Mariebergsskogen och Örsholmen

Häromdagen var vi till Mariebergsskogen. Astrid fick träffa sina hemska djur. Hon är lite smått rädd för de otroligt stora grisar/svinen... kan förstå henne för de låter inte grymt grymt utan mer som dett stort bröl!  De djuren som hon gillade var marsvinen. De var i lite mer lagon storlek enligt Astrid...

I dag har vi varit till Örsholmen, grabbarna och Astrid har badat. Jag och Per agerade badvakter och höll oss vid strandkanten. Kändes både tryggare och varmare där...

Tog kort i Mariebergsskogen men jag har tydligen inte lagt in dem i datorn och nu sitter jag på balkonen och skriver. Jag orkar inte gå ner och hämta sladden.... jobbigt!

I kväll ska vi grilla. Nu har vi äntligen köpt en ny elgrill! Ska bli gott.


Kram

Midsommar

Vilken härlig midsommar vi har haft! Vädret kan ju ingen klaga på ialla fall. Vi var till Borgvik med familjen Fältén och firade. Vi hade med oss värsta picknicken och hade det alldeles underbart. Vi åt och drack i flera timmar, vi åkte därifrån när parkeringen nästan var tom...



Lucas med ryggen mot kameran, Ludwig och Liam mer vända mot mig. Här har de släppt ut forsen, eller vad man nu säger....



Coolingen Lucas!



Astrid går och går... Här är klänningen fortfarande vit.... sen såg hon jordgubbarna...




Då blev den lite mer med röda fläckar. Men tänk att den är vit igen efter att ha legat i blöt med Vanish. (eller vad det heter).



Någon slags lek.



Jag och min följeslagare!



Vår bil och deras bil, annars tomt...

Efter Borgvik fortsatte vi hem till oss för lite kallskuret och dryck. Härlig dag. Grabbarna lade sig efter midnatt, den enda som kom i säng som man skulle var Astrid, hon var helt slut. Jobbigt att fira midsommar.

I går var vi sega hela dagen. Astrid vaknade ju också som hon skulle eftersom hon somnade som hon skulle. :)

Pers mamma var hit på lite sommarlunch. Annars hände ingenting. Jag satt på balkonen och läste till klockan var 23. Så skönt, nu är det sommar!

Kram på er!

Sommar sommar

I dag går Per på semester. I 5 veckor ska han vara ledig. Både skönt och jobbigt. Nu rubbas ju mina rutiner, när man går hemma så har man vissa saker som man gör och när han är hemma brukar allt falla.....:) Men det är ändå skönt att vi kan vara lediga tillsammans och bara göra ingenting. Fast någonting ska vi i alla fall göra. Vi ska åka till Eskilstuna Zoo och sova där 1 natt. Vi tänkte sova i lejonburen.... hihi. Nejdå, en stuga...

Sen ska vi ev till Smögen/Kungshamn med min moder, men det är inte bokat än. Jag och mamma ska till Stockholm och sova där 1 natt. Blir lite shopping och annat.

Sen kommer jag att lida av jobbångest lite då och då. Jag ska ju börja jobba 1 september igen. Hua. Jag trivs ju så bra som hemmafru. Men jag vet av erfarenhet att jag kommer äckligt snabbt in i jobbet igen. Det brukar ju ta typ en förmiddag och sen sitter allt i fingrarna igen. Skrämmande om jag får säga det själv.

Nej nu ska jag ta och flytta om bland dammråttorna!

Kram

Yes, yes!

Jag kom i klänningen! Inga problem alls att knäppa den i ryggen. Tjolahopp!!! Nu ligger den på sängen och är fin. Jag får inte ha den på mig under vigseln nu, Per tycker att jag är knäpp om jag har den på mig. Det är ju dumt att vara knäpp inför sin man :) ha ha. Fast jag kanske smyger upp om en stund och tar på mig den ändå. Per brukar vara så inne i tv:n att han inte märker något...


Romantik i luften

I dag är det den stora dagen för Victoria och Daniel! Roligt att få vara med om ett kungligt bröllop. Jag är så nyfiken på hennes klänning. Undrar om den kommer vara finare än vad min var/är. I dag ska jag prova min klänning. Jag har inte provat den sedan innan jag vart gravid med Astrid. Jag håller tummarna för att jag ska ha gått ner i vikt och att jag får igen den.... Astrid har ju aldrig sett sin mamma i denna otroligt fina klänning. Hon kommer nog att bli så imponerad!



Åh, tänk om jag fick uppleva denna dag igen...


Fylld av förväntan och lycka!


Så kom han min drömprins och hämtade mig med sin vita limousine.... Hi hi.

Nej nu ska jag göra mig iordning så att jag kan prova klänningen och sedan gå på bröllop.


Kram på er!

Fredag

Sådärja... nu var solen borta. Den har ju varit här några dagar så det var väl dags för lite regn. Nu regnar det inte men det har gjort det inatt. Vet inte riktigt hur vädret kommer att utvecklas idag, den som lever får se.

I går kväll var det dags för brännbollsmatch med några av Ludwigs skolkamrater och föräldrar. Det kunde ju inte ha varit ett bättre kväll. Så härligt väder, perfekt. Vi hade med picknick och det var så mysigt. Jag tog några kort med mobilen så kvaliteten är ju inte den bästa, men har man minnet i garderoben och glömmer kameran så blir det så.


Här läggs det upp lite taktik. De vuxna gjorde allt för att imponera på varandra. Det var blandade lag som tur var. Barn blandat med päron.


Astrid och jag satt i publiken och hejade allt vi kunde. Hade velat vara med, men jag får ju inte springa, Astrid hade också velat vara med, men hon gillar inte gräs...

Här kommer Ludwig i full fart. Han springer för allt han kan. (som vanligt alltså).

Här står Lucas och ska slå ut bollen. Han har svart tröja och ett orange racket.


Kvällen avslutades med picknick och lite klättring på pappa.

En helt underkväll med andra ord!

Kram

Agendan idag

Ja, vad står på den... det är fint väder så det kommer garanterat att bli lite häng i parken. Sen ska jag försöka att städa också. Det börjar ligga lite väl mycket damm här. Man kan också se på parketten i vardagsrummet om man står i hallen att det är en massa svettiga sommarfötter som har trampat runt här...

I eftermiddag ska vi ev spela brännboll med några av Ludwigs vindenkamrater. Det kommer nog att bli kul!

Nu har Astrid tråkigt för nu börjar hon med en massa hyss... busunge!

Ni skulle se Ludwig och Lucas ben. De är redan fulla med skrapsår och blåmärken. Ludwig har också ett stort skrapsår på ena armen efter att ha ramlat på en stenmur ute i parken i går. Duktiga barn jag har. Men det hör ju sommaren till med lite skrapsår. Men de behöver ju kanske inte ta alla skrapsår första veckan på sommarlovet.

I går var vi ute i parken på eftermiddagen och Astrid fick upptäcka världen. Hon fick gå runt och kika och hon tyckte att det var jättekul. Hon var så trött sedan på kvällen att det var svårt att hålla henne vaken till hennes vanliga sovtid. Lilla trötter.

Kram

Kalas och minilopp!

Nu ska jag blogga... dagarna har gått undan.

I torsdags fyllde alltså Astrid 1 år. Nu är hon stora tjejen. Hon har börjat att gå mer och mer nu. Så coolt att se hur hon kämpar och vinglar. Hon väljer själv nu att gå ibland. Men om hon får bråttom så blir det krypning.
Lovade att lägga upp kort från hennes stora dag så här kommer de:



Hon fick en alldeles egen fåtölj att sitta i. Gissar att den kommer att bli välanvänd vid hennes framtida bolibompatittande.



Så här såg tårtan ut. Marängtårta med chocklad och jordbubbar. Kul att få göra tårta med jordgubbar. *sommar*




Så här lycklig kan man bara bli när man har sprungit minioppet och fått medalj! Lucas var så nöjd... Han var så duktig och det är så kul att han ville springa detta lopp. Han är ju inte den som har varit springtokig i denna familj. Ludwig däremot ville inte springa i sin klass. Så denna gång fick han vackert heja fram brorsan!

Nu har barnen sommarlov i många lååånga veckor! De är ute mycket på gården och härjar. De har fått några nya kompisar så det är jättekul. Jag behöver inte tjata för att de ska gå ut som jag fick göra för ett tag sedan. Det är skönt!

I måndags tog jag bort mina stygn på magen också. Det gick bra, jag har iofs inte tittat under plåstret hur det ser ut. Jag skulle inte ta bort plåstret förrän det hade gått 48 timmar. Men jag tror att det får sitta lite till... ser att det har blött under plåstret och har ingen lust att dra upp såret mer. Usch!

Kram


Astrid 1 år!!!

Hurra hurra för min lilla gumma! Nu är hon inte bebis längre utan en liten rulta! Hon har inte varit på topp idag utan lider nog fortfarande av sviterna efter sprutorna. När gästerna kom hade hon precis sovit middag och fick ett mer eller mindre sammanbrott! Men så småningom piggnade damen till och kunde börja kalasa hon också.

Hon har fått jättefina presenter...bla en kärra, dockor, kläder, en fåtölj, ett solparasoll till vagnen och stapelbara klossar (typ). Har kanske missat något men hoppas inte det.  Jo, en bok fick hon också...

I dag var det Lucas sista dag på dagis. Han vill inte fortsätta sa han när jag frågade honom... Han ville börja skolan och det blir nog jättebra det. Kändes konstigt att tömma hans låda och ta med allt därifrån. Han fick ett häfte också där det fanns teckningar och foton från hans tid därifrån.

I morgon är det skolavslutning. Snart väntar ett långt sommarlov och min sista lediga sommar.... snyft!

Ska försöka lägga ut bilder från dagen i morgon...

Kram

Dagen innan

I dag är det dagen innan Astrids födelsedag! Det har alltså gått 1 år!!! Hej och hå! I dag är hon febrig eftersom hon fick sina dumma sprutor i går. Två stycken rätt in i benen. Doktorn och sköterskan tog en varsin spruta och sedan sa de: ett, två och tre och så stack de henne. Hon blev minst sagt ledsen. Det gjorde ont. Doktorn berättade att sprutorna gör ondare nu än vad de gjorde för ett år sedan. Tackar tackar! Hon fick en alvedon i går kväll och hon har sovit hela natten, skönt. Men nu är hon varm och gnällig så vi ska nog ta och ge henne lite mer medicin. Ska ju baka idag och då är det inte så kul att ha en klängande Astrid i hasorna.

I dag för ett år sedan hade jag börjat få känningar av förlossningen. Slemproppen hade börjat släppa på natten och jag hade typ mensvärk hela dagen. Vet att jag var med Lucas till vc dagen innan och hade även mitt sista barnmorskebesök den dagen. På kvällen var det vindenshow och jag hade haft känningar hela dagen. Under natten har jag för mig att det var ganska lungt, kanske några småvärkar. Sen började det på förmiddagen den
10:e med värkar. Men det tar vi i morgon.

 
Tänk att hon var så här liten! Nu ligger hon inte så stilla längre....

Kram

Jag känner mig som Sally i tvprogrammet. K...

foto_0264 (MMS)

Jag känner mig som Sally i tvprogrammet. Kjol o gympadojor! Så himla snyggt. Not! Undrar hur Carrie i satc skulle göra om hon hade ont i hälsporren?


Finmiddag!

I går var det en härlig dag med mycket promenad. (som straffade sig sen med ännu mera ont i hälen...)

Vi var ner till stan en sväng och köpte ett inlägg till min häl, sen tog vi en promenad till farmor och drack kaffe. Var hem en snabb sväng och sen ner till Sandgrundsudden för att lyssna på Starboys. Det var fler än vi som var där kan man säga. Jättemycket folk och helt omöjligt att ta sig fram. Vi ställde oss bakom scenen och lyssnade och tittade på folk.  Kul att det händer något i stan! Ett extra pluss till vädret.

När vi kom hem och hade lagt alla barnen var vi hungriga Per och jag. Vi hade inte ätit sedan lunch. Barnen hade ätit innan vi gick ner och lyssnade på Starboys. Vi gjorde värsta lyxmiddagen!!! Ha ha!

Kolla in detta!

















Ett glas vitvin och flingor och fil! Tjolahopp! Gott var det ialla fall.

Kram på er och ha en trevlig nationaldag!

Jag lever

Men fy sjutton vad läskigt det var/är. Nej jag föder hellre barn än gör detta igen. Trodde inte att jag var så pjoskig men jag har sett en ny sida av mig själv. Blev kallsvettig när jag låg på britsen men det gick bra, jag svimmade inte. Astrid sov som tur var. Hade inte varit kul annars.  Nu är jag ialla fall sydd med 6 stygn och det ömmar och svider i såret. Längtar tills detta är läkt och klart.

Så nu vet ni som är intresserade!

Kram

Tänk på mig

Snälla snälla, tänk på mig idag. Jag ska ta bort ett födelsemärke och jag är jättefjompig över detta. Känns hur läskigt som helst att de ska skära i mig och ta bort en hudbit. Urk! Sen blir jag ju sydd också och detta ska man tvätta rent flera gånger och sen ska man ta bort stygnen också... jag hatar sånt. Tycker att det är vidrigt. Jag har fött tre barn utan någon bedövning förutom lustgas, jag har blivit sydd alla tre gånger i underlivet. Men detta är värre! Jag lovar!!!

Jag ska försöka uppdatera er efter detta stora ingrepp om jag överlever så att säga...

Nu ska jag damma och städa toaletterna, kommer nog inte att orka göra detta på länge efter idag :)

Sitter o väntar på dagis. Lucas bestämde s...

Sitter o väntar på dagis. Lucas bestämde sig för att göra nr 2 på toaletten. Suck, detta tar tid... Sen ska vi hämta ludde ludd!


RSS 2.0