Jagande, bebis, kallt mm

I dag är det riktig höst ute. Det är jättekallt, (tycker vi nu ja det blir ju kallare...)
Nu har jag börjat skolan och med börjar jagandet av böcker! Det är så tråkigt. Jag köpte en bok i går för 220:- den ska jag ha läst ut tills i morgon. Suck. Det tråkiga är att den här terminen läser vi typ 4-veckors kursen och till varje kurs är det nya böcker som ska fixas. Inte har man råd att köpa alla heller och det är svårt att hitta dem på bibblan. Blä! Men det brukar alltid lösa sig på något sätt!

I går blev Nina mamma! Hon fick en son som ska heta Hugo. Lucas hette Hugo i magen :) hihi. Han vägde nästan 4200 g och var 52 lång. Det blev till slut ett kejsarsnitt för Nina. Men nu är han ute och de mådde bra alla när jag pratade med henne igår. Grattis!

Nu ska jag hänga tvätt sen är det läsning som gäller. Ska äta lunch med Annica idag. Det ska bli kul. Har inte pratat med henne på länge!

Kram

TENTA

Jag klarade  tentan!!! Hade till och med över godkänt... det ni! Gud så skönt det känns, trodde inte att det kunde bli en sån lättnad!
I dag har jag varit duktig och lämnat plasma, sen har jag fixat lite grejer på stan som behövdes. Nu ska jag snart hämta barnen, syrran ska få passa Lucas och jag, Ludwig och Per ska till bvc. Ludwig ska på 5 1/2 års kontroll. Det innebär att han ska få en spruta och sen ska de väl kolla att han väger som han ska osv. Ska bli spännande. Jag tror att jag och Per är mest nervösa :)

Jag uppdaterar er om hur det gick....

Nina kommer snart att få hålla i sin bebis också. Nu närmar det sig. Nu hoppas jag på att  hon får ont snart. Snällt va? ;)

Kram

Måndag

Nu har jag ledigt i 2 dagar innan skolan börjar! Har försökt att få tag i böcker till kursen, men det verkar svårt. En bok verkar inte ens finnas! Konstigt...
Tentan hade jag ju i fredags, känns skönt att den är gjord, men nu vill jag veta hur det gick. Den var svår så jag har ingen aning om resultatet. Usch.... Hoppas att läraren är snabb. Vill veta vill veta vill veta!
Ska snart ner med syrran till banken, hon ska betala en räkning och jag ska fixa så att csn kommer till mitt nya konto.
Har rensat bland barnens kläder också, de har vuxit de små liven. Men nu tror jag att jag har koll, men man vet aldrig.

kram

Härlig dag!

image32 I dag när jag skulle hämta barnen kände jag att jag ville UT! Gjorde i ordning 2 smörgåsar och tog med lite saft, sen hämtade jag dem och vi for till Mariebergskogen! Har suttit inne hela dagen och pluggat idag så det var så skönt att komma ut. Barnen hade jättekul och de kommer nog att somna fort i kväll!

image33    image34

Det var väldigt varmt idag, men som tur är fläktar det lite. Det var många som badade och jag och barnen var väldigt frestade av att svalka oss vi med, men man fick inte bada i fontänen ;(
Hoppas att det håller i sig i några dagar med lite värme, har inte så mycket höstkläder till boysen. Ska fixa det efter tentan.

I går hade vi genrep i skolan vi som har kuggat. Det kändes bra efter den. Det lossnade lite för mig och jag lärde mig mycket. Hoppas att det har lönat sig på fredag. Har suttit och räknat i dag och jag vet att jag måste träna på formler i geometrin, plus lite annat. Ekvationer börjar på att gå bättre och bättre som tur är!

Nu är Ludwig och Lucas i badkaret, det behövdes... förstår inte hur de kan bli så smutsiga! :)

                               image35

16 augusti 2000

Då förlovade vi oss i Alanya! Det var året som u-båten Kursk "drunknade"... kommer i håg att vi såg på hotellet rubrikerna på de svenska tidningarna om detta. Vi förlovade oss på en resturang som hette "Janus" det var mysigt och romantiskt och så in i helsike varmt! Nykära var vi så att vi ville ju ligga brevid varandra hela tiden, men det var alldeles för varmt för det! Blä!

Nu har vi snart varit gifta i 1 år också, vad fort det har gått.

I dag ska jag och barnen åka till tippen med gamla badlakan sen ska vi köpa nya lysrör till badrumskåpet, vi har just nu disco därinne...Lite irriterande!

I morgon börjar min intensivpluggning inför tentan. Jag har ont i magen inför det. Längtar till kvällen den 24:e när det är klart. Förhoppningsvis för gott.

Kram
                                            image31


Sofia 20 år!

I dag fyller Pers dotter 20 år! Grattis till henne. Vi var hemma hos farmor förut och firade henne. Nu håller hon nog på att förfesta som bäst... ta det lungt Sofia!
                                                     image27

I går kväll monterade Per och Ludwig ihop våra nya byråar... Ludwig var skitduktig. Han hjälpte Per jättemycket, Per var imponerad över vad duktig han var. Känns väldigt bra att ha en son som kan skruva ihop Ikeas möbler nu när varuhuset öppnar i stan! Tryggt på något vis.

image28                 image29

Så här ser det ut nu!

                              image30

Nu har jag bara 3 arbetsdagar kvar. Gud så skönt. Men det har ändå gått snabbt i sommar, trots väder...
Hoppas att det blir lite lugnare i höst med skolan, orkar inte ha en sån här termin igen.... blä!

Nu ska jag gå ner och se om det finns något att se på tv.

Kram

Oj oj

Har precis fixat iordning i köket efter att ha varit där i ca 2 h. Jag testade ett nytt recept på pannbiff. Jag hade i rivet äpple och persilia.... suck. Mina barn äter typ bara fiskpinnar, färdiga köttbullar, pizza och korv. Varje gång som man lägger  ner sig och gör något ordentligt då äter de inte. Det är så töligt. Får bara hoppas att det stora barnet Per kommer att uppskatta mina pannbiffar. Han skulle jobba lite senare idag så vi får väl se...

I dag har jag äntligen lyckats hamna på plus på flexen på jobbet, har haft minus ett tag, men idag tog jag kortare lunch och var kvar några minuter så nu är ordningen återställt. Ska få ihop 2 timmar plus så att jag kan ta komp + flex nästa fredag och plugga. Det behövs. Jag sitter nu varje lunch och räknar lite. Inte vet jag om det gör någon skillnad, men då har jag illa fall försökt.

image26 Detta kan jag faktiskt....

Nu ska jag ropa upp knoll och tott, ska läsa saga för dem. Hoppas att Ludwig kan somna ganska fort idag. Han har haft svårt med det den sista tiden. Konstigt för han är ju morgonpigg också!

Kram

Söndagsångest

När jag jobbar så har jag söndagsångest, det har jag inte när jag går i skolan. Varför är det så? Skolan är ju också måndag till fredag... men det kanske är så att på jobbet är man liksom fast mellan 07.30-16.15 vare sig man vill eller ej.  I morgon är det alltså dags igen, jobb jobb. Det är så tråkigt nu, har tappat lusten för jobbet redan efter några veckor. Nu är det inte många veckor kvar som tur är. Har inte skött mig i helgen heller med pluggningen, orkar inte...

I går var vi ut i skogen, Per jag och barnen. Barnen och jag hade kul, Per är verkligen inte en skogsmulle :) Han ville bara åka hem. Jag passade på att plocka blåbär och barnen lekte. Jag fick ihop kanske 2 dl som jag åt upp sen. Per fick inte smaka för han var tråkig  i skogen. Ludwig och Lucas "tycker inte om" blåbär säger de... tur för mig. 

 Nu är syster och familj i Karlstad, kul att träffa skruttan (Lilly)  lite, hon är så go nu. Skrattar och är med. Hon har fått två tänder i underkäken och i överkäken så kommer hörntänder! Hon ser jättekul ut.

Nu ska jag säga till mina barn att de ska städa för sen är det Bolibompa!

Kram från mig som har ångest inför i morgon


BIL

I dag  på förmiddagen ska vi hämta vår nya bil! En volvo v-50 årsmodell 2004! Åh det ska bli så kul att få köra den!!!
                              image23

Visst är den fin???

Nu har en kille från Anticimex varit här. Vi har ett getingbo på balkonen. Hoppas att han lyckades döda dem. Är inte rädd för getingar, men man vet ju aldrig om jag eller någon annan i familjen är allergisk.

Förra veckan hade Lucas nässelutslag ett dygn. Han såg skitläskig ut. Han hade feber och sen fick han stora röda fält lite här och där på kroppen. Han hade ont, det var så synd om honom. Som tur är sitter det bara i 1 dygn så dagen efter på dagen var han bra! Tokigt...

För snart 2 veckor sen var vi till Mariebergsskogen, det har ju blivit  jättefint där. Roligt för både barn och vuxna. Längtar tills lekparken ska bli klar där också.

image24           image25


Nu har jag inte så många veckor kvar att jobba. Så skönt, jag är så trött på att jobba.... Har börjat att plugga lite inför omtentan också. Det är ju ännu mindre kul! Men jag kommer ju inte undan.
I dag är det mulet och jag tror att det blåser en del också. Det är med andra ord perfekt bilväder! Hur bra som helst.
Snart flyttar syster hit också, ja inte bara hon utan Robert och Lilly får också följa med. De kommer hit ikväll förresten, ska bli kul att träffa dem igen.

Kram

RSS 2.0