Badat i öl!

Det har Astrid gjort, eller rättare sagt, duschat i öl... Så här var det: Jag höll på att hjälpa barnen med att hälla i mjölk i deras glas, jag ställde ifrån mig mjölkpaketet och råkade då stöta till mitt ölglas med öl i (alkoholfritt). Det välte och nedanför bordet satt Astrid i sin babysitter. Hon fick en rejäl dusch och såg minst sagt förvånad ut! Så nu har jag döpt henne även i öl. Det sägs ju att öl är bra för håret... vi får ju nu hålla tummarna för att det stämmer och att hennes hår börjar växa. Det är inte alla som har en bebis på snart 4 månader som luktar öl! Ha ha!

I dag har jag varit ute och gått, ja Astrid var också med men hon var rätt trist som sällskap. Hon somnade ganska snabbt i vagnen. Nu tog Per med sig de stora grabbarna iväg för att köpa riktig hjortronsylt och gummistövlar till Ludwig. Astrid sover (igen) och jag har precis moppat golvet.

I går var jag och mamma till en affär som heter Paviljongen, ligger på kasernhöjden. Där hade de jättefina kläder och JÄTTEDYRA kläder... jag kollade på en jättefin höstjacka/kappa som jag blev väldigt förtjust i. Tittade på prislappen som visade 900:-, helt ok tänkte jag. Det var ju inte så farligt. Gick ett varv i butiken och kom tillbaka till jackan igen. Kollade på prislappen igen som nu visade 2000:-... jag hade första gången kollat på prislappen till scarfen som hängde på jackan. Hoppsan!

Vi såg också en otroligt fin "finkappa" som kostade 6000:- jag önskar jag vore miljonär!

Nu vaknar Astrid... bäst att gå och prata med henne...

Kram

Dopet

Astrid skötte sig perfekt i kyrkan och även på dopkaffet. Hon skrek ingenting i kyrkan. Bara tittade sig omkring och åt även lite på dopklänningen. Allt flöt på jättebra, kafferepet var trevligt. Min mamma lyckades att sätta igång larmet på lokalen bara... men det löste sig det också.

Här står vi så fina så fina...Här tittar vi inte in i kameran allihopa! Astrid håller på med sin klänning...Nöjd kille!

Annars är allt bra. I dag har jag och Astrid varit på babyrytmik. Det gick bra, fast den babyrytmiken som jag och Ludwig gick på Västerstrand var mycket mysigare. Men denna kanske tar sig. :)

Nu ska jag gå och läsa i Camilla Läckbergs senaste... den är spännande!

Dopdags!

I dag är det dags för Astrid att bli medlem i svenska kyrkan! Hon ska döpas i Domkyrkan kl 14.00. Nu sitter jag och väntar på att hon ska vakna. Hon är morgontrött min dotter. Per och jag (och Astrid) var till lokalen där vi ska ha dopkaffet och dukade i gårkväll. Blev nöjd med dekorationerna jag har köpt. Tog kort med mobilen, men den ligger där nere. Ni får se bilder senare.

Nu är alla friska! Ta i trä! Det var verkligen en tråkig och orolig vecka detta. Men nu kör vi för fullt!

Håll tummarna för att allt går bra idag. Att Astrid inte skriker lungorna av sig i kyrkan, att vi inte klantar oss i kyrkan, att kaffet inte blir dåligt, att gästerna tycker om fikat... osv.

Nu ska jag gå och bädda en av 5 sängar...

Andas ut

Det verkar som att faran är över för denna gång... Den enda som har varit dålig är Lucas. Konstigt! Han är hemma från dagis idag, han måste få igång magen ordentligt igen efter att ha levt på vatten i några dagar. I lördags hade han hög feber på kvällen, han var på väg att bli uttorkad. Men efter alvedon och vätska försvann febern. Han är mycket piggare nu och har inte spytt sedan lördags, eller var det söndags morse...(lätt förvirrad).

Så nu får vi hålla tummarna för att det inte blir några fler hinder innan dopet på lördag!Dessa monster vaktar vår lilla toalett....Ibland trasslar livet till sig :)

Kram

Förstår inte

Jag kan inte förstå hur Lucas har lyckats med att få magsjuka i dessa sprittider... Han vaknade inatt av att han hade spytt i sängen. Vi trodde först att det berodde på att han har varit snorig och att det tillsammans med pizzan som han åt blev för mycket för magen. Men vi har nu förstått att så var inte fallet utan det var allt en hederlig magsjuka. Nu går vi andra med ständig känning av illamående/magont! Lucas är väldigt tagen, han orkar inte någonting, har typ sovit hela dagen. Han har fått i sig lite dryck som ibland har kommit upp igen. Hoppas verkligen att det vänder inatt. Det värsta är att det brukar vara någon annans tur nästa natt. Vem av oss blir det?

Men jag förstår inte hur en liten magbacilljävel har lyckast överleva handspriten! Det måste allt vara en riktig pansarbacill!

Det är allt en himla tur att vi har dopet nästa lördag och att det inte var idag som Astrid skulle ha blivit döpt. Hoppas bara att det går fort över och att inte hon får magsjuka.

Kram från Louise, som kanske har lite ont i magen om jag känner efter...

Sverige stänger

I oktober stänger Sverige. Då kommer man inte kunna få tag i skolsköterskan, inte kunna komma till bvc för en 5 1/2 års kontroll osv.  Som tur är fick jag en tid till Lucas i september. Han ska få en spruta då (inte influensaspruta) och bvc-tanten ska kolla hans rygg och testiklar. Han tycker att det ska bli kul att få spruta. :) konstigt barn... Han kan ju höra med Astrid vad hon tyckte om sprutor...

I dag tar jag och Lucas det lugnt. Han är lite hostig så han får leka på härinne idag. Jag ska damma och ta toaletterna sen. Dammsugning och torkning av golv tar vi i helgen. Varför heter det "torka golv", man torkar dem ju inte utan man blöter ju ner golven? 
3 månader, spruta och fullt upp

I dag blir Astrid 3 månader! Herregud vad fort det går. Vi firade detta genom att gå till bvc och få spruta. Tror inte att Astrid tyckte det var en sådan bra idè det där med sprutan... Det var dessutom 2 sprutor, ett i varje lår! Stackars lilla pluttan. Hon grät och tittade på mig som att varför går du med på detta mamma! Jobbigt, och jag brukar inte vara blödig.

Annars rullar dagarna på i ett himla tempo. Känner mig stressad de dagar som båda barnen är borta på dagen. Då ska jag hinna med andra saker som kiropraktor, bvc osv, sen ska hämtningen börja kl 13.00 med Lucas först. Men men, dagarna går fort.

Idag efter att jag hade hämtat ligan var vi i parken tillsammans med syster och hennes barn. Det är ju helt underbart ute idag. Varmt och skönt. Nu är Ludwig på karate och Lucas sitter i sitt rum och skriker för att något inte gick som han ville :) Astrid sitter i babysittern och är nöjd, hon har precis bajsat i en alldeles ny blöja. Det är skönast att bajsa när man precis har fått en ny blöja förstår ni!

Kram på er

Vänder sig

Astrid vänder sig om!!! Min duktiga tjej! Hon har legat och kämpat i några dagar och i går kväll lyckades hon! Tjoho! Vad det går fort... snart kryper hon nog...

Vi har firat mamma idag, hon fyller i morgon. Hon fick en bok av oss och hon och jag ska på bio när jag har slutat amma.

Häromdagen var jag och barnen till bibblan. Lånade flera böcker, bla. en bok som jag trodde Ludwig kunde läsa själv. Jag sa inget om det utan tänkte lirka med honom. Han är inte så förtjust i att läsa på beställning.
När jag stod och väntade på Lucas som var på toaletten, ser jag att Ludwig sätter sig och tittar i boken jag har tänkt till honom. När jag sedan kommer dig så sitter ungen och läser! Helt spontant. Härligt. Jag satte mig bredvid honom och han läste hela boken för mig. Vissa ord får han stava sig igenom men de vanligaste orden som tex, du, kan osv. kunde han läsa direkt. Så roligt att det går framåt!

Nu ska jag och Per ner och titta på en film som vi har lånat av Louise. Vi lånade den för ca 1 1/2 år sedan...så det är verkligen på tiden. Hon är nog rätt trött på oss som aldrig får tummen ur.

Kram


RSS 2.0