Tjingeling

I dag har jag suttit och skrivit på hemtentan och kan ni tänka er det går sakta sakta framåt! Kändes lite bättre idag faktiskt. I morse (ja väldigt tidigt innan någon hade vaknat) låg jag och hade smått panik över vad som var kvar på hemtentan. Men nu är jag mer positiv. Det kommer att hinna vända många gånger innan den ska lämnas in....

Annars har dagen varit bra. Jag har inte haft näsan utanför dörren någonting idag. Per och barnen har däremot haft näsorna ute en sväng. De var hem till Pers mamma en sväng för att hålla sig undan min skrivhysteri.

Per har också varit väldigt duktig idag. Han har städat hela lägenheten själv! Är stolt över honom.... (ironi)
Men det är så skönt när han också jagar dammråttor. Han förstår nog inte vad jag uppskattar det! Tack älskling! Pussinuss...

Nej nu är det sängdags, ny vecka väntar, ut på praktik denna vecka också. Ska träffa nya barn i morgon, är lite nervös!

kram kramimage54Jag ska lära min dator att skriva arbeten!

Klarade

Jag klarade tentan, inte så många poäng över G, men det var ialla fall över! Tjoho!

Vfu:n är också jätterolig, det känns som att detta ämne är något för mig. Är till och med sugen på att läsa mer Svenska som andraspråk, det  ni....

Nu har jag och barnen varit nere på stan, jag har köpt mig ett par förhoppningsvis underbara vinterskor. Gortex är det så de borde ju vara bra.

Nu ska jag ner och fixa mat och sen är det tentaskrivning som gäller.... den ska ju in nästa måndag.

Kram

                                                                             image53

Tjolahopp!

Nu är jag ute på vfu (praktik). Det är roligt men jobbigt. Är med svenska som andraspråkslärarna på en skola. Det är intressant. Något som är väldigt positivt är att man träffar eleverna mer på tu man hand. Får en annan kontakt med eleverna. Nästa vecka ska jag vara med elever som går i förberedelseklass. De ska alltså slussas ut i riktiga klasser när de är redo. Det kommer att bli riktigt intressant.

På kvällarna nu kör jag för fullt med hemtentan som ska vara inne den 3:e. Har lite smått panik över detta då jag som vanligt är superdålig på att förbereda!!!   Min käre make informerade mig häromkvälle om att den 1-2 december åker vi till Stockholm.... det hade jag inte räknat med i min planering, så nu är det panik över tentan...

Jag och Malin trodde idag att vi kunde hämta ut våra grammatiktentor, vi gick i väg till universitetet för att  hämta ut dessa, men de fanns inte att hämta än! Åh, jag både vill och inte vill veta hur det gick på tentan. Jobbigt är det!

Nej, nu måste jag ner och fixa mat till de små. Ludwig har sin kompis Märta här och Lucas hänger med mig.

Kram på er!


Nackspärr

Vaknade i morse av att ryggen värkte/värker som sjutton. Har sovit på mage i natt, vet att det inte är bra men det är så jag sover bäst.... Typiskt att favoriställningen när jag sover drabbar ryggen. Nacken har tydligen inte heller haft en bra natt då jag har världens nackspärr! Suck....

När Ludwig gick upp ur sängen i morse och sprang (mörkrädd) för att tända lampan i hallen häruppe, då gick en säkring! Helt otroligt, detta hus är fallfärdigt! Så då fick jag pallra mig upp och ner för att knäppa på störmmen igen. Jag vill ha ett eget hus med ström!!!

Jag och Per var och tittade på ett hus igår, tyvärr var det för litet för oss. Annars låg det helt underbart, lagom tomt osv. Men men vi får leta vidare.

Mamma och jag var på bio i fredags, vi såg "Haikspray", den var sådär. Jag trodde den skulle vara bättre. Filmen är en musikal, men det var alldeles för mycket musik och långa muskstycken. Det tog liksom död på handligen.

Annars har helgen varit jättebra. Nina, Patrik och bebisen Hugo var här på lördagskvällen. Snällare bebeis finns nog inte, eller man ska väl inte säga snäll då det inte finns några onda bebisar (hoppas jag), men han var ialla fall väldigt lungt och när man tittade på honom flinade han upp sig. Ett lyckligt barn helt enkelt. Eller så tyckte han att vi såg helt knasiga ut! Tolkningsfråga....

Nu ska jag ner och plöja lite kurslitteratur. Har varit på bibblan och hämtat böcker som jag hade reserverat, nu finns det ingen återvändo längre. Böckerna ligger därnere på bordet och väntar på mig.

Kram kram


Bilder osv

Här kommer några kort från dopet.

image49  image50

                                                       image51

                                                       image52

Har inte så många kort från dopet då Per filmade hela akten. Får vänta och se om det dyker upp några andra bättre kort. Det sista kortet är en typisk Lilly bild när hon äter. Hon utnyttjar hela ansiktet!

Tentan är ju avklarad och förhoppningsvis behöver den inte göras om. Men jag vet inte... känner mig inte säker.
Har nu börjat en ny kurs, vet inte riktigt vad jag tycker om den än, men läraren är ialla fall inte så rörig som den förra. Det är ju ett stort plus!

Var ute och åt med studiegruppen i måndags, vi firade att tentan var gjord. Vi var på en ny restaurang i stan. Habibi, de har libanesiska rätter. Det är något jag starkt kan rekomnedera! Gott, var det och vi hade det väldigt roligt. Vi hann nog att tala igenom de flesta av livets funderingar :)

Nu ska jag maila min lärare och sen ska jag maila min chef! hua!

Kram på er alla!

Döpt!

Nu är Lilly döpt. Hennes föräldrar har lurat mig totalt!!! De har sagt till mig att hon ska heta "Lilly, Siv" men när vi står där framme i kyrkan säger prästen att hon ska heta "Lilly, Siv, Louise" Hallå! Så får man väl inte göra??? Vilken ära! Är så stolt!!!
Jag har inte fattat något, Robert var ju till och med här i går kväll och skrev ut programmet som skulle vara till dopet idag, och det jag såg stod det minsann "Lilly, Siv" på. JAG HAR BLIVIT LURAD!  Men det var ju en bra grej att bli lurad på....

Dopet gick jättebra och var fint och barnväligt. Enkelt och mysigt. Trollmor sjöngs minsann 2 gånger. Jag är expert på den då jag sjunger den 2 gånger varje kväll!  Efter kyrkan var vi och åt lunch och tårta på Tällerudsgården. Lite rörigt men mysigt. God mat och bra gäster. Såklart! Ludwig och Lucas har också skött sig, det fanns leksaker där som Roberts föräldrar hade med sig som roade alla barn.

Nu ska jag gå ner och plugga lite till inför morgondagens tenta. Håll tummarna i morgon mellan 08.15-13.15! De behövs. Jag måste få in så mycket i skallen nu så jag hoppas att det får plats :)

kram på er! Ett stort tack också till min syster och Robert som döpte sin dotter till så proffsiga och fina namn!!!

Tenta, studiegrupp och ett litet dop!

Japp, det är vad jag har i mitt huvud just nu. Har som sagt var tentan på måndag morgon och vi har idag suttit och repeterat det som vi tror kommer på tentan.
Vi är: världens bästa studiegrupp. Jag är (vet att det blir protester nu) den med minst koll i gruppen och de andra i gruppen peppar mig och förklarar för mig på ett sånt underbart sätt att jag blir tårögd! Tack tack och tack igen. Det är de som har varit lärare för mig, den som ska vara lärare i kursen kan inte förklara något.

I dag har det gått upp flera ljus för mig, skönt. Nu i helgen ska jag försöka få till det som saknas. Heja!

Söndag går i dopets tecken. Då ska äntligen Lilly bli döpt. Jag är gudmor (stor ära) och det ska bli kul. Skönt med lite avkoppling från tentatankar!

Den här veckan har jag också "bråkat" lite med sjukvården för att få lite hjälp. *känsliga tittare varnas nu* Jag har ju för vilken gång i ordningen åkt på en härlig svampinfektion på det mer känsliga stället...  Det kan såklart bero på denna dära spiralen. Skulle få utskrivet en tablett som typ dödar alla svampar (även flugsvamp) men den förstår ni kan inte barnmorskan inte skriva ut, utan jag skulle vända mig till min husläkare. Och som ni alla vet: husläkare är nog läkare i sitt eget hus, för inte sjutton finns de där jag tror att de ska vara! Jag fick då tag i en sköterska som sa att doktorn vill nog titta på dig (inte husläkaren utan en annan stackare).

Så det var bara att pallra sig iväg till vårdcentralen och få konstaterat det jag redan visste. -Jovisst är det svamp!!!
Kontentan av detta är att jag missade ca 1 1/2 h plugg, blev ca 150:- fattigare plus att jag blev ännu fattigare av att en jäkla tablett kostade över 100:-!!! Behöver inte säga att jag hatar svamp! Så nu är det bäst för svampen att krypa tillbaka till därifrån den kom och aldrig mer visa sig.

Nu ska jag gosa med Lucas!

Kram på er och trevlig helg!

RSS 2.0