Växer cyklarna?

Kom att tänka på en sak förut. När grabbarna Olsen var små och satt i dubbelkärran kunde vi ta oss fram i källaren via cykelrummet utan problem. Nu kommer jag knappt fram med en enkelvagn. Alltså måste cyklarna nuförtiden vara längre, eller? För mig är detta ett mysterium. Har de växt?

I dag har Per brutit lilltån. Han var jätteduktig och tappade en del till en grind rätt på lilltån. Nu är lilltån inte så liten längre och den har ändrat färg till blålila. Per har jätteont.... Jag bröt lilltån för några år sedan, men jag var smartare och gjorde detta på sommaren. Det är nämligen väldigt svårt att få i foten i en sko när man har väldigt ont i en tå. Jag kommer nu att lägga upp en bild på denna fot. Jag varnar känsliga tittare för äcklig fot. (jag har fotfobi).





Nu har vi lov i en vecka... tur för Per att han har semester så han slipper gå och oja sig på jobbet. Nu får han klaga här hemma istället. Jippie för mig!

Kram

Vin

I går kväll drack jag ett glas rödvin! Det ni, det har inte jag gjort sedan augusti 2008! Det var gott, jag njöt av varje droppe.



I går köpte vi en grind till övervåningen. När vi skulle montera upp den upptäckte vi att det fattades en del så nu ska vi åka tillbaka och fixa detta. Snart är det ganska säkert att ha Astrid lös på övervåningen. Det gäller bara att se till att Ludwig och Lucas dörrar är stängda... mycket lego på deras golv.

Ha en bra lördag!

Kram

Diggar

Nu sitter Astrid på golvet och diggar till Michael Jacksson. Ser coolt ut. Nu är det plusgrader ute. Känns som en evighet sedan det var det. I dag ska vi ev gå till stan en sväng. Grabbarna har presentkort att handla upp. Inte bra att de ligger hemma till ingen nytta... Ska köpa lite strumpor till Ludwig också. Har 100 kronor att handla för på H&M så det passar ju bra. 

Drömde i natt att jag var ute och sprang. Längtar tills jag har fått upp kondisen igen. Vill vill vill. Vårruset närmar sig....

Astrid i glasögon

Nu har hon fått sina glasögon. Hon har två par, ett par röda och ett par blå. Vi har de blåa hemma och övar på och de röda får hon ha när hon ska vara fin och gå ut. Är inte så förtjust i barn med blåa glasögon varken på flickor eller pojkar. Vet inte riktigt varför men så är det.

Det har gått ganska så bra med att ha dem på sig idag. Vi har kört i olika pass. Det gäller ju att passa på när hon är utvilad och mätt. Med andra ord ska hon vara på ett toppenhumör. Hon är oftast på bra humör så det går ganska bra. Gäller att hålla damen sysselsatt, sen får ju inte jag ha något att göra för damen måste passas...
Ludwig och Lucas är duktiga på att hålla ordning på Astrids nyfikna fingrar när inte tv:n lockar då.

Nu är Ludwig frisk men idag fick Lucas feber. Inga spyor än så länge så vi hoppas på enbart feber!



Hon är ganska söt i dem, eller hur? När hon kryper runt med dem hemma ser hon ut som en liten proffessor.



Häromdagen lyckades hon med detta. Trodde hon skulle bli rädd när vasen välte. Men inte denna donna! Satt mest och tittade och undrade vad som hände. När jag hade ställt upp vasen var hon på den igen. Suck!

Nej nu ska jag se på CSI. Imorgon hoppas jag på att barnen är friska så att vi kan gå ut en sväng.

Kram

Magsjuka? Krypande upptäckande nyfiket barn

Japp, igen då. Tror att Ludwig har magsjukan. Han spyr någon gång ibland och har feber. Lucas är automatiskt i karens så nu blir det inget dagis på två veckor för honom. Ludwig hann att vara i skolan en dag ialla fall. Nästa vecka är det ju sportlov. Får väl hoppas att alla barn är friska då. Håller tummarna för att ingen annan ska bli sjuk. Har inte varit ut sedan i söndags, men det verkar ju inte så skönt ute i alla fall så det gör nog inget.

Astrid kryper på som bara den. Med krypandet innebär det ju en helt nu värld för det lilla krypet. Allt ska utforskas och pillas på. Hon har lärt sig vilka saker hon inte får rör så de sakerna är ju extra intressanta. Hon får tex inte röra en sladd som går längs med väggen i vardagsrummet, hon får inte röra sin vagn då den är väldigt lortig, hon får inte röra en vas som står på golvet och hon får inte röra andra sladdar. Hon verkar vara väldigt intresserad av sladdar, kan det vara för att hon nästan är ett sladdbarn? Ha ha!

När hon är på väg mot något förbjudet mål så kryper hon och när man säger hennes namn, sätter hon sig och stoppar ett finger i munnen. Ser ju jättesöt ut, men det funkar inte på mig. Mina dagar består i att säga nej, nej och Astrid inte röra. Per ska ev hämta ut hennes glasögon i eftermiddag också, så i morgon får vi nog lägga till några nej, nej och inte röra... Hua!

I lördags svek min dator mig. Per skulle lägga in ett nytt virusskydd och det gick ju som det gick... Helt plötsligt gick det inte att göra någonting i datorn. Internet var dött, det gick inte att flytta ikonerna på skrivbordet osv. (Konstig att sånt händer när Per ska göra någonting). Det slutade med att pärtan fick göra om allting och lyckades så att datorn funkar igen. Det STORA minuset med det hela är att allt jag hade sparat är borta. Jag hade äntligen efter 8 månader skrivit klart Astrids förlossningsberättelse, borta! Alla kort jag hade tagit efter nyår, borta! Säkert en massa mer, men jag har inte orkat tänka på det mer....

Nu är det lilla monstret på väg mot barnvagnen igen. Måste stoppa!

Kram

Kalas och en jädra massa snö!

Nu har vi allt fått snö så det räcker. Vi kan aldrig mer klaga på att vi inte har en riktig vinter i Sverige i alla fall.  Jag är väldigt tacksam att jag inte behöver ge mig ut i dag eller i morgon.

Lucas har haft sitt barnkalas idag. Phu, det var jobbigt. De var totalt 6 grabbar, och tillskillnad till Ludwigs kalas som var totalt 10 barn var detta kalas 10 gånger jobbigare. Hua! Men nu är det klart för i år! Nästa år går han i skolan och då tror jag att vi ska låna gympasalen på skolan och slå ihop kalasen för boysen. De har nog ungefär samma komisar då. De ska ju gå på samma avdelning.

Astrid sover och jag sitter här brevid Lucas som leker med sitt nya lego. Han har byggt ihop en starwars svävare alldeles själv. Duktig grabb detta!

I kväll vankas det melodifestival igen. Ska bli spännande att se hur denna deltävling blir.

Kram

Lyckliga barn

I dag har jag nog lyckliga barn. Inte så att jag tror att de är olyckliga annars, men de är nog extra glada idag.

Lucas är till badhuset med Per. Det var en överraskning för Lucas, vi har inte sagt något ifall det inte skulle bli något. Hoppas att Per kan lära honom något simtag ialla fall.

Ludwig ska ha med en tjej hem från skolan idag. De skulle egentligen ha varit hem till henne men hennes mamma kunde inte hämta dem förrrän ca 14.30. Ludwig har ju inte fritids och får inte vara kvar efter skolan som slutar 13.00 idag. Så då fick det bli så att jag tar med hem barna hem hit. Hoppas hon gillar lego och star wars, annars kommer hon nog att få tråkigt...

Astrid har börjat på att ge sig iväg på upptäcktsfärder i lägenheten. Hon tar sig fram mer och mer. Nu börjar det jobbiga... måste köpa grindar denna månad....



Här satt hon i går kväll. Görnöjd! Hon var inte så intresserad av det som var i lådan utan satt och gnagde på kanten... mums. Men nästa gång är nog innehållet intressant skulle jag tro...



Grabbarna älskar snöhögar! De lekte som bara den häromdagen i denna hög.

Nu måste jag ta hand om en grinig Astrid. Hon missade att hon skulle vara lycklig idag :)

Fryser

Har ganska precis kommit in från kylan. Dum som jag är tog jag mig ett glas saft. Saften har stått i kylskåpet, vilket innebär att den är väldigt kall. Inte smart av mig att dricka den när jag frös redan innan kan jag säga. Hämtade Lucas klockan 13.00, brukar hämta Ludwig 13.30 men idag var de på bio med skolan och jag skulle få hämta honom klockan 14.30. Lucas har kyrkans barntimme mellan 14.00-16.00. Så mellan kl 13 och 14 hade jag och Lucas inget att göra. Ville inte gå hem utan vi gick och strosade lite på Herrhagen. Det är inte det lättaste kan jag säga. Det är ju istappsras ta mig tusan överallt. Vi ställde oss ialla fall på ett ställe och solade lite. Det var jätteskönt i solen och jag fick lite vårkänslor. Men vårkänslorna tog slut när jag öppnade ögonen och såg all snö. Det kommer ta evigheter innan all denna snö försvinner. Vi kommer nog ha snö kvar till midsommar som det ser ut nu.

När jag och Astrid hade lämnat Lucas och Astrid hade fått välling i kyrkan gick vi sakta till skolgården för att invänta storebror nr 2. Vi väntade och väntade. Solen försvann och jag började frysa... Ungefär 14.45 kom de inspringandes på skolgården. Äntligen fick vi gå hem. Astrid höll på att somna i vagnen, men det fick hon inte. Lyckades hålla henne vaken ända hem... Nu sover hon i sin säng.

Lucas verkligen älskar kyrkans barntimme. Han är så nöjd när han kommer dit och han pratar nog ihjäl den stackars fröken. De har en väldigt gullig fröken som verkligen bryr sig om barnen.

Nu har jag och Ludwig delat på en semla. Per kom faktiskt ihåg i går att köpa hem. Duktig pojke (gubbe).
Det var väldigt goda semlor. Är ingen semelälskare, men dessa var helt ok. Gott bröd med kardemumma i och god mandelmassa. Kanske toppbetyg?

Nej, nu ska jag kolla vad Ludwig har i läxa. Har nog tinat upp nu.

Kram

Att vi aldrig lär oss...

Det där med bilskatten. Den damp ner idag. Blir som en chock varje år, att vi aldrig lär oss. Över 2000 kr ska de ha senast den 1/3. Tjoho! Blir så trött. Trodde att nu i mars blir det nog en bättre månad. Januari är ju piss för alla och februari är ju tufft i och med att båda grabbarna fyller år. Mars tänkte jag blir bra. Ha ha ha! Hur dum kan man blir?  Måste ju spara på dagar också så att jag kan vara hemma till efter sommaren. Urk och blä!

Ska söka ett nytt jobb idag, skulle vara gött om jag fick det. Då blir det bättre lön och vi kanske kan börja leva någon gång. Ja, ja, vi har ialla fall friska och goa barn. Fast Astrid verkar tro att blöjor växer på träd så hon bajsar på som vanligt :) Fy sjutton vad det stinker. Undrar vad hon äter som jag inte ser...

I dag är det fettisdag och jag har haft önskemål om att få en semla i kväll. Äter en semla om året ungefär. Då skulle det ju passa bra i dag. Får se om mannnen med dåligt minne kommer ihåg.

Nu leker grabbarna med lego som de har fått. Lucas har fått gubben Yoda i lego, han är söt tycker jag. Han hade till och med öron som man kunde böja lite på.

Nej, nu har Astrid förpestat köket så här går det inte att vara, bäst att ta och sanera hennes rumpa nu innan vi måste flytta :)






Lucas 6 år!

Herregud, stumpen blir 6 år idag! Kan inte fatta det... I helgen hade v kalas för båda grabbarna för släkten. Det var lyckat coh grabbarna vart nöjda!



En varsin hög paket. Det är ju bäst att kolla in vad brorsan får, vill ju inte missa något!

Nu är det bara ett kalas kvar för denna gång. Lucas har sitt barnkalas på lördag.

Kram

Fredag!

Skönt med fredag. I morgon har vi chansen att sova lite längre, eller i alla fall Per och Ludwig. Men Ludwig gör nog inte det... Städade i går så det är klart. I dag kan man bara ta det lungt.

I morgon är det kalas för Ludwig och Lucas. Alltså vuxenkalas med några barn. Det blir en hel del som kommer äta tårta här. Behöver ett större vardagsrum snart. Det brukar vara rörigt men trevligt. Nästa helg är det dags för Lucas barnkalas. Sen får det vara nog med kalas ett tag.

Nej, nu måste undertecknad upp och duscha!

Kram

Fy f*n!

Blir så arg på rökande mammor och pappor. I dag när jag och Ludwig och Astrid skulle in på bvc (Gripen) så stod det en kvinna och rökte alldeles utanför dörrarna. Jättesmart bara det! Ser när jag går in att hon har en liten pyttebebis i ett babyskydd (första bilbarnstolen) som står precis brevid dörrarna. Med andra ord har den lilla bebisen fått all rök på sig när den otroligt smarta mamman har stått med sin jä*la cigarett! Åh, blir så arg. När vi kom innanför dörrarna så sa Ludwig, -vad är det som luktar? Det stank verkligen rök därinne.

Stackars barn som har rökande föräldrar som inte kan tänka längre än näsan räcker. Så otroligt egoistiskt tycker jag att det är! Det är ett beroende för vissa att röka, men det finns så otroligt mycket hjälpmedel för att sluta röka så inga ursäkter finns.



Jag och Ludwig har köpt present till Lucas idag. Skönt att vara klar med det. Nu gäller det bara för storebror att vara tyst till lillebror. Undrar om det kommer funka :)

I morgon ska Ludwig få gå till skolan igen. Han hostar fortfarande lite, men inte så farligt. Idrotten får han hoppa över (om han kan). Karaten får vi se. Han är ju inte den grabben som tar det lungt om man säger så.

Kram

Förtydligande

Jag menar inte att bara vara negativ vad gäller fb, men jag tycker att den senaste tiden har det varit mycket i media som har varit negativt om fb. Det är folk som har blivit lurade i grupper. De har anmält sig till en grupp som de har varit intresserade av och sen har den gruppen ändrats till en pedofilgrupp, folk har blivit av med pengar osv osv. Men det är mycket som är positivt med fb också. Det är ju jättekul att kunna ta upp kontakten med gamla skolkompisar osv. Man kan ju söka vänner över hela världen, så visst är det bra med fb också. Men ibland kan fb kännas lite för mycket. Men det kanske ger sig snart. Nog om det!

I dag fyller min lilla plutt hela 8 år! Helt otroligt att min förstfödda redan är 8 år. Han är ju för sjutton stor kille nu! Hjälp!!! I dag är han hemma, han fick ju som sagt andra spruta i går och som jag gissade så fick han hög feber igår kväll och natt. Suck, vi har inte sovt så bra i natt om man säger så. Var det inte Ludwig som väckte mig så var det Astrid. Sen hade Per ont i huvudet så han satte sig i duschen en sväng. Den som har utnyttjat natten på bästa sätt är som vanligt Lucas. Han har verkligen fattat vad viktigt det är med nattsömn.

I helgen hade vi kalas här för Ludwig. Han fick bjuda vilka kompisar han ville, det slutade med 8 grabbar. Från förskoleklass till åk 2. Så totalt roade vi 10 grabbar i lördags. Det gick jättebra. De hade tv-spels rallyrace, och även en tipspromenad. Tror att alla var nöjda när de gick härifrån. En liten kille slog bakhuvudet i soffbordet så han fick sitta i mitt knä med en påse frusna ärtor på huvudet ett tag. Men han blev snart bra igen och studsade vidare.

På söndagen var vi till Löfbergs lila arena och kollade på Disney on ice. Helt otroligt vad duktiga de är. Många var de också som åkte. Dräkterna ska vi inte tala om. De som gör kostymerna måste verkligen vara duktiga.

Här kommer lite kort från helgen!
















Tyvärr blev det inga bra kort när de åkte på isen. Det var för många lampor som störde. Hade ju bara mobilen att fota med också. Men det ni ser på bilderna är ifrån Peter Pan. Krokodilen och även Kapten Kroks sjörövarskepp.

Kram


Tar över världen?

Är det någon mer än jag som tycker att facebook håller på att ta över världen? Överallt ska facebook vara med, det finns typ 1 miljon olika grupper som man kan vara med i. Har du inte facebook är du inte någon. Hur mycket har inte fb ställt till med för många. Det finns människor som har blivt lurade pga fb, många är otrogna via fb. Visserligen kanske personen hade varit otrogen utan fb, men det forumet gör det kanske lite lättare. Typ öppnar upp kakburken. Jag tror att många förhållanden och äktenskap hamnar i blåsväder tack vare facebook.

När du läser nyheter på nätet så finns facebook där, vart man än vänder sig så finns den där jäkla boken där...

Det finns mycket positivt med det också, men jag tror att man ska vara väldigt försiktig med detta forum. Såg på nyheterna att många arbetsplatser förbjuder de anställda att gå in där. Är det då ett sunt forum? Något har blivt galet med denna värld anser jag.

Nej nu börjar hämtning av skolbarnet som har fått andra dosen av svinis idag och troligen blir dålig ikväll. Lika bra att vara beredd på det värsta. Har mer att skriva men det kommer sen.

Mamma, här kommer det!

Dagens inlägg... vet inte om jag har så mycket att skriva, men det löser sig nog.
I dag har det varit öppet hus på Karlstads skolor. Jag och Astrid trotsade snön och gav oss ut till skolan. Hade lovat Ludwig att komma dit så det var bara att gå det :) Det var mysigt att kolla hur de har det i skolan. Nu var det ju ingen vanlig skoldag då det var föräldrar överallt, men ändå. Kollade igenom vad Ludwig hade gjort i skolan och var även med på lunchrasten. Han är väldigt duktig på att skriva killen. Han har snygg handstil. Undrar vart han har fått det ifrån??? Kunde bara stanna 1 h för jag och Astrid var tvungna att äta mat innan vi skulle hämta Lucas och sen Ludwig. Man fick äta med barnen, men jag gissade att det inte fanns någon barnstol till Astrid där. Det var enklare att gå hem med henne.

När vi var tillbaka till skolan passade jag på att prata med en annan mamma. Hon var min svensklärare på komvux när jag läste svenska B på distans. Hennes son kommer på Ludwigs kalas på lördag. Har alltid haft lätt för att prata med henne. Hon bar Astrid en svän då jag skulle hjälpa Lucas med en grej. Hon började till Astrids förtjusning att dansa med henne! Kan livet bli bättre?

Nu har jag dammat och städat toaletterna, väntar på att Astrid ska vakna så att jag kan dra igång dammsugaren. Skönt att ha städningen klar inför helgen. Skulle dock gissa på att dammsugaren behöver komma fram på lördageftermiddag en sväng. :)

I morgon ska vi bli klippta, båda grabbarna och jag. Ska bli så skönt.

Kram

Ungar och bilinbrottsförsök

Nu har grabbarna varit hemma för länge tillsammans. De träter på varandra hela tiden. Ludwig har ju varit hemma sedan fredags och idag är det onsdag, då vi har varit lite sjuka hit och dit (inte jag) så har de inte kunnat vara ute och leka heller. I dag skickade jag ut dem på gården när jag skulle ringa ett samtal. Vi gick sedan till affären. Så idag har de fått vara ute för första gången på evigheter känns det som! Nu har jag äntligen fått Astrid att sova och för att inte riskera något får grabbarna se på film. I morgon är det skola och dagis igen, det blir bra det!

I morse vid 5-tiden när jag hade varit in till Astrid och ammat, kollade jag ut genom vårt sovrumsfönster för att se hur illa vädret var därute. Då fick jag se en man som kom cyklandes. Stackars dig, tänkte jag. Kan inte vara kul att cykla i detta skitväder. Såg sedan att han kikade in i alla bilar som stod parkerade längs gatan. Hm, inte normalt. Förstod att något var på lur... han går runt och kikar i passagerarsidan på bilarna och det verkar som att han bestämmer sig för en bil som mest intressant. Jag tog telefonen i handen för att ev ringa polisen. Min hjärna är inte den piggaste vid den tiden på morgonen så jag stod och funderade på vilket nummer jag skulle ringa, kändes inte rätt med 112, men kom inte på vad polisen har för nummer... ville inte väcka Per heller då jag visste att han skulle gå upp 05.30, då han är till Sthlm idag.

Rätt var det är gör han något vid bilen och larmet går. Jädrar vilken fart han fick därifrån. Det var imponerande att se någon cykla så fort i denna snöväg. Han hann aldrig få med sig något ur bilen men han hade tydligen krossat rutan.  Per vaknade av larmet och jag berättade vad som hade hänt. Han undrade om jag hade ringt polisen och nej det hade jag ju inte. Såg att det kom en man strax efter som gick och pratade i telefon med troligtvis polisen. Berättade för Per att jag inte visste vilket nummer jag skulle ringa och att jag inte vet vad gatan heter exakt, så innan jag hade fått polisen att fatta vart detta var skulle mannen ha hunnit till Skoghall! Vad fräcka en del är! Kom ihåg att aldrig ha något i bilen som kan locka en tjuv att slå sönder en ruta. Tjuven får man ju faktist säga verkar vara en arbetsmyra som ger sig ut i detta väder!

Snart ska vi börja med matavfallssortering här också. Nu sorterar vi: glas, metall, tidningar, batterier och nu ska vi alltså lägga till mat. Känns lite äckligt, men får hoppas att det funkar. Frågan är bara vart man ska ha allt. Glas är ju det vi går mest med, speciellt nu när barnmatsburkarna hägrar. Det börjar bli trångt under diskbänken.

Kram

Magsjuka och annat

Japp, nu har alla mått dåligt och spytt utom jag... Håller mina tummar för att det ska fortsätta så. På torsdag kan vi släppa iväg boysen igen. Nu får det vara bra med magsjuka på ett tag. Tycker att det har varit mycket nu. Som tur var så var det en lindrig variant denna gång. Skulle idag ha varit till stan och hämtat ut min ring där barnens namn står ingraverat på utsidan. Har ju äntligen lagt dit Astrid också. Men ringer får ligga kvar ett tag till hos guldsmeden.

Lägger ut några kort på Astrid. I lördags när jag stod och lagade mat så passade hon på att resa sig upp mot hennes barnstol. Här går det undan. Men hon kryper inte än och hon fixar inte att sätta sig själv. Men mycket annat kan hon.





Nu ska jag diska lite och vänta på att maten ska bli klar.

Kram


RSS 2.0