwig till logopeden. Ska nog försöka göra några fler kakor också. Det var enkelt. Enkelt är lika med bra...

Nu ska vi ner och kolla på film.

Go natt!

Gaser

Sitter och ammar nu, kom att tänka på vad gasig Astrid är i magen på morgonen. Det smäller i rumpan på henne som bara den nu när hon ligger i min famn. Hon stannar liksom upp i ätandet och får en väldigt speciell och koncentrerad blick, sen dundrar det till! Sen fortsätter hon att äta som att inget har hänt. Det måste vara härligt att vara bebis!!!

Idag ska jag till kiropraktorn, hoppas att han kan hjälpa mig med ryggen, den är inte bra nu. Har jätteont igen. Det var kanske inte så bra för ryggen att jag var gravid... Så är det!

Kram

Dags för någorlunda vardag

I dag var det dags för Lucas att börja på dagis igen. Nu är han störst. De är fyra grabbar som kommer att börja skolan nästa höst. Kan tänka mig att de är kaxiga...

Jag och Ludwig drog ut på en kombinerad cykel och promenadtur på förmiddagen. Ludwig cyklade och jag drog barnvagn och försökte hänga med... Han har lite svårt med att hålla sig på en sida av vägen, blir lätt att han vinglar, men det tar sig. Träning ger färdighet!


Lite dålig bild, men han är där framme :)


Så nöjd!Härmodagen var vi hem till moster (syrran), då tog Lucas och Lilly varandra i handen när vi var på väg hem från lekparken. Gulligt.

Nu sitter L&L och spelar pokemon på tv-spel, verkar skittrist, enligt mig. Men vad vet jag om det? Astrid ligger i sängen för att sova. Undrar hur det går... hon är ialla fall tyst. Ska gå och titta... hon sov inte. Ligger och tittar på kossorna och fåren som hänger över henne. Ja, hon är nöjd än så länge ialla fall.

I dag kom det en klänning som jag vann på tradera. En klänning som är jätteskön från Esprit, jag betalade 116-: för. Ett fynd!

Nu har Astrid tröttnat på sina sängkamrater. Bäst att gå dit och få henne att slappna av så att hon somnar...

Kram

9 år

I dag har vi varit förlovade i 9 år! Grattis till oss.

Vi förlovade oss i Turkiet (Alanya) efter att ha varit ihop i 6 månader. Tokigt jag vet, men det har ju gått bra! Jobbigt är det ibland, men vi vet att vi har varandra i vått och torrt.

Nu har vi tre barn tillsammans och är gifta, så kan det gå!

Älskar dig Per Olsen!


Ny hobby

Jag har fått en ny hobby. Tradera heter den. Är jättekul att titta runt på. Finns mycket att handla till Astrid. Tyvärr har jag inte sett så mycket till L&L då de flesta kläder är rätt så slitna när de kommer upp i de åldrarna. Jag fyndade ialla fall ett par tights till Astrid för totalt 58:- Så här ser de ut:


Coola va?

Jag har också köpt mig en klänning, har inte fått hem den än så jag vet inte om jag kan ha den... Kan jag inte ha den nu så ska jag kunna ha den nästa sommar!!!

I dag har vi inte gjort mycket. Det har varit lite tråkigt väder. Vi kom ialla fall ut i 40 minuter innan det började komma regndroppar. Vi har också gjort chokladbollar.

Kram


Lokalhjälp!!!

Behöver hjälp! Jag får inte tag i någon lokal till dopkaffet.

Kyrkans lokal som man får låna är naturligtvis upptagen pga kyrkoval. Finns det någon som vet någon lokal, som helst är gratis, inte ligger för långt ifrån Domkyrkan och rymmer ca 30-35 personer? Datum är den 19/9, en lördag.

Kontakta mig, jag börjar få panik nu....

Sista veckan börjar nu...

Alltså sista veckan på sommarlovet! Sen är det dags för vardag igen. Lucas börjar den 18:e och Ludwig den 20:e. Får se hur jag ska roa dessa grabbar denna vecka. Funderar på om vädret tillåter att utforska lekparkerna uppe på Herrhagen.

Vi har fått tvestjärtar på vår balkong! Äckligt... och det värsta är att Per hittade en i min säng i morse när han bäddade! Hjälp!!! Jag ska inspektera min sida av sängen när jag lägger mig sen, ska förresten inspektera Pers sida också, det är säkert därifrån den kom....

I dag har vi firat Sofia som fyller 22 år, hon fyller i morgon men vi firade henne idag. Grattis i förskott!

Var ute och gick på förmiddagen idag. Astrid var inte så nöjd hela tiden, fick ta en matpaus och även kortare pauser så att hon fick kika lite på omgivningen :). Hon uppskattade inte sufflettaket hela promenaden.  I början av promenaden sov hon och när jag kikade in till henne såg hon ut så här:


Hon har i sömnen lyckats får mössan över ansiktet, hon hade inte mössan på sig från början utan den låg brevid :)


Vår nya bil förresten.
Tjena på er!Grabbarna busar i museiparken (konstig stavning). Vet inte riktigt vad Ludwig håller på med, han kanske ser en snygg tjej längre bort åt höger?

Kram på er!

Läkarbesök, shoppingsugen

Halloj!

I dag ska Astrid på bvc besök inklusive träff med doktor. Gissar att de ska kolla om hon kan få ett OK i rumpan. Hon har ju redan fått OK i rumpan när vi blev utskrivna från sjukhuset. Hoppas att hon får ett till OK. Det skulle ju vara snyggt med ett OK på varje skinka :)

Snart börjar Ludwig i skolan igen och Lucas på dagis. Det ska bli skönt för dem. De börjar gå varandra på nerverna ibland. Per har börjat jobba denna vecka så nu blir det lite mer rutiner... I går var vi till en lekpark som kallas för "lastbilsparken" av barnen. De hade jättekul där, tyvärr höll jag på att frysa i hjäl och sen började det regna. Typiskt!

Åh, jag är shoppingsugen. Det är så mycket jag vill ha och behöver. Astrid behöver också grejer och Ludwig och Lucas behöver lite höstkläder. Mest Ludwig eftersom Lucas har lite att ärva. Men nu har jag inga pengar... det är så tråkigt! Det stora minuset med att vara mammaledig. Ekonomin sjunker som en sten! Inte för att jag har det bra ställt när jag jobbar, men det är i alla fall lite bättre. Jag önskar att jag hade ett jobb som kunde försörja mig och inte ge mig ett bidrag varje månad. Att ha jobbat på samma jobb i så många år som jag har gjort och inte ha bättre lön är skandal enligt mig. Per tjänar inte mer än mig men han har i alla fall lite förmåner som 7 veckors semester, plus förmån på läkarbesök och läkemedel. Själv får man inte ett skit av landstinget.

Nu har jag beklagat mig. Jag har en tia-lott i plånboken med vinst på 10:-, ska nog lösa in den och hoppas på större tur...

Kram från fattiglappen!

RSS 2.0