Tjoho

Nu har varit och vägt mig... minus 1.7 kilo! Trodde jag aldrig. Kul. Vet att inte kommer att bli lika mycket nästa vecka för så här mycket brukar jag inte gå ner på 1 vecka!

Nu ska jag kolla på tv!

kram

Lite nervös...

Nu ska jag strax åka hem till min lärare som jag har på praktiken, jag ska intervjua henne och sen ska vi gå igenom hur de två veckorna har varit och även planera lite för de kommande tre veckorna. Känns lite konstigt att åka hem till henne, men samtidigt avslappnande. Hoppas att intervjun går bra, jag är inte så van att intervjua människor. Håll tummarna!

Mitt arbete börjar gå sakta framåt nu, men inte tillräckligt fort. Måste förbi universitetet också för att låna fler böcker. Blä!

Jag kanske uppdaterar i kväll, får väl skriva in hur vägningen går i kväll också.

Kram från en nervös Louise

Lucas har fått OK i rumpan :)

Han har fått godkändt på 4-årskontrollen! Nu kan han vara 4 år på riktigt. (skojar). Han var duktig på bvc, han hör väldigt bra, kan prata mycket (visste vi redan), har bra grammatik och kan svåra ord. Det han behöver utveckla lite mer är kordinationen...det kommer väl såsmåningom. Han har ju inte så bråttom vår stump.

Ludwig har haft tjejen här (grannen) de satt vid hans skrivbord och skrev varandras namn. De klippte sedan ut första bokstaven i varandras namn och gav till varandra. Gulligt!

Mitt arbete går framåt som i tjära. Har ialla fall hämtat böcker i dag som ska plöjas. Urk!

Snart är det torsdag och dax för vägning. Usch, det är alltid så nervös och speciellt första gången. Hoppas att det har gått nedåt ialla fall. Tycker att jag sköter mig som bara den. Åt 8 st gelehallon idag och det blev 2 points (har jag för mig), jag skrev upp dem så att de inte bara försvann. :) De är bokförda....

Kram
image86


Snabb, snabb

Nu blir det en snabbis. Har inte tid att skriva egentligen...

Vill bara lägga ut bilder på mitt "nya" sovrum.

image85

Vill ha en eller två mörkbruna kuddar till sängen, får bli nästa projekt... Det hänger också en ljuslykta med turkosa grejer i fönstret, men det syns inte så bra.

Kram

Tråkigt

Har suttit idag och funderat över hur jag ska få igång mitt arbete som ska skrivas denna vecka. Det är så segt. Men jag vet ialla fall vad jag ska skriva om... alltid något. Ska till biblioteket i morgon och hämta böcker som jag tror kommer att vara bra. Det är alltid så svårt innan man har kommit igång med skrivandet. Ångest och lite mer ångest har jag då.

Väldigt härligt väder ser det ut att ha varit ialla fall. Solen har varit framme, man är ju inte så bortskämd av den.
I dag har jag ätit quornfilèer, det var intressant. Det var helt ok och smaken var bra. Lite points är det i dem också. Det är väl det bästa av allt det. Pärtan smakade men han tyckte att det var lite för mycket gummismak över det. Tur, då får jag ha dem i fred!

Kram

image84

Härlig helg!

Denna helg har varit bra. I lördags var vi ut till Kilene med syster yster med familj och Roberts bror med familj. Det var härligt väder och vi grillade korv. Vi kom naturligtvis sist, det berodde inte på mig denna gång! Hrm...
I dag har jag varit ute och gått med stavar, skönt,  har inte gjort det på länge nu och det var så gött att gå i skogen och lyssna på bra musik. KENT!!!! På tal om dem, nästa helg ska vi se dem igen, jag, Cissa och Nina. Vi har följt gruppen redan innan de slog igenom på stort.

Senare i dag var jag ner till stan själv, Per och barnen åkte till hans mamma. Jag shoppade mig ett par nya jeans, gardiner till sovrummet och två prydnadskuddar till vår säng. Det blev väldigt bra när jag nu har fått upp gardinerna. Nöjd! Det  bästa med shoppingen är att den kostade mig inte ett öre. Hade fått presentkort på Hemtex av mamma i julklapp, och vi hade fått presentkort på H&M för att vi är så duktiga att handla där. Sån shopping är bäst!!!

Har ni förresten sett att min man har fått en knäpp och börjat blogga han med? Han finns med på mina länkar. Får se hur länge han orkar. Roligt är det ialla fall.

Jag har igen börjat ett nytt liv igen... viktväktarna ... min syster och jag är där igen. Det fungerar så länge man är där så nu ska jag väl försöka mitt bästa. Har gått upp sedan vi gifte oss, hade redan lagt på mig några kilo innan också. Nu är mitt mål att komma i mina Fornarina jeans. De ligger där i garderoben och bara väntar på mig!

Denna vecka ska jag inte till min praktik-skola, utan nu är det skriva som gäller. Usch, det kommer att bli jobbigt, vet inte hur jag ska organisera arbetet riktigt. På torsdag ska jag hem till min handledare på praktiken och intervjua henne lite, och lite annat.

Nu är det tandborstning av knoll och totts tänder som gäller.

Kram från mig

Snabb uppdatering

Mitt liv känns rätt så stressigt just nu, praktik, planering, arbete och på det lite examensarbete. Samtidigt ska familjen fungera... Det ordnar sig. Men det känns som att huvudet är ständigt fullt. Inte för att det brukar vara så tomt annars,en just nu är det snart överbelastat :)

Kalasade gjorde vi i helgen (igen) denna gång var det ju Lucas tur. Kort kommer här:

image80   image81
Lucas tårta                                                                 Lucas med storasyster Louise
image82image83

Lucas in full action                                                                        Lucas väldigt nöjd med tårtan... sen åt han iofs inte så
                                                                                                          mycket.Men den var ju väldigt fin!

Kram på er!

Lucas 4 år!

I dag för fyra år sedan föddes det en gosse som inte hade värst bråttom ut i världen... Han skulle ha kommit ut enligt sista mens den 15/1, sen blev det beräknat lite senare när ultraljudet var till den 27/1 men inte tänkte Lucas komma då inte. Han tyckte att denna mage var ju helt underbar att vara i... Så när 18 dagar efter den 27/1 hade gått blev jag igångsatt. Då först började värkarna och ca 5 h efter droppet kom han ut! Arg var han... Han har inte haft värst bråttom i världen utanför magen heller. Han tar det lungt och han bryr sig inte så mycket om vad andra tänker och tycker. Rätt skönt i och för sig. Men ibland har man faktiskt bråttom och då är det väldigt frustrerande när en liten stump har väldigt svårt att få fötterna att röra på sig. :)

Han är i alla fall en väldigt stolt 4-åring! Har aldrig sett en lyckligare unge än Lucas när han i morse blev väckt av vår härliga sång *ironi* och han insåg att det var idag som han var 4 år! När han sedan öppnade sitt ena paket som innehöll en "hårdrocksgitarr" kunde ju inte detta liv bli bättre! Oj oj säger jag bara. Lycklig lycklig...                                image79

Lucas i ett nötskal!

Nu är det fredag och 1 vecka har gått på min praktik, det har varit en väldigt bra vecka. Fort har den gått också. Härliga elever och underbara lärare. Är väldigt trött i huvudet, men det beror nog dels på förkylning och att det är många intryck från skolan.

Kram på er alla!

Ny vecka

Nu är det dags för min sista praktik! Hjälp!!! Är på en montessoriavdelning årskurs 4-6. Det har varit en lite rörig dag, men det känns att både elver och lärarna är bra så det kommer nog att ordna sig. Är trött i huvudet nu och kommer säkerligen att vara ändå tröttare  i morgon när jag kommer hem, de båda ordinarie lärarna kommer att vara borta då så det är jag och en vikarie som sköter karusellen då. Jag har fått instruktioner om vad som ska göras och ske. Hoppas att det går bra. Håll tummarna för mig.

I helgen hade vi kalas för den stora 6 åringen. Han fick ett skrivbord av mig och Per, vi monterade det på fredagskvällen och bar upp det till hans rum när han låg och sussde. Tur att barn sover djupt säger jag. Han blev så stor när han satte sig vid bordet.  Han fick väldigt bra presenter tycker jag, av syrrorna fick han ett set med ca 86 pennor, sudd, och dyligt. Han fick även transformer, robot, kalsonger och strumpor och duplo, pengar, T-rex. Sen är jag osäker på om det var något mer, ta inte illa upp om jag har glömt något....

                              image73

                    image74

                    image75

Lucas var också nöjd, han fick leka med presenterna han med. Lucas favorit är T-rexen som Ludwig fick av moster.

                         image76

Såhär blev förresten tårtan:

image77   image78

Nu ni fick ni många kort!

Kram på er!

6 år sedan idag...

Då hade vattnet gått dagen innan, hade nog lite småvärkar under dagen (tror jag), på kvällen drog det igång för fullt. Vid 21-tiden åkte vi in till sjukhuset jag och Per. Hade då krupit fram och tillbaka i soffan med värkar ett tag, med Sofia och Louise som tidtagare på värkar. Hela natten på sjukhuset höll vi på jag och Ludwig, kl 06.54 lördagsmorgonen den 9/2 kom han ut! Ludwig Per Lennart Olsen! Kan inte fatta att det är 6 år sedan, helt otroligt. Min lilla plutt...
Sen hamnade vi på avd. 11, men det är en annan historia...
Sen var det där med sömnen...hrm Han ville liksom inte sova hela natten utan gärna skrika. Gud vad vi har guppat runt på denna lilla grabb. Oj, vad han skrek. Arg som ett bi! Amningen funkade ju sådär, han blev nog aldrig riktigt mätt tror jag, inte förrän vi gav ersättning. Han hade inte tålamod att ligga vid bröstet och vänta på att mjölken skulle hinna rinna ut om man säger så. Han var som en vildkatt! Gud vad jag slet och grät. Kände mig helt misslyckad som mamma. Men han överlevde! Redan då hade han bråttom, har inte tid att vänta.

                              image72

Kram från en stolt mamma!

Måndag

Nu har det varit helg igen. Ludwig var på kalas på lördagen, Lucas var avundsjuk. Hoppas att Lucas får en inbjudan snart... lilla stumpen! Snö och mer snö kom det på lördagen också. Härligt! Allt blir så mycket ljusare då!
Så kom söndagen.... snö nästan borta. Vi gick ut för att åka pulka... oj då det regnar! Suck, varför kan det inte få vara en vecka med snö och sol. Skulle det vara så dumt?

Ludwig hade simskola igår igen. Nu var det min tur att hänga vid kanten och svettas! Det är som att sitta i ett växthus! Ludwig är kaxig i vattnet, men han hade svårt att göra benövningarna, han ville inte böja på benen. ;)  men det kommer väl. Jag och Ludwig fyllde sedan på spolarvätska i bilen, det kan jag!

Det är fashinerande med nya bilar förresten, det kommer upp små käcka meddelanden på instrumentbrädet ibland. Typ när man startar bilen, då berättar den att inga bälten används bak, eller ett bälte används bak eller vid jackpot, två bälten används bak! Men så en dag kom det upp ett annat meddelande... spolarvätska snart slut, fyll på! Helt otroligt! Några dagar senare kom det upp, halvljus fram trasigt!  Så nu är spolarvätska påfyllt, Per har bytt lampa fram. Detta resulterar i att de enda meddelanden vi nu får är: inga, ett eller två bälten används bak! Det känns så skönt!

Ska nu börja skriva på mitt arbete som ska vara inne på fredag. Två sidor om vad jag som pedagog kan göra för elever i behov av särskilt stöd. Vi ska använda oss av 2-3 böcker från kurslitteraturen. Suck. Får väl knåpa ihop något.

På lördag blir det kalas för Ludwig, han fyller ju på lördagen också så det passar ju bra. Lucas blir firad nästa lördag, fast han fyller ju  på fredagen den 15:e. Har ringt och beställt tårtor idag, de kommer att se ut ungefär så här:  Ludwigs:                              image70

Namnet blir såklart Ludwig 6 år.

Lucas:                                      image71

Hoppas de blir glada!
Jag har haft världens ångest hur vi skulle ha det med kalas. Det blir jobbigt med kalas 2 helger i rad, sen blir det ju dessutom ett barnkalas framöver också.... men för Lucas skull får det bli såhär. Han kommer liksom i skymundan annars. Jag får offra mig...

Nej nu ska jag ta tag i mitt roliga arbete!

Kram på er!

RSS 2.0