Ny vecka

Nu är helgen slut igen. Förstår inte hur två lediga dagar kan gå så fort. Men det är ju mycket som skall hinnas med. I går var jag och Per på "barnmässan", våra barn ville inte följa med utan de tyckte vi kunde ordna barnvakt :) Mormor ställde upp som tur var. Vi tyckte inte att det var så mycket roligt där. Men vi fick en del gratispryla och det är ju alltid kul. Köpte också 3 små  böcker som man kan använda till bebisen sen eller ev när jag får ett jobb någon gång som pedagog. Böckerna visar hur man kan använda teckenspråk som komplement till språkutvecklingen. Intressant. Vet att det finns en förskola på Hammarö som använder detta.

Min syster har inte fött barn än. Hon ska ju ha idag, men bebisen vet inte om det. Pratade med henne för typ 20 minuter sedan och då var det så lungt så lungt. Men bebisen kommer när den har lust. Så är det med de små liven.

Ludwig har börjat med karate. Han har bara varit iväg en gång än, men han är heltänd på detta. Kul och jag hoppas verkligen att det ska fungera.

Nu ska jag sätta mig och softa framför tv:n.

Kram Louise

Lördagskväll!

Vilken härlig kväll. I dag har jag fått de mest konstiga låtarna i huvudet. Typ som "Jag ringer på fredag, så ses vi på lördag"  osv... börjar på att bli lite töligt nu...

I går var vi ut och åt med våra grannar. Vi var till Cafe Artist på "steak and flames", det var gott och vi var äckligt mätta när vi gick därifrån. Tog oss en runda på stan och fönstershoppade lite innan vi drog hem. Mamma var barnvakt åt Ludwig och Lucas.

I dag har jag städat lite, Per hade gjort det mesta i går (tack). Sen så småningom drog vi ut på en liten promenad. Det var så härligt ute. Det känns att det är varmare i luften. Äntligen!

Jag följde med mamma till Ikea, hon skulle ha en matta och lite annat. Jag köpte bara lite annat. Handlade för under
100:-, det tycker jag är bra!

Nu har Per åkt iväg för att jobba. Han skall stå i som dörrslusk på Score ikväll. Tillsammans med sin bror. Det betyder att det kommer att bli mycket töl mellan dem. Undrar om de har tid att jobba. Det var verkligen längesedan Per jobbade som dörrvakt nu. Jag tror att han såg fram emot det lite. Gött med extrapengar.

Jag hittade världens bästa plåster till ungarna på apoteket idag. Motiv med "Star wars", det kan ju inte bli bättre. Nu vill de nog få ett litet sår någonstans....

Nej, nu ska jag jag fixa mat till oss som är hemma!

Kram

MageV 30 är jag i här. Tror jag håller på med v 31 nu...

Kort kommer också från när vi var på leklandet.
Ny vecka

Nu är det måndag igen. Förra måndagen gjorde jag glukosbelastningen som gick bra. Tur det.
I går var vi till Leklandet på Nöjesfabriken med barnen. De var helt slut efter 1 1/2 timme så då fick det vara nog. Gick hem till mamma och åt mat.  Dyrt är det att gå in så det blir ju inte ofta man kan gå dit. Undrar om man kan få någon mammaledig rabatt sen :)

I morgon ska Lucas få följa med mig till barnmorskan. Det blir intressant att se vad han tycker. Ludwig har också fått erbjudande om att följa med, men han vill inte.

Snart är det dags för syrran att föda, hon är ju beräknad till den 29/3. Ska bli spännande att se vad hon har för en filur i magen. Jag gissar på en tjej till, men man vet ju aldrig.

Nu ska jag ta itu med mitt måndagsnöje = strykning av kläder. Nu har jag ju ett superstrykjärn så det går nog på ett kick! Hihi

Kram

Släta kläder!

Nu har jag fått ett nytt strykjärn. Per var iväg och bytte.  Försäljaren försökte komma undan genom att säga att garantin hade gått ut. Jo, på det första strykjärnet ja. Men man har väl garanti på produkten och inte på kvittot. Strykjärnet var ju inte ens ett år nu.  Men ialla fall, nu har jag ett nytt igen. Det funkade skitbra. Alla kläder blev så släta och fina...

Nu har jag två otroligt uttråkade grabbar hemma. Jag har ingen lust att gå ut och de vägrar ju att gå ut själva. Så vi får väl se hur detta går. Söndagar är en tråkdag! Man bara väntar på att dagen ska ta slut.... usch jag har alltid sådan söndagsångest. Speciellt idag eftersom min morgondag kommer att bli väldigt seg och trist. Först glukosbelastningen och sen jobba till 18.00. Urk och blä...

Kram


Dop, strykjärn

I går var vi på Novas dop, så nu är även hon med i svenska kyrkan. Har aldrig varit med om en unge som är glad under hela dopet. Hon skrattade och hade jättekul :) Hon gillar verkligen att stå i centrum. Per filmade men vi glömde att ta med den "vanliga" kameran så jag har tyvärr inga kort att visa.

Nyss skulle jag stryka de gardinvepor som jag skulle sätta upp i vardagsrummet.... en vepa gick bra, sen gick strykjärnet sönder... För er som har bra minne så kanske ni kommer ihåg att detta har hänt förut. Kollade på kvittot och förra året i april gick det förra sönder. Det verkar alltså vara skitstrykjärn som jag får. Per ska åka iväg till Siba senare och byta igen....
Nu har jag alltså en vepa som hänger uppe, den andra hänger över strykbrädet och väntar... Hade också tänkt idag att stryka lite kläder så att jag slipper det i morgon kväll. Vi får se hur det blir med det.

I morgon ska jag iväg på den där trevliga glukosbelastningen också. Urk och blä. Ser inte fram emot detta kan jag informera er om. Det tar ca 2,5 timme så nu ryker det flex för mig igen. Det är så tråkigt att jag aldrig kan utnyttja min flex till något kul utan bara till läkarbesök, bm-besök och nu glukosbelastning.  Håll tummarna för att det går bra i morgon och att det inte visar att jag har någon dum diabetes. Tror iofs inte att jag har det men man vet ju aldrig.

Kram från mig


Måste bara

Jag bara måste lägga ut dessa kort på min man. Han kommer säkerligen att alternativ 1 döda mig, alt. 2 hämnas på något sätt... men det kan inte hjälpas jag bara måste. Dessa kort togs häromkvällen när vi hade tvättat sängkläderna. De påslakan vi har nu är det inga "hål" på ena kortsidan utan bara ett hål för där man stoppar in själva täcket. Hoppas ni förstår. Med andra ord så kan det vara lite trixigt med att få i täcket. Men han klarade faktistk av sitt täcke med lite trix...

Ni får också en bild på grabbarna bus. De hade precis innan jag tog kortet lekt "sten sax påse".  I bland tänker jag på vad bra det är att de har varandra. Vad tråkigt de skulle ha annars :) Eller vi kanske som då måste leka hela tiden...Kram från mig, andra gången idag!

Hemma idag

I dag är jag hemma för vård av mig själv och mage... Har ju haft sammandragningar till och från som ni vet. Skulle ha träffat en doktor i går pga detta. Men hon var sjuk så jag fick en ny tid till i morgon (onsdag). Tänkte att sammandragningarna är mycket färre nu så det kanske är onödigt, men tiden fick vara kvar ändå. Jag gick hem igår då det hade snöat så mycket under dagen. Det gick jättebra att promenera, hade inga sammandragningar alls. Sen på kvällen så fick jag lite ont och det kändes som mensvärk ungefär. Vet att barnmorskan sa att jag skulle vara uppmärksam på det så jag tog det jättelungt. I morse vaknade Ludwig vid femtiden (typiskt när man ska upp kl 06.00) han somnade snabbt om i vår säng. Då kände jag igen att det gjorde lite ont. Så jag beslutade mig att jag skulle ringa förlossningen under morgonen. Pratade med en barnmorska där som tyckte att jag skulle stanna hemma idag och ta det lungt och sedan gå till doktorn i morgon som planerat.
Så nu är jag hemma och har tråkigt. Har inte haft någon mensvärk mer och magen verkar ok. Så det är ju bra.

Ska lägga mig och läsa mer i boken "Män som hatar kvinnor", har inte kommit in i den än, men jag ska kämpa mig igenom den.... Mamma, jag och syster ska se den nästa fredag. Min plan är att jag ska ha läst ut boken tills dess. :)

På lördag ska vi på dop också. Nova ska få vatten över huvudet. Ludwig ska få hälla vattnet i dopfunten. Hoppas att han sköter det med glans! hihi


Så nu vet ni vad jag gör idag! Vilar och har tråkigt. Tur att internet finns i alla fall.

Kram

RSS 2.0