Opponering och viktväktarna

Japp, nu var det dags igen för opponering. Skickade iväg mitt arbete till opponeringsgruppen i går eftermiddag. Kändes skönt att bli av med det! Orkade inte jobba med det mer.

Nu sitter jag och väntar på att få arbetet som jag ska opponera på, skulle ha fått det i går, men det har fortfarande inte dykt upp i datorn. Suck! Inte vet jag vem människan är heller, har bara hennes mailadress och jag har mailat henne men ej fått svar. Tråkigt när det blir så. Får helt enkelt läsa de andras arbeten istället.

I går var jag på en väldigt bra föreläsning. Det var en man som heter Sverker Lindström, han har skrivit boken "Lasses revansch" (rekomenderar den). Han har en dotter som har ADHD och han föreläste om det och hur det är att vara förälder till ett barn med diagnos. Han och hans fru har fler barn med diagnoser och de tar även hand om fosterbarn som har diagnoser. Helt otrolig man. Jättebra föreläsning, gripande. Jag lyckades att bli rörd även denna gång!

På eftermiddagen i går hade vi vfu-uppföljning. Suck! Det ger inte så mycket. Som tur var var alla i gruppen på samma nivå och det kändes bra. Vissa saker känns onödiga. På fredag däremot tror jag att det kommer bli intressant. Då ska vi sitta i tvärgrupper och redovisa om våra arbeten. Vi kommer att vara indelade så att vi sitter i grupper där ingen har skrivit om samma sak. Det kan bli lärorikt.

image90


I morgon är det dags för viktväktarna igen. Undrar hur det har gått nu när det har varit påsk. Lite har jag syndat.... Totalt förra veckan hade jag gått ner 3.7 kg. Känns bra. Nu har jag kanske gått upp lite. Men det är jag fullt medveten om så det kommer inte att bli någon chock.Nej nu ska jag läsa lite arbete.

kram på er!

Snart slut på eländet

Och med det menar jag inte påsken utan arbetet som jag skriver. Har fått ihop några sidor nu och det känns faktiskt bättre än vad jag trodde. Men det har varit svårt att skriva den här gången.  Men det har ni nog redan förstått...

I går på påskaftonen på kvällen satt jag och skrev till och med. Hade fått riktigt bra flyt då. Det gäller att passa på när inspirationen kommer.

Firade påsken gjorde vi hemma hos syster, mamma var också med. Vi åt mat så vi storknade :) Lax och sill och det andra man har. Per tog snaps och jag körde hem. Gör mig ingenting då jag inte vill ha snaps, det är ju godare med must.

I torsdags hade jag min sista praktikdag, det var känslosamt att sluta. Jag fick faktiskt present av eleverna och lärarna. En bok om alla världens religioner! Jag har ju haft deras religionsundervisning så det var ju passande. Fick också ett kollegieblock, där eleverna fick skriva hälsningar till mig och de ville. Det var ganska så många som gjorde det och de skrev väldigt gulligt. Blev rörd flera gånger den dagen. Eleverna är ju helt underbara. Mest glad blev jag nästan över att en kille som är ganska så busig, kom och gav mig ett påskkort och ett påskpynt han hade gjort själv! Det värmde väldigt! Jag ska faktiskt dit och vikariera 3 dagar totalt i april, det ser jag framemot som bara den. Ska bli kul att träffa dem igen då.

Nej nu måste jag skriva min diskussion i arbetet.

Kram på er!

Hjälp

Nu är det mycket! Sista dagarna på praktiken och det är fullt upp, till råga på allt har Per smittat mig med baciller så jag hostar och mår inte bra. Men jag får härda ut. I helgen blir det slutspurt med det där jäkla arbetet som ska vara klart till veckan. Vet fortfarande inte hur jag ska få till det. Panik!

Nej nu orkar jag inte mer, men nu vet ni alla fall att jag lever.

Kram på er alla!

Trött i huve...

Hej hopp!
Det är jobbigt att vara på praktik, det tröttar ut hjärnan på något vis! Idag har mina lärare varit borta och det  har varit vikarie i klassen i stället. Det innebar att det var jag som hade "ansvaret" för kidsen, kul men jobbigt. Mitt religionstema gick jättebra med åk 5-6 men inte så bra med åk 4. De hade ingen större lust idag. Men skam den som ger sig, på torsdag är det dags för islam.....  

Det var förresten skitkul att dansa i lördags (orientaliskt), det var svårt men kul. Efter dansen var vi iväg och drack och åt gott. Det var inte så många jag kände, men det var kul att träffa nya människor.

Nu orkar jag inte mer, Per ska snart iväg och jag ska ägna min kväll åt lite islam och judendom...

image89 De fem grundpelarna i islam, för ni som inte visste det.

Kvinnodagen

I dag är det den internationella kvinnodagen! Grattis alla kvinnor. Jag ska iväg på orientalisk dans i eftermiddag, sen ska kvällen fortsätta med middag på grannens mans jobb. Vi är ett gäng kvinnor som ska fira dagen ihop. Det ska bli väldigt roligt men samtidigt är jag väldigt nervös inför dansen. Men det gäller väl att vicka på höfterna så mycket som möjligt. Jag vet inte heller vilka de andra är förutom grannen då och en tjej till. Men det blir säkert roligt.

I går var jag och Per och tittade på ett hus, men det var för litet. Huset var från början av 1900-talet så det var väldigt charmigt. Men men inget för oss. Sen var hemma hos syster, hon passade barnen när vi tittade på huset. Vi tiggde till oss mat där också. De har kommit i ordning bra nu tycker jag. Désirée har skruvat ihop möbler väldigt duktigt. Lilly har börjat att gå mer och mer nu. Roligt! Hon ville gosa med Lucas men sörru det går inte han med på! 

Nej nu ska jag måla tånaglarna, vi ska ju vara barfota när vi dansar och ni alla vet vad jag tycker om fötter. URK!!!!

Kram på er och håll tummarna för mig!

image88URK!

Nu har det varit mycket! I måndags satt jag kvar i skolan (praktiken) till klockan var 18.00, sen gick jag hem och åt, lade barnen och fortsatte med skolarbete. Jag ska hålla i religionsundervisningen och det är lite att fixa inför det. Klockan 21 spydde Lucas, hoppsan. Gud vad man då  hoppas att det är något tillfälligt.... men nej då! Hela natten höll han på. Jag var upp 1 gång i timmen till honom. Fy sjutton. Stackars grabb, han hade så ont! Han bara skrek.

På morgonen insåg jag att det är ingen idè att jag går till skolan och håller lektioner... tror inte att någon vill att jag kommer. Jag gick ialla fall dit ca 07.30 för att kopiera upp allt material som behövdes till den här veckan. Pratade med läraren och vi gjorde upp att jag kör nästa vecka i stället.  Var ju livrädd för att hamna i magsjuka själv. Det brukar ju oftast bli så...

I går när Lucas vaknade var han jättepigg, åt frukost och lekte. Han och jag sov en sväng på eftermiddagen, ingen av oss hade ju sovit så bra på natten :)

Ta i trä nu! Men det verkar som att faran är över, ingen av oss andra har börjat spy och Lucas är skitpigg! Kan det vara så bra att det är över. Törs jag verkligen skriva det? Om inget annat inträffar nu så tänker jag gå till skolan i morgon och barnen till dagis.

Nu till något roligare! I dag fyller min man år! Hurra hurra!  Undrar om han känner sig äldre nu? Eller bara klokare kanske...  Får se om det blir något firande här i eftermiddag. Undrar om någon törs komma?

image87

Nu ska jag kolla vad de uttråkade bröderna bus håller på med!

Kram


KENT!!!

Tjoho!
Nu har jag sett dem igen! I går var det dags igen i Löfbergs lila arena, sist de var där var i november 2002, då hade vi ståplatser, men nu har vi blivit äldre och då var sittplatserna bra... Varje gång man ser dem blir man kär. De är så bra. Härlig ljusshow var det också.

I går på dagen var det dags för det årliga barnkalaset. 5 barn totalt är helt ok! Allt var under kontroll. Skönt. Lucas hade 1 kompis och Ludwig 2 st.  De hade kul tror jag.

Nu orkar jag inte skriva mer....

Kram

RSS 2.0