Stockholm bland annat

Kort från Stockholmsresan som jag lovade.Ludwig och Lucas hamnade i paradiset på hotellet när de såg att det fanns tv-spel! Livet kunde inte bli bättre!


Jamie Oliver hade gjort barnmenyn, och för att barnen skulle veta vad de fick, kunde de titta i en sån där kamera på hur maten såg ut! Smart så det sjunger om det.


Ett besök vid slottet blev det också.


En får inte vara dum, då blir man chef! Skön ställning Lucas!


Syskonkärlek! Säger inget mer om den bilden :)


Gröna Lund och lustiga huset. Roligt och läskigt.


Kungsträdgården var ju intressant...


Jag fick också vara med...


Ett sista kort på vår bil, som vi sålde i Stockholm. Snyft!

Vi behöver en större bil nu när vi har så många barn och barnstolar. Vi ska nu ha en V70 istället för vår V50. Den är större och det behövs.

I dag har vi firat min morfar som fyllde 85 år idag! Hurra för honom!!! En härlig man som har mycket att komma med. En klok och genomsnäll farbror.

Kram och go natt på er!

En mördare i huset!

Kom hem igår efter att ha varit i Stockholm på semester i två dagar. Vi har haft det jättebra, ett jättefint hotell och helt ok väder. (Till skillnad från förra året...) Jag lägger upp bilder senare, orkar inte hämta kameran nu.

När vi kom hem i går fick vi reda på att en som bor i vårt hus har mördat sin mamma! Helt otroligt att man inte kan vara borta härifrån i två nätter utan att det ska hända en massa. Jag vet vem hon är, men inte så mycket mer. Aftonbladet hade tydligen ringt till alla i huset i går för att få uttalanden, de är verkligen gamar! Min mamma fick de tag i så hon är med i tidningen idag. Hi hi... Hon som hatar att vara i offentligheten... (eller hon kanske inte gör det trots allt...)

www.aftonbladet.se/nyheter/article5549199.ab

I detta hus händer det någonting hela tiden. Vi har haft bränder här, knarkare som har bott under oss, man som har hoppat ut från fönster och säkert något mer.  Nu kan vi även lägga till en mördare. Känns som att det är tryggt här :) not!

Kram

Fredag

Då var det fredag igen. Dagarna flyter iofs ihop ganska bra, men jag försöker hålla någorlunda koll på vilken dag det är. Har nog inte hänt så mycket denna vecka, tror jag... Per har ju semester så vi tar det ganska lugnt. Vi har sovit länge på morgonen, ja, alla utom Ludwig då. Han är liksom inställd på att vakna kl 07.00 eller 08.00. Men han är ju så stor att han fixar att gå upp själv och sätta på tv:n. Lucas däremot, han kan sova han. Duktig pojk.I förrgår tog vi en promenad till en ny lekpark vid Sundstagymnasiet (vad nu gymnasieeleverna ska med en lekpark till...?).  Per var kapten och matroserna Ludwig och Lucas skulle fånga sjöodjuret (var det jag??).Så här ser vagnen ut, om ni funderade på det.Kolla in vad Astrids kläder matchar vagnen! Ha ha! Jag lovar och svär att det inte är meningen. Vi har faktiskt fått kläderna till damen.

Nu ska jag snart gå och lägga mig.

Kram

Förlossningen

Har ju lovat er att berätta om förlossningen. Efter att jag har fått L&L så har jag skrivit ner allt jag har kommit ihåg om förlossningen i ett brev till dem. Kan vara kul för dem att läsa när de blir stora. (Tror jag)

Astrid skulle ju ha kommit till oss den 27/5, men ingen av mina barn har ju lytt mig förut så varför skulle hon???

När jag hade gått 12 dagar över tiden hade det inte hänt ett skit, men på natten till den 13 dagen över så vaknade jag och trodde att jag hade börjat läcka vatten. Ringde till förlossningen och rådfrågade dem om det kunde vara det. Vi kom då fram till att det var ev den där kända slemproppen som hade börjat luckras upp... Urk. Under dagen den 9/6 så märkte jag det var nog på G, men jag var med Lucas till vårdcentralen för att göra andningstest på honom, var sedan på Ludwigs show i skolan. Inga värkar än....  På natten till onsdagen hade jag några värkar, men inte regelbundna och inte alls farliga. På onsdagen åkte Per till jobbet och barnen var på dagis och skola. Jag började få värkar under förmiddagen som från början inte var så farliga och regelbundna. Jag låg i sängen och började klocka värkarna, märkte efter ett tag att de var regelbundna och att de började komma tätare. När jag förstod att det var ca 3 minuter mellan, tänkte jag att jag kanske ska ringa Per så att han vet att det är på gång ialla fall. Hade inte en tanke på att åka in än... När jag pratade med Per var han uppe på Kasernhöjden och körde. Han blev lite arg på mig för att jag inte hade ringt tidigare (oj då).  Han skyndade sig från jobbet och åkte för att hämta Louise (dottern), hon skulle hämta L&L när de hade slutat från skola och dagis. När Per kom hem ville både han och Louise att vi skulle åka in. Jag tyckte att vi kunde vänta, så farlig var det ju inte.... Men jag fick ge upp. Vid 12 tiden åkte vi till förlossningen. Vi tog inte med oss väskorna in för jag trodde vi skulle få åka hem igen.... (ha ha!) Vi fick ett rum och jag ville att de skulle undersöka mig för att se hur öppen jag var. Barnmorskan kollade och jag var öppen 6 cm!!! Jag hade gissat på typ 2 cm och Per gissade på 4 cm. Hoppsan jag fick visst vara kvar på förlossningen.

Barnmorskan frågade om jag ville testa att bada som smärtlindring. Det ville jag gärna, har aldrig testat det förut för när jag födde senast fans det inte badkar på förlossningen. Ett jättebadkar klev jag i och det var så skönt! Det funkade som smörtlindring. Per höll på att svettas ihjäl, men vem bryr sig! När jag hade legat i ca 30 minuter kände jag att det inte hjälpte längre. Fick gå ur och in i rummet igen. Började med att stå/hänga vid en sån där "gåstol". Fick lustgas och det funkade så bra. Kändes skönt att stå och hänga. Per fick massera mitt ryggslut då det gjorde ont där när värkarna kom. Har inte haft känning tidigare i ryggen av värkarna när jag har fött tidigare. Det var jätteskönt med massagen. När Per frågade om han kunde gå på toaletten fick barnmorskan ta över massagen.

Vi hade ett barnmorskebyte under tiden jag stod där. Helt ok, jag kunde inte ha brytt mig mer :) Märkte att jag började låta annorlunda när jag hade värkar, sa till Per att nu är det snart dags att krysta för nu låter jag annorlunda. Per påpekade detta för barnmorskan och hon frågade hur jag ville föda. Jag sa att jag ville testa att stå på knä i sängen och luta mig mot huvudändan som de höjde upp.... (hoppas ni förstår). Sagt och gjort, upp i sängen. Där stod jag och tog i för kung och fosterland. Jobbigt som bara den och det tryckte på så in åt bomben. Vattnet hade fortfarande inte gått, så barnmorskan tog tydligen en sax och hade sönder fosterhinnornan så att barnet skulle kunna komma ut. (Per berättade om saxen efteråt). Jag visste inget om detta utan kände bara att det hände något därnere :) Efter det tog det inte lång tid innan jag kände att nu kommer bebisen.

När hon hade kommit ut orkade jag inte vända mig om utan jag stod och lutad mig mot huvudändan på sängen och bara pustade ut. Per informerade mig om att vi kunde behålla barnvagnen med rosa på! Då förstod jag att det var en flicka! Hon hade bajsat mycket när hon kom ut så de fick torka lite. Jag fick den här gången se när Per klippte navelsträngen, coolt. Har inte sett det tidigare. Efter ett tag fick jag upp henne på bröstet och vi kunde titta på varandra. Det är en så häftig känsla de där första minutrarna att det är värt allt smärta!

Något som också är värt allt är den där brickan med fika man får in! Det är så underbart gott att det inte går att beskriva. Jag hade ju bara ätit frukost så det var ju extra gott för det. Min syster tjatade om att jag var tvungen att äta kakor under förlossningen men jag är inte ett dugg intresserad av att äta när jag föder barn. Vill bara ha vatten! hihi.

Jag och Astrid fick vara kvar en natt på avd 11. Detta pga doktorn hade haft rond kl 15.00 och Astrid är född 15.36, nästa rond var kl 09.00 dagen efter. Denna gång var avd 11 helt ok. (hade dålig erfarenhet efter att jag hade fått Ludwig). Jag och Astrid fick eget rum och egen tv. Jätteskönt! Nästa dag åkte vi hem och hon fick träffa alla sina syskon!

Denna förlossning gick fort och jag var inte riktigt med från början att det skulle gå så fort, men jag är så nöjd över att kroppen är så fantastiskt. Det är också otroligt att kroppen återhämtar sig så snabbt, förutom magen då...

När jag hade varit hemma några dagar kände jag att jag var väldigt trött och att jag var otroligt blek. Frågde när jag var på sjukhuset för att ta pku på Astrid om de kunde ta ett Hb på mig. Det gjorde barnmorskan och jag hade 95  i Hb, jag brukar ligga på runt 130 när jag inte är gravid. Har fått äta järntabletter och nu är jag piggare. Vet inte varför jag fick så lågt Hb då jag inte förlorade så mycket blod. Men tydligen kan det bli så ibland.

Nu tror jag att jag har fått med allt, men jag kanske uppdaterar något senare.

kram

Astrid 1 månad!

Hurra för Astrid! Det är imponerande över att det redan på en månad händer saker. Hon kan nu ligga i sin säng och titta på mobilen som hänger över, hon har även börjat med lite andra ljud (inte bara skrik...). Det är häftigt att få uppleva allt detta igen. Det verka nu vara sista gången. Per känner sig nog nöjd med 5 barn, han hotar med att ta fram påskämma för att det inte ska bli fler barn :(  Nej tre barn är nog helt ok... men de är ju så söta när de är bebisar. Tänk att jag redan har börjat förtränga vad jobbigt det var att vara gravid på slutet och vad fort jag har glömt hur ont det gjorde i bröstvårtorna när de var som sårigast. Konstigt att man kan glömma så fort!

Sara frågade hur det var att vara trebarnsmor... jo det är så här: Jobbigt! Fast ändå underbart. Jag är väldigt stolt över mina barn och grabbarna är helt underbara mot Astrid. Det har varit en jobbigare start denna gång och det beror mycket på mina bröstvårtor (himla tjat) och även att de stora barnen har varit hemma med mig och haft det såååå tråkigt. När jag fick Lucas var ju Ludwig på dagis några timmar om dagen och fick leka av sig. Nu har grabbarna varit hemma och kunnat bråka och härja typ fritt medans jag har suttit fast med en barracuda på brösten. Jag har gråtit och ammat och kännt panik över att inget hände hemma. Per har inte varit hemma helt de första 10 dagarna utan har varvat f-ledighet med jobb. Det var jobbigt,men nu har han semester och det är stor skillnad nu på att någon kan plocka bort frukosten direkt efter att vi har ätit upp, än att den ska stå 1 timme till för att jag ammar. Barnen har hjälpt till mycket men allt kan de inte göra och de ska inte göra det heller.

Nu börjar det mesta ordna sig, men de första veckorna är kaotiska, det spelar nog ingen roll om det är det första barnet eller det tredje barnet. Fast jag hade inte trott att det skulle vara så jobbigt denna gång, men tji fick jag. Det har varit bra att Ludwig och Lucas är såpass taighta i ålder att de leker bra (ibland), men det har också varit jobbigt att de är så stora. Deras liv ska ju inte behöva ändras bara för att det kommer en liten plutt i familjen. Deras liv är ju lika viktiga som förut och man kan ju inte kräva att de ska vara nöjda över att vara inne en hel dag och inte göra någonting. De måste ju fortfarande få vara barn. Därav har jag haft väldigt dåligt samvete när jag har varit ensam hemma och inte kunnat göra någonting. Jag har tex lovat Ludwig att göra något, men så har jag blivit sittandes med Astrid och då gör det ont i mammahjärtat! Men som sagt nu är livet på väg som vanligt igen och jag behöver inte amma gråtandes var 5:e minut längre. Jätteskönt! Tänk att man är så beroende av mannen ändå! (Nu blir Per nöjd...)

Nu ska jag göra ett nytt inlägg om förlossningen....

Kram

Härligt väder!

Nu är det skönt ute... Det är svalt och man får inte ont i huvudet av solen.  Hade tänkt att dammsuga idag, men vet inte om jag orkar. Kanske kan fjäska för Per att han dammsuger sen och att jag tar toaletterna. Damma gjorde jag igår.

Nu sitter barnen därnere och spelar ett spel, alltså ett riktigt spel och inte tv-spel eller dataspel. Skönt!Per och grabbarna var och fiskade en kväll...Lucas fångade en Brax, som senare visade sig vara en Mört!


Ludwig blev lite avundsjuk...Vi har också varit och besökt Ludwigs kompis Liam med familj. De har köpt en husvagn som de har ställt på Mörudden. De hade en härlig pool som mina barn bodde i....

Avslutar med en bild på Astrid när hon ligger på skötbordet. Ser väldans nöjd ut där :)

Kram på er!

VARMT!!!!

Fast det visste ni nog redan! Jag lider i denna värme. Jag är en av dem som tycker att det är jobbigt när det är så här varmt. Blä. Det kan gärna vara fint väder, men det behöver inte vara så varmt. Orkar ju inte göra någonting. Astrid äter bra så hon får ialla fall i sig vätska. Men att amma innebär att jag svettas ännu mer.

Var och vägde henne i dag på bvc. Hon hade gått upp 200 g på en vecka och växt 2 cm. Hon blir stor denna tjej. Känns bra att hon hade gått upp så mycket, då vet jag att hon får tillräckligt med mat. Mina bröst är så gott som läkta nu. Så underbart!

Har idag suttit och ammat på H&M på en sån där pall de har med hjul. Det gick bra det med. Var och hälsade på mitt jobb i dag och där ammade jag typ en 100 gånger.

Nej nu ska jag lägga mig i sängen och njuta av takfläkten.

Kram på er!

RSS 2.0