TENTA

Nu är det dags för grammatiktenta i svenska.  Mycket är det. Har väldigt bra studiekompisar som är flitiga som bin, och det smittar av sig! Tur det.

Annars är väl allt som vanligt, kallt börjar det bli men det är fina färger på träden. I går fick barnen ha täckjackorna på sig. Vill inte ha vinter.....

                                                                                   image48

Där skulle jag vilja gå!!!!

Usch jag har så många begrepp i huvudet att det bara snurrar! Blandar ihop alla... adverb, perfekt particip, imperativ, kasus, emfatisk utbrytning..... blä. Kan de inte ha enklare namn, eller i alla fall namn som man kan förstå vad de är för något ialla fall... Nej, det är väl bara att bita ihop och lära sig.

Nu ska jag strax gå till Ica och köpa yoghurt.

Kram på er

SPOTT!!!

Vad är det med folk och spott? Har precis varit och hämtat barnen på dagis, på vägen dit möter jag en ståtlig farbror (inte så ofta men ser dem) när han går förbi mig börjar han att harkla sig på ett minst sagt ofräscht sätt... när vi har passerat varandra hör jag att han spottar. Urk, går några meter till och blir omkörd av två tonårstjejer som ska gå över övergångstället. Tror du inte att den ena tjejen spottar precis framför mig. Urk igen.

Herregud alla ni som har för mycket saliv i munnen, jag vill inte vara delaktig i ert problem! Svälj eller låt det vara kvar tills ni är helt ensamna och spotta då, gärna i toaletten eller handfatet, kan gå med på att ni spottar på en gräsmatta också. Det är inte fräscht att gå i spott!

I kväll ska jag träffa några av mina arbetskompisar, vi ska ut och äta på Alfie. Det ska bli kul. En av damerna jag jobbar med har fyllt 60 år och då ska vi bjuda henne på mat. Är pank, men det får gå ändå. Denna månad har inte varit kul. Kan ha lite med att göra att jag besökte IKEA i början av månaden, ops! Men jag och Per är vana att ha dåligt med pengar ibland så det löser sig. Mitt ordspråk är "det ordnar sig" och det gör det ju alltid.

Nu har jag ont i huvudet också, inte bra. Satt och läste kurslitteratur förut och sen när jag gick ut flög värken på mig. Hoppas det går över snart. Vi har alltså för mycket att läsa, det blir för många bokstäver, huvudet orkar inte hur många bokstäver som helst. Ha ha!

Kram på er därute...

Everybody lies som "House" säger (min mans favorituttryck just nu)

Bättre kort från i går...

                                          image46
Barnen fick plocka skräp när vi kom till skogen. Ludwig samlade jättemycket, men sen helt plötsligt var han tomhänt, -han hade lagt tillbaka skräpet i skogen för det blev för tungt!!! Unge!!!!


                                           image47
Denna häst med riddare var ej i skogen utan på torget i lördags. Ludwig och Per var imponerade.

Kram

Utflykt!

I dag har vi varit på utflykt med dagis. Vi var till skogen där Ludwigs avdelning brukar vara, denna gång fick vi föräldrar äran att följa med. Vi hade med oss korv och bröd. Fröknarna stod för elden. Det är jättemysigt att få komma ut såhär. Nu var det dock sista året som vi fick vara med. Nästa höst går ju Ludwig i skolan och Lucas avdelning har tyvärr inte denna tradition.

                                             image42
Här sitter Ludwig och Lucas i sina självlysande västar. De är skitbra i skogen. Man har stenkoll på dem! Det kan behövas då de sällan är på samma plats :)

                                                 image43

Ludwig och Liam in action.  De står ju för sjutton aldrig stilla.....


                                                image44
Lucas sitter och väntar på favoritmaten... KORV!!!! det är han i gul väst.....


Så här såg det förresten ut häromdagen när jag kom in i Ludwigs rum... Kan säga att jag fick lite panik över blomman. Tänk vad man kan hitta på med några turtels, fladdermus och en blomma som ser rätt kul ut...

                                          image45

Kram från mig. I morgon är det svensk grammatikplugg som gäller. Sen på eftermiddagen ska barnen bli fina i håret. Passar bra för på onsdag är det dagisfotografering som gäller.

Ops, det bidde lördag....

Hann inte med att uppdatera igår. Så kan det gå.
Var ut i parken en sväng i går när jag hade hämtat barnen från dagis. Syster och Lilly var också där, Lilly var klädd i helt rosa. Syrran kallade henne för "Marchmallow" eller hur det nu stavas.
Våra kära grannar var in en sväng på kvällen, vi spelade plump. Jag kom inte sist!!! Det ni. Annars brukar det vara jag som samlar på plumpar. Tycker att de är fina:)

I dag har vi haft ett snabbt besök av Cissa och Thea, vi tog en kaffe och försökte prata så gott det gick. Ett och annat hann att pratas om. Nu är Ludde och Per iväg till stan för att fixa Ludwigs bågar (igen), jag och Lucas är hemma. jag har bäddat rent i alla sängar och vattnat blommor. Nu går Lucas omkring och låter, han gör sitt bästa för att spä på sin mammas huvudvärk.

När Per kommer hem sen ska jag och mamma gå rudsspåret med stavar. Fick tips av sjukgymnasten att det var bra för min rygg. I dag är  det så härligt väder att det ska bli jätteskönt. Resten av lördagen ska jag tillbringa i tvättstugan. Jag var ner förut och bokade en tid, tyckte att det var lika bra att köra alla sänkläder där och inte i lägenheten. Det blir så trångt när det ska torka då.

Kram på er denna fina höstdag!

Fredag!

Äntligen fredag! Känns skönt, fint väder är det också. I dag har jag varit i skolan på den mest röriga grammatiklektionen på länge. Jag hade inte skött mig som student den här veckan och läst allt som skulle vara läst, var väldigt orolig innan vi började idag för hur det skulle gå. (Jag var ju inte på lektionen i onsdags då jag var med Ludwig till logopeden.)

Men läraren tog inte upp något av det vi skulle ha läst, jag kan faktiskt inte riktigt säga vad hon tog upp idag... Hon är jätterörig och bara krånglar till allt. Jag behöver fräscha upp mitt grammatikminne ordentligt det vet jag, men efter att ha gått på hennes lektionen känns det som att det kommer bli ännu jobbigare än vad jag hade trott.

Nej nu ska jag gå ut med knoll och tott, jag bloggar lite mer sen....

Kram

RSS 2.0