Mors dag!

Man skulle ju tycka att det vore ett smart drag av bebisen att komma ut idag. Snacka om att hamna på pluspoäng hos sin mamma då. Men min bebis verkar inte vara med i den tankegången direkt. Suck! I dag är det fjärde dagen över... Men det kan ju bli 14 dagar till. Urk!

Jag kan säga att jag lider i denna värme. Inte uppskattat av mig för fem öre just nu. I går var jag Per och Lucas till Mariebergsskogen med farmor. (Ludwig var på kalas). Vi tog en promenad från farmor till M-skogen. Gissa om det var jobbigt. Höll på att dö flera gånger. När jag kom hem vart jag riktigt dålig, fick väl typ värmeslag eller något. På kvällen var det bra igen och vi kunde grilla på balkongen med mamma. I natt har jag sovit jättedåligt. Det har varit så varmt och jag har inte kunnat svalka mig fast jag låg i bara trosor och inget täcke. Jag förstår inte hur Per kunde ha duntäcket över sig. Blä!!!

Nej nu ska jag dammsuga på balkongen, det är skugga där än, så det ska bli skönt. Sen ska jag måla naglarna...

Kram och alla mammor, ha en bra dag!

Dessa två fina teckningar fick jag av mina söner i morse!

Nej då!

Här kommer det minsann ingen bebis... Ni som trodde att jag hade fått barn nu när jag inte har bloggat... fel fel. Vi har varit utan internet i två dagar.  Mina barn kommer aldrig i tid. Kanske är min kropp det är fel på eller inte vet jag. Bebisen verkar trivas väldigt bra i vatten och att vara upp och ner. Går jag över 18 dagar med denna bebis som jag gjorde med Lucas vet jag inte hur mitt psyke kommer att vara efter det...

Ludwig har graderat sig i karaten. Han har gått från vitt bälte till orange bälte! Gissa om man är stolt som mamma! Han har inte varit med i karaten så länge så jag tycker att han är jätteduktig. 


Här står han alldeles allvarlig, men stolt!

Kram på er! Håll alla tummar ni kan för att bebisen ska vilja komma ut till oss någon gång!

GE BLOD!!!

Nu är det tomt på hyllorna i blodlagren i Sverige igen. Ni som inte har giltiga skäl till att inte lämna blod, gå och anmäl er på närmsta blodcentral och bli givare!

Att vara blodgivare innebär att man som kvinna får ge blod ungefär 3 gånger/år, som man får man lämna ungefär 4 gånger/år. Inte så jobbigt eller hur?  Det har varit dåligt i lagren på mitt jobb sedan april tror jag. Vi har fått ringa in givare extra, det tar tid och det är jobbigt. Vi ska ha ett visst antal av blodpåsar i lager beroende på blodgrupp och det är inte kul när det är jättedåligt i de flesta blodgrupper.

Många säger att de ska anmäla sig, de har tänkt på det osv. Men ta tag i det och anmäl er!

Gå in på www.geblod.nu och välj närmsta blodcentral. Ibland kan det finnas hinder som gör att man inte får lämna blod, eller kanske inte ljust nu, men då har man ialla fall försökt! Kan man inte själv kanske man kan påverka andra till att börja lämna.

Jag tycker synd om mina kollegor som jag gissar har fullt upp nu med att försöka få tag i givare som kan ställa upp med kort varsel.

Ja, jag är själv givare. Men jag får inte lämna nu när jag är gravid och sen får jag inte lämna förrän 9 månader efter förlossningen. Men sen så!


Nu känns det bättre att jag har fått avreagera mig. Jag har inte värkar heller. Bebisen mår skitbra i magen. Var till barnmorskan idag och det verkar vara så bra så! Så det är bara att härda ut...

Kram


Värkar i ljumskarna???

Jag har nu i några veckor, lite då och då fått som världens hugg i ljumskarna. Ibland är det på vänster sida och ibland på höger sida. Som tur är så är det inte båda sidor samtidigt. Det gör så ont att jag bara måste stanna, och andas. Det sitter i en stund sen släpper det. Påminner lite om värkar, men det är inte värkar. Gissar på att det är bebisen som lyckas hitta nerver och bråkar lite med mig. Folk som ser mig tror nog att jag har värkar, men tji får dem!

När jag och Lucas har hämtat Ludwig idag ska vi till biblioteket och försöka låna Katerina Janouch bok "Så blev jag till". Jag ska kolla om den kanske förklarar på ett bra sätt för barn om hur man gör barn. Ludwig tror att barn blir till genom att att man pussas på munnen. Det känns inte riktigt rätt att han ska tro det. Kan ju bli väldigt tokigt.  Sen ska vi till apoteket för att köpa linsvätska till mig. Om allt går vägen kanske vi kan kolla på Stadium efter en väska som jag har tänkt att ha som skötväska också. Men det beror nog på status på barnen och status på mina ljumskar...

Jag är väldigt redo för att föda barn nu... kan inte bebisen också vara redo. Vore bra om jag kunde föda innan Ludwig ska gradera sig i karaten. Jag får absolut inte få värkar den 28:e ialla fall. Även om inte jag ska titta på så vore det ju bra om Per kunde vara med. Vi kan ju inte missa hans stora dag. Åh, jag hoppas att det går bra för honom då.

Nu sjunger Lucas "Baltazar, Baltazar". Kul att de visar barnprogram som en annan tittade på när man var liten.

Kram

Väntar

Jag förstår inte varför jag redan letar efter tecken på att förlossningen skulle vara på G. Jag vet ju att jag inte brukar få barn före bf... Nu väntar jag redan innan det är dags. Jag måste sluta med det, jag kommer nog att bli knäpp annars. Jag bara väntar på att värkarna ska börja. Men de enda värkar jag har är i ljumsken. Det gör skitont, men tyvärr är det nog inga värkar utan mer nerver som bråkar. Syster yster med familj var här i går och då tänkte jag att kanske bebisen Ruth kunde locka ut min bebis... men det funkade inte. Suck!

Nu är ialla fall det mesta klart inför bebisen. Sängen är klar, vagnen är klar, skötbord finnes och kläder finns. Det som är kvar är blöjhink och skötväska. Det kanske är därför som jag inte har värkar! ha ha.

Nu ska jag damma, bebisen vill nog att det ska vara dammfritt innan den kommer.

Kram

Nedräkning

I dag är det ev 9 dagar kvar till förlossningen. Men det kan lika gärna vara dubbelt så många dagar kvar minst.... Hoppas att jag inte går över tiden så mycket som jag gjorde med Lucas. Då är jag säker på att jag blir knäpp!!! 18 dagar över var det ju med honom. Det är många låååånga dagar kan jag säga. Fast den här bebisen verkar tro att den ska ut i genom mina ljumskar för gud så ont det gör där ibland. Försöker berätta för bebisen att den ska mer i mitten när den ska ut. Får se om jag lyckas nå fram.

I dag är det ett riktigt skitväder ute. Det regnar som bara den. Fast det är ju bra på ett sätt då försvinner det ju lite pollen. Hurra!

Lucas och jag har en segdag idag. Passar mig fint. Jag laddar nu för att komma in i duschen och för att bädda. Vi ska ju hämta Ludwig 13.30 idag så jag bör ju ha duschat innan. :)

I går hade Ludwig en kompis här. Det fungerade jättebra förutom att Ludwig blev sur och tvär för att de inte fick gå in när det var fint väder. Han kan verkligen bli sur han... Men är det fint väder och härligt då ska man vara ute. De är inne så mycket annars.  I dag när han kommer hem ska han få spela lite spel (data) tänkte jag. Då blir han nog glad det lille krypet.

Jag tror att det är nästa vecka som Ludwig ska få testa i karaten om han kan få orange bälte. Gud vad spännande. Jag kommer att vara så nervös att jag inte kan följa med. Hua!

I fredags var jag och Lucas och hälsade på hans dagis. Han hade haft en sån tråkig vecka med mig att jag tyckte att han skulle få leka av sig lite. Han var helnöjd efter det. Får nog göra något mer sånt besök innan det är dags för honom att vara där i två veckor innan sommarlovet. Det är ju inga andra barn härute nu, det blir ju bättre till sommaren då fler är hemma. Nu är det tråkiga dagar för min lilla stump.Så här kul kan man ha det en lördagsmorgon!

Kram

Inte så ofta

Jag bloggar inte så ofta...förlåt.
Men nu så! Har semester nu i ca 2 veckor innan bebisen ska komma. Får se om den är punktlig eller om det är en Lucas i magen. :)
I dag har vi (jag och Lucas) varit på stan med Cissa och Alva.  Cissa fick passa Lucas när jag var till VC för att ta prover inför barnmorskebesöket i morgon. Vi käkade lunch på mc donalds. Inte så nyttigt, men ok pris och Lucas äter. Efter att jag och Lucas hade hämtat Ludwig på skolan gick vi till Liam så att Liams mamma kunde klippa barnen. Så nu är de nyfrisserade också. Har hunnit med mycket idag. Nu ska bara Ludwigs läxa påbörjas. Han har matteläxa och läsläxa. Han gillar nog matten bäst tror jag.

I helgen var det kalas för min syster som fyllde 30 i fredags. Det blev enkelt kaffekalas, hon kände inte för att ha något större nu när hon precis har blivit 2 barns mor. Förstår henne, det är ju mycket bättre att vi tar ett stort röjarparty när både hon och jag inte ammar längre. (inte ett dugg egoistisk...)

I går började jag att packa väskan inför förlossningen. Per förstår inte varför jag gör detta, jag ska ju typ bara föda och sen åka hem. Jovisst kan jag det, men man vet ju aldrig vad som händer. Typ om jag föder mitt i natten, då vill jag ju inte åka hem när som helst. Kan ju vara skönt att få slummra lite innan man åker hem. Eller att jag hamnar på avd 11 osv. Man vet ju aldrig innan hur det ska bli. Jobbigt att inte kunna planera bättre, men det är ju en tjusning också. Nätterna är så jobbiga, speciellt på morgonsidan. Ingen sovställning är bra, kan inte ligga på rygg, och inte på mage. Sidorna går bra, men ibland får jag ont i magen, jag kanske ligger på bebisen eller nåt? Jobbigt är det, men snart kan jag kanske ligga på magen om inte brösten blir för ömma så att säga. I dag tror jag att det är 17 dagar kvar till beräknad förlossning. Det låter lite, men det kommer nog att vara segt fram tills dess, sen kommer jag väl att gå över i typ 3 veckor också. Räknar man med det så är det ju en evighet kvar!!!Här sitter Ludwig med sin systerdotter Nova! Mysigt!Här har Lucas Nova i knät! Han tyckte inte om att få hennes hår i ansiktet. Ludwig är fullt koncentrerad i "dataspelet"...
De här söta grodorna köpte jag för några veckor sedan. De står i fönstrer i vardagsrummet. De är så söta. Har sett mer jag vill ha från den affären, men jag får behärska mig.

Nu ska jag och Ludwig göra läxan.

Kram

Pakter och skitsnack

Jag menar då årets Robinsson. Jag tycker att det enda de pratar om är pakter och vem som är med i vilken. Har det varit så de tidigare åren. Jag har för mig att det har varit mer "vanligt" prat och de har gjort saker, inte bara haft tävlingar och pratat pakter. Men jag kanske minns fel? Tråkigt att det har blivit så ialla fall.

Nu ligger barnen och snosar, Per jobbar (som dörrvakt) och jag sitter här. Jag och barnen var hem till mamma och åt mat och kollade på ovannämnda program. Trevligt, men jag insåg att mina barn är fruktansvärt tråkiga i maten. Mamma bjöd på kassler med banan, äpple och curry. Tror ni mina barn åt? Nej då! Det kan ju vara farligt. Blir så trött på dem när det gäller mat ibland.

I går hade vi våra grannar över på kvällen. Vi satt på balkongen och drack öl (alkoholfri) och åt lite snacks. Mysigt var det. Skönt när det börjar på att bli varmt ute. Men det känns när solen går ner. I dag har det ju inte varit lika fint väder, men vi har varit ute en del ändå. Barnen vågar vara ute själva lite mer också. Ludwig får låna med sig en nyckel som han har i fickan. Lucas törs bara gå ut om jag står och typ tittar på dem hela tiden. Men det kommer nog att släppa snart hoppas jag.

Nu tror jag att det bara är 25 dagar kvar innan det är beräknad förlossning. Måste börja fixa lite saker nu. Men det får bli när jag har jobbat klart den här veckan. Jobbar tisdag till fredag, sen har jag semester fram till den27/5...

Kram

RSS 2.0