Premiär

I dag har jag mammabyxor på mig för första gången (denna gång). Känns skönt. Det blir liksom en mer gravidmage då inte bara tjockismage...

Nu har Per dragit iväg till sin mor för att handla med  henne. Mina adventsljusstakar fick tydligen vänta... jag som var sugen på att dra igång med det...

Kram

Snön???

Tänk att i morgon är det första advent och det regnar ute... Suck vad jag är trött på detta väder. Kan det inte få vara lite snö när det är advent. Ska det vara så svårt?

I dag ska jag tvinga ner Per i källaren för att hämta adventsstakarna och resten av julgrejerna. Det är lika bra att ta upp allt i lägenheten så är det liksom här uppe. Kommer inte att julpynta än, men när jag får infallet så är det i alla fall i närheten...

Nu är jag snart inne på min 4:e vecka med förkylning. Tror faktiskt att jag blir tokig snart...

I tisdags fyllde Louise 18 år så då var vi hem till henne och firade. I onsdags fyllde Pers mamma 68 år och henne tog vi med ut till resturangen Habibi. Där serverar de Libanesiks mat. Det är så gott och jag tror att hon uppskattade detta.
I torsdags träffade jag Cissa och Alva. Alva har blivit riktigt stor nu, är med på ett helt annat sätt nu.

Nu sitter jag här och laddar för att dra igång med städning. Är inte så görsugen direkt... Har ont i ryggen idag också. Har nog legat konstigt i natt skulle jag tro för jag brukar inte ha så ont längre.

Vi skulle ha varit och tittat på ett hus på torsdag som kommer, men i går fick vi ett mail från mäklaren att säljaren ska sälja huset till någon de känner. Jaha, ännu ett hus som försvann. Jag är faktiskt ursäkta mitt språk: JÄVLIGT trött på detta husletande!!!
Det står i tidningarna att nu är det köparnas marknad, jovisst du. Om det fanns några hus att köpa ja!

Nu känns det inte så lockande att köpa hus på Hammarö heller. Där drar de ner på barnomsorgen så det sjunger om det, förskolan blir sämre och skolorna blir sämre. Känns ju inte görlockande om man säger så.
KramSnö och blåst och lite hosta

Är hemma idag. Har inte fått sova på två nätter pga hostan. Orkade inte i morse. Har fortfarande  jobbig hosta, men ska gå i morgon. Har ju inte råd att vara hemma så här.
Ute blåser det och är jävligt. Snön yr verkligen omrking. Känns inte lockande att gå och hämta barnen kan jag säga. Men det får bli mössa på och mina gosiga tumvantar. I går gick vi med barnen runt gubbholmen och jag kom då på att det enda stället på kroppen som det inte var ett dugg skönt på var ansiktet. Kan man inte ha något slags skydd för ansiktet utan att man ser ut som en rånare? Det vore väl toppen? Kanske ska uppfinna något som är genomskinligt så att det inte synns att man har en mask på sig...

Denna vecka är det fullt upp. I morgon ska vi hem till Lollo som fyller 18 år, efter att jag slutar jobbet så jag gissar på att det blir vid 18-tiden. På onsdag fyller Pers mamma år och då ska jag och Per ta med henne ut på resturang. Hon kommer inte ut så ofta så det blir kul för henne. Hoppas att hon uppskattar det.

Tänk att det är 1:a advent till helgen. Kan inte fatta att den redan är här. Är sugen på att julpynta men vi får se hur jag känner till helgen.

Nej nu ska jag gå ner och förklä mig till snömamman!¨

KramLördag

Nu är det lördag igen...
I går kom den första snön. Härligt men det kunde ju ha kommit mer så att det gick att tex åka pulka. Barnen på dagiset där jag jobbar var överlyckliga och någon trodde att nu kommer tomten! Nja, ni får nog vänta några dagar...

Min förkylning verkar aldrig ge sig. I går skulle jag nog ha behövt vara hemma, men eftersom att det var jag som öppnade avdelningen (kl 06.30) så var det bara att pallra sig dit. Sen var jag liksom bara där, men jag gjorde nog inte mycket nytta känns det som. Huvudet var som bomull som iofs gjorde ont, hostan var på topp och näsan snöts ideligen. Jag kände mig som killen i reklamen för nässpray, som har papper överallt.  I går kväll mådde jag så dåligt att det var jättesynd om mig. Tror ni att jag hade feber då? Ha ha! Nej du, jag får sällan feber, jag trodde verkligen att jag hade feber, men när jag tog tempen visade den på hela 36,6 grader! Hua!

I dag mår jag ialla fall bättre. Har orkat dammsuga och damma. Per tog faktiskt övervåningen och dammsög den. Inte illa.

Nu ska jag snart göra ryggövningarna och sen ska jag sätta mig i soffan och läsa en tidning. Barnen spelar tv-spel och jag önskade att jag orkade gå ut, men det gör jag ej. Per har sitt lördagsnöje och är och handlar med mor sin.

Det blev inte ens tacos i går. Per var också dåligt och orkade inte handla. Det fick bli korv med bröd hemma här. Ludwig var lite bekymrad över detta med tacosen men Per lovade att det skulle bli idag. Då sa Ludde: men tänk om ni inte orkar handla i morgon då? Då lovade jag att skicka mormor att handla.

Jag var förresten på utvecklingssamtal med Ludwigs lärare i går. Ludwig var också med. Han fick mycker beröm för att han är jätteduktig och lär sig massor. Han kommer snart att ha knäck läskoden helt. Och han har tom börjat på att skriva lite själv! Jag är så stolt över min grabb! Han fick också beröm för att han har så bra bordsskick! Heja Ludde!!!
Sen  har han börjat med kiss och bajshumor på samlingarna i skolan, det funkar ju för de andra barnen tycker ju att det är kul. Men han lovade mig och fröken i går att han skulle slänga "kiss och bajs-humorn" på soptippen. Hoppas att det räcker med det.
På det stora hela trivs han jättebra i skolan och han fungerar jättebra där. Montessori passar honom jättebra. Känns så bra att vi valde rätt!

Kram på er och hoppas ni får en bra lördagskväll!


Gripen, socker, ont i halsen

I lördags var jag till gripen på kvällen (vårdcentral), trodde jag hade fått urinvägsinfektion. Men det visade inga bakterier i  urinen men däremot  hittade de socker i urinen. Doktorn tyckte att jag skulle be att få komma på sockerbelastningen tidigare än i vecka 28... De tog även blodprov på mig, men där visade det inget socker. Jag ringde bm i dag och pratade med henne ang sockret. Hon sa att det är vanligt när man är gravid att man läcker socker ut i urinen så det är nog ingen fara. Vi skulle lita på blodprovet. Jag tog även ett sockerprov hemma hos mamma igår. Hon har en sån apparat som man kan kolla blodet i eftersom att hon själv har socker. Det värdet var också ok. Känns skönt att jag inte behöver göra belastningen tidigare.

En sån där sockerbelastning fick jag göra när jag väntade Lucas och det är inge roligt. Man får dricka en otroligt äcklig sockerlösning och sen får man ligga och vänta i en evighet och de tar prover på en. Usch vad jag inte ser framemot detta....

Ont i halsen har jag fått igen också. Jag som tyckte att det räckte nu. Känns som att jag aldrig kommer att bli bra från denna förkylning. Blä blä...

Vi har inte haft några mer mystiska samtal i alla fall. Känns bra. Per har idag anmält detta på jobbet och de ska kanske försöka spåra samtalet. Vet inte om det går. Det är ju omöjligt att veta vem det var som ringde. Men telia kanske har någon bra "apparat" som kan spåra vem som ringde  hit kl 07.00 lördags morse. Hoppas hoppas. Skulle vara väldigt intressant att få veta vilken idot det var.

Nu ska jag stressa Lucas lite. Vi har semester han och jag idag. Vi ska inte göra någonting... kl 13.30 ska vi hämta Ludwig och ev tar vi en promenad till biblioteket.

Kram

Hemligt nummer

Nu skaffar vi hemligt telefonnummer. I morse kl 07.00 ringde det hemma hos oss. (lördag). Jag sprang upp till telefonen, såg att det var skyddat nr. Jag trodde att det kanske var Pers mamma och att det hade hänt något. Det var en man som sa att  han ville prata med min man. Blev orolig och tänkte att det var kanske sjukhuset... Per kom upp och svarade. Mannen i telefonen frågade om det var Per som jobbade som delgivningsman, Per frågade då vad det har med hans privatliv att göra. Mannen sa då bara: -"Då vet jag".

Känns himla olustigt tycker jag. Dels för att mannen som ringde inte lät "konstig" eller onykter på något sätt, det känns också väldigt personligt  när någon ringer hem. Mannen vet alltså vart vi bor och säkert vilka som bor här.

Varför man som människa när man inte har skött sin ekonomi och bara struntat i att betala sina räkningar och sedan skiter i att göra rätt för sig och sen ringer hem till en som jobbar med att försöka fixa så att den som har rätt till sina pengar får dem, fattar inte jag. Har man en massa skulder får man stå sitt kast och försöka på bästa möjliga sätt att betala dem. Märker man att det inte fungerar får man be om hjälp för det finns hjälp att få. Inte fan (ursäkta) hjälper det att ringa hem till folk och uppträda hotfullt.  Jag blir så arg, när man själv kämpar med skitlön och pysslar och trixar så att det ska finnas mat på bordet osv, när det finns folk som bara skyller ifrån sig och hoppas på att alla andra ska fixa ens liv. Betala räkningarna och lev på nudlar om det är så svårt.

Ursäkta mitt arga inlägg men jag är rädd och arg. Nu vet ni varför det är hemligt nr hos oss. För två veckor sedan ringde det en fullgubbe hit och pratade in på vår telsvarare att han sökte Per, men han sa sitt namn så Per kunde ringa upp och säga att han inte skulle ringa tillbaka. Han var harmlös, men han som ringde i dag har jag ingen aning om....

Hemma

Nu  börjar det att bli väldigt tråkigt att vara hemma! Har ju ingen att prata med och det är inget att se på tv. Ska iofs hänga tvätt men hur kul är det! Pratade med mitt jobb nyss och jag förklarade att jag inte vet hur jag ska göra i morgon, ska jag gå eller ej. Jag känner mig ju frisk i huvudet (förstår ni) men så fort jag gör något eller pratar så får jag en hostattack. Den jag pratade med tyckte att jag skulle vara hemma i morgon också och ladda för fredagen istället. Per hade precis sagt samma sak så då är det väl bäst att lyda. Suck!

Himla  hosta, det är så jobbigt. I går hade jag ont i "gravidmagen" varje hostning och även annars. Det blir väl musklerna som är runt omkring som är otränade antar jag... Man blir lite orolig när det gör ont där. Men det är bättre idag så det var nog ingen fara.Så  här glad kan man vara när man är på kyrkogården. Per lekte med kameran när vi var där under alla helgonaaftonen. Det var kolsvart och när han tog kortet blev jag typ blind av blixten... jättekul!

Kram

Sjuk

Jaha, då är jag sjuk igen. Hemsk hosta, snuva och tungt huvud. Jag skulle ha jobbat till kl 18.30 idag, men någon annan stackare får ta det. Gick hem igår efter maten på förskolan, låg och sov i flera timmar, men det hjälpte inte. Tråkigt.

Vill inte vara hemma då man förlorar så mycket pengar, speciellt nu som jul närmar sig.  Blä!!!

Detta blir ett tycka synd-om-mig-själv-inlägg, sjuk, inga jobb finns det som jag är utbildad till, inget hus finns det till mig. Min chef från mitt jobb jag är tjänsteledig från ringde igår och undrade hur det kommer att bli för mig. Ja du, jag kommer tillbaka igen sa jag, ialla fall som det ser ut just nu. Min nya chef verkar inte kunna erbjuda mig något så då får jag hoppa tillbaka igen. Känns som att jag aldrig kommer ifrån blodcentralen. Jag trivs ju iofs, men har man utbildat sig i flera år så vore det ju kul om det gav utdelning. Sen är det ju synd om hon som är istället för mig. Jag vill ju att hon ska få mitt jobb.

Nej nu ska jag lägga mig och titta på någon dålig tv-serie, det brukar ju alltid finnas något att titta på på dagarna.

Kram från Louise som det är synd om... (våga inte säga något annat) hihi

Bidde inga bullar

Det bidde bilproblem istället. Per var med sin mamma och Ludwig till Bergvik för att handla. När de skulle åka därifrån ville inte vår bil starta! Alla lampor lyste, men motorn var död. Min mamma fick rycka ut och vara chaufför. Senare på kvällen åkte jag och Per tillbaka till bilen för att ev prova starta den med startkablar. Men de behövdes aldrig. Den var lite kinkig i början, men sen startade bilen bra. Per körde volvon hem och jag tog mammas bil och åkte efter. Vi ställde in den i garaget och på måndag ska vi försöka få den till verkstade för att kolla upp vad det är med den. Det är ett felmeddelande i displayen som vi måste kolla.

Dagens bilar är ju så tekniska och man kan inte mecka med dem som man gjorde förr.


Vår pärla som tydligen inte mår så bra.

I dag är det fars dag. Per fick sin present redan förra veckan. Ett par svarta byxor. I dag fick han ett kort från barnen. Lollo kommer hit på en fika om en timme ungefär.

Jag mår inge bra idag. Förkyld, Lucas  har tydligen varit snäll och delat med sig av lite baciller :) tackar tackar!

Nu ska jag bädda, sen är det dax för barnen att få klorna klippta!

Kram

Kallt vatten

Vi har inget varmvatten idag. Tur att det är helg säger jag. Men fast det är helg vill man ju ändå duscha. Medans jag väntar på varmt vatten får jag väl ta och damma och dammsuga. Hoppas att det blir varmt snart. Dimma är det också, inte så uppiggande direkt.

Annars har det väl inte  hänt så mycket i mitt liv. Det rullar på kan man säga.

Har en vision i dag om att jag ska baka saffransbullar.  Hoppas att jag senare idag kan lägga upp någon bild på ev bullar. Håll tummarna för att jag får lust till bak...


Kram

RSS 2.0