Bra skrivet

Denna insändare har en studiekompis till mig skrivit. Jag håller med henne till fullo. Visserligen har ju jag fått ett jobb som är året ut, men det var mycket tur i det.  Det är inte många som har fått tjänster i det vi har utbildat oss i vad jag vet, så lite lurad känner man sig.


http://www.vf.se/DDWebb/templates/Article.aspx?id=23155

Nu är det lördagskväll och vi gör ingenting, har lagt barnen och snart lägger vi nog oss själva också. Finns ju inget att se på tv...

Kram och lycka till Malin och även Sara

SkoldagsSå  här nöjd är man när man sitter på sin plats i skolan! Hämtade Ludwig idag och han visade mig runt i klassrummet där de håller till. Det var så kul att se honom, han var så stolt. Han känner sig nog väldigt stolt över att ha börjat i förskoleklass. Min lilla plutt, det var ju inte så längesedan han låg i vagnen....

Själv börjar jag att komma in i arbetet mer och mer. Börjar på att kunna barnens namn bättre och bättre. Det är några att hålla ordning på.

Kram från en stolt mamma!

Trött

Det är jobbigt att jobba mellan 9-12... gjorde det idag och när jag kom hem var jag helt slut. Förstår inte hur man kan bli trött av att bara jobba 3 h? I går jobbade jag mellan 9-17.30 och då var jag inte alls lika trött. Det är konstigt det där.

Annars tycker jag att det verkar vara ett bra jobb. Kommer in i det mer och mer. Barnens namn börjar på att sätta sig. Det svåraste är att lära sig de minstas namn, de är ju så lika. Men otroligt söta. I morgon ska jag jobba mellan 07.30-15.30 det betyder att jag tar bussen från stan kl 06.50. Urk inte kul... Men bara man har kommit ur sängen så brukar det gå ganska bra. Det blir nog värre i vinter när det är mörkt och trist.

Nu ska jag dricka lite kaffe.

Kram

Min första arbetsdag

Har jag  haft idag på mitt nya jobb. Det kändes väldigt bra. Känns som att det är väldigt bra stämning mellan personalen och det är ju en fördel! De barn jag träffade var mysiga och snälla. Bra med ett jobb där man får vara ute mycket. Ialla fall när det är bra väder...

Nu ska det bli gott med helg. Nästa vecka börjar Ludwig skolan.... min stora pojke. Per och Lucas ska ha semester hela augusti ut de. Fuskigt men så är det!

Nu ska jag gå och kolla om Per och Ludwig har somnat i soffan...

kram

Semester eller nåt :)

Nu har vi varit på semester i vår huvudstad Stockholm. Resan har varit både bra och dålig. Det hela började på natten till söndag: Ludwig började spy, först trodde vi att det var för att han hade ätit chips.... men haha det berodde nog inte på det för han spydde, spydde, spydde och ja, ni förstår. Söndagen var han seg, men ändå ok. Vi tänkte att vi avvaktar till måndag morgon med att bestämma om vi skulle resa. Måndagen kom och allt var frid och fröjd. Vi drog iväg.

Resan gick bra. Lucas spydde en gång, men det berodde nog mest på bilåkning. När vi kom fram installerade vi oss i rummet på hotellet och såg till att vi fick mat. Vi tog sedan tunnelbanan till Naturhistoriska museét, där vi skulle se på dinosaurieskelett. Detta var ju resans höjdpunkt.


Lucas var lite rädd så han fick vi hålla i handen. Han var nog lite förvånad över storleken på dinosarna!
 När vi kom ut från museét öppnade sig himlen! Det vräkte ner minst sagt... Men vi hade ju paraply. ha ha! Som om det skulle hjälpa. Till slut var man så blöt att man brydde sig inte om att försöka undvika de största vattenpölarna...

Vi kom ialla fall fram till hotellet, och kunde byta skor och torka lite. Vi drog sedan vidare (med bil) till Jörgen och Anette (Jörgen var karlstabo från början) för att äta tacos hemma  hos dem. Gott var det. Sen åkte vi hem till rummet vid 22-tiden. Inte kul för Per att köra i det vädret.

Tisdagen hade vi planerat att vi skulle gå till Skansen och Gröna Lund... aber aber... vädret var inte så mycket bättre än dagen innan. Det är ju inte så kul att vara utomhus när det regnar. Vi tänkte då att vi tar Junibacken, men det var fler som hade slagits av den tanken. Bara att vända. Vi åkte då till ett köpcenter för att barnen skulle få köpa en varsin leksak. Något kul skulle de väl få... Lucas köpte en transformersbil och Ludwig köpte något annat monster... (vart är Barbie???)

Vi var en stund på hotellrummet och segade oss. Jag fick en snilleblixt och kom på att vi skulle gå ner i baren och ta en drink innna vi skulle äta. Gott. Då fick Ludwig för sig att han skulle spy... Per gick ut med honom och han la en liten spya... Det är ju inte ovanligt för att vara Ludwig iofs.

På hotellet  hade de ett litet lekrum alldeles brevid restaurangen, detta hade jag sett framemot länge: att få sitta och äta i lugn och ro, dricka vin och barnen skulle leka! ha ha igen.... När vi hade sett till att Ludwig och Lucas hade fått mat, gick jag och Per för att hämta mat... då kommer Lucas och gråter. Vad är det frågar jag: -jag har bajsat på mig säger han! Tjohej! Bara att ta med barnet för sanering av de nedre regionerna! Tillbaka för att äta upp maten. Lucas klämde för övrigt i sig 22 köttbullar den kvällen, så aptiten var det inge fel på!  Det fanns även bio på hotellet så Ludwig och jag satt där en sväng och kollade på slutet av Bee movie.

På natten började det igen... denna gång Lucas! Vet ni hur illa sura kötbullar luktar??? Jag vet! Urk. Stackars barn och föräldrar. Vi som hade tänkt att ta skansen och grönan på onsdagen innan vi skulle fara hem. Inställt! Vi beslöt oss för att åka hem tidigt på morgonen. Resan hem gick bra, Lucas spydde en gång och det gick bra.

Kan tillägga att första natten på hotellet regnade det så mycket att det regnade in... jag kunde inte sova för allt väsen, andra natten fick jag inte sova pga spyor. Så i går när jag kom hem, sov jag i soffan en stund. Så ringde de från jobbet också och frågade om jag kunde jobba idag. (torsdag). Kris. Självklart sa jag ja. Tycker ju synd om mina arbetskamrater. Så jag har jobbat idag fast jag skulle vara ledig. Men nu tänker jag inte ställa upp något mer. Nu vill jag vara ledig!

Så kan det gå att åka på semester med barn och med svenskt väder!

Kram på er!

Jag har förresten något kul att berätta också. Cissa fick en dotter den 5/8! Grattis till den nya familjemedlemen!

kram igen

Jorå, dem är mina. Fast ibland undrar man :)


Här sjungs det Trollmor. Pefekt att ha dem samlade på ett ställe.Summa sumarum: Vi hade ialla fall tur med vädret??? ELLER????

RSS 2.0