Vi har picknick på gubbholmen! Synd att so...

foto_0238 (MMS)

Vi har picknick på gubbholmen! Synd att solen försvann!


Test

foto_0236 (MMS)

Test


Så stor är Astrid!

foto_0235 (MMS)

Så stor är Astrid!


Dagens lunch. Testar att blogga med mobilen.

Dagens lunch. Testar att blogga med mobilen.


Hälsporre

Var ut och sprang i lördagsförmiddag/morgon. Var så nöjd då det inte gjorde ont i knäna och det kändes så lätt att springa. Hade kommit halvvägs då det plötsligt gjorde väldigt ont i hälen och framåt... Fick sluta springa och halta hem. Tänkte att det ger sig nog om jag försöker stretcha lite. Nej, det gjorde det inte. Det blev bara värre och värre. I går så kunde jag inte ens stödja på foten utan fick ha kryckor. Per lade ett stödförband och det kändes lite bättre. Vi googlade lite på vad det kunde vara och vi kom fram till att det var något som kallas för hälsporre.

Var till doktorn i dag och fick detta bekräftat. Hälsporre... det är alltså en sena som går från hälsporren som man har vid hälkudden fram till tårna. Den senan känns kan jag säga. Aj aj aj. Den är ialla fall inflammerad. Jag har nu fått utskrivet inflammationshämmande medicin och jag ska vila foten. Tack för den, hej då vårruset...

I dag är foten lite bättre, jag behöver inga kryckor och jag kan stödja den. Det känns ju fortfarande, och jag förstår ju att jag inte ska gå någon långpromenad denna vecka och absolut inte springa. Jag hade ingen aning om att jag hade en hälsporre och jag visste inte att det kallas för hälkudde under hälen. Låter gulligt tycker jag. Hälkudde, ser framför mig en häl som ligger på en kudde och sover :)


På blilden kan man se senan som går under foten. Den gör ont ont.










Jag måste köpa nya löparskor, de jag har är från 2007 och det är väl kanske inte så bra för mina fötter. Tydligen.

Nu väntar jag och Lucas på att Ludwig ska komma hem från skolan. Han blir hämtad av Annie och hennes son Liam idag. Annie ska klippa oss idag och även slinga mig. Kul och skönt.

I dag har Lucas varit på besök i skolan. En timme var han där. Per följde med honom då jag var till doktorn. Det hade gått jättebra. Han hade pratat på som vanligt. Inga problem där inte.

Kram från oss!


Härlig stund

Det har jag nu. Astrid sover och grabbarna spelar något i mina ögon dåligt tv-spel. Jag dricker kaffe och har ätit ett äpple. Datorn är naturligtvis i mina händer :)

I dag har jag och Lucas varit på stan. (Ja min trogne följeslagare Astrid var också med). Vi var först till logopeden och sedan fixade vi jeans till Lucas. Det finns byxor att ärva av storebror, men de har av någon anledning ett hål på vänster knä allihop... Så nu har även Lucas hela byxor. Vi köpte även några nya bodys till Astrid. Hon har jättemånga vita bodys, och det är inte så praktiskt har jag märkt när ungen älskar "röd" mat.

När vi hämtade Ludwig hade det börjat regna, märkte då att resåren på regnskyddet som är till vagnen hade gått isönder. Fick tag i min syster som jobbar på Barnens hus och kollade upp vad ett nytt regnskydd kostade. Kommer inte i håg nu vad det skulle gå på men jag tyckte att det var dyrt. Hon ringde till Emmaljunga och nästa vecka får jag ett nytt. Det gick på garantin! Tjolahopp! Bra med en syster som fixar sånt åt mig...

Undrar när min man kommer hem. Ibland kommer han hem jättetidigt och ibland jättesent. Ja, ja, den som lever får se. I dag är det fredag och då brukar han komma hem tidigare, men inte idag tydligen.

Så ser vagnen ut som vi har förresten. Om någon undrade.

Kram

Hemsk grej!

Usch idag har vi varit med om en hemsk sak. Vi var i Mariebergsskogen med alla barnen. Hade tittat på alla djuren. Astrid fick se en riktig kossa och även höra hur den låter i verkligheten. Hon vart skiträdd! Men nu är det gjort...

Gick sedan till lekparken och barnen lekte.  Såg att det låg en man ner på en av bänkarna, det var folk runtom. Jag sa till Per att där ligger det en och mår dåligt. En tjej satt och pratade i telefon samtidigt som hon klappade om mannen. Rätt var det var så märker vi att det börjar hända något vid bänken. Ser hur de börjar göra hjärt- och lungräddning på mannen. Per frågar mig om han ska gå dit, men han tycker ändå att de har det ju under kontroll. Jag påminner honom om att det är väldigt jobbigt att göra hjärtkompressioner på någon, så han går dig. Jag står kvar med Astrid som sover i vagnen.

De håller på med mannen i några minuter. (Usch, det låter läskigt när man gör hlr) Rätt var det är så har han puls och andas. Ambulansen kommer och de kan fortsätta i bilen med mannen. De anhöriga fick åka med i den andra ambulansen som också kom. Per behövde aldrig hjälpa dem som tur är. Hoppas att mannen klarade sig! Tänker på honom och de anhöriga.

Ludwig och Lucas märkte inget. De såg att ambulansen kom, men de brydde sig mer om att leka som tur var!

Usch, än en gång blir man påmind om vad livet är skört!


Fredag

I dag ska jag och Lucas ha picknick. Tur att det är fint väder! Ludwig ska hem med en kompis efter skolan och Lucas är jätteavundsjuk. Han vill så gärna leka med denna kille. Men som ni vet så är livet hårt! Så jag får hitta på något kul med honom. Vi ska gå till en lekpark som Lucas har valt och ta med oss några smörgåsar. Hoppas han blir nöjd.

Ikväll ska jag träffa mina arbetskompisar! Ska bli kul att träffa dem och prata. Tänk att ikväll ska jag få äta mat utan att behöva mata Astrid, ha kolla på grabbarnas fladdrande armar. Det ska bli underbart!!!

Nu kan man nog säga att jag har slutat amma. Vi är nöjda nu jag och Astrid. Hon har ätit ibland på nätterna och ibland har hon ätit lite på morgonen. Men nu är det slut. Känns bra att få tillbaka brösten. De har inte tillhört mig på något sätt under denna tid. Skönt att kunna ha vanlig bh också.

Kram och ha en bra dag!

Bra natt

I natt har Astrid sovit hela natten. Så skönt. Har bara varit uppe två gånger i natt. Ludwig har inte riktigt fattat detta med att sova hela natten. Per har jag inte hört inatt. Hade hotat honom med att spela in hans snarkningar, och det verkar ha funkat som hot. Han däremot hävdar att jag har snarkat! Men det tror vi inte på eller hur?

I dag ska jag och Astrid ner till stan. Lade undan en tunika igår som jag ska testa idag igen. Hoppas den blir bra, kan ju vara kul att ha något nytt på sig på fredag. Har inte köpt nya kläder på länge. När man är gravid är det ju ingen idé och förra sommaren köpte jag inget direkt heller då jag skulle gå ner i vikt. Nu har jag ju inte gått ner till det jag vägde när jag blev gravid så jag har lite panik...Måste skärpa mig nu.

Har inte varit ute och sprungit på en vecka nu. Är fortfarande snuvig så jag törs inte än. Men jag tror att jag ialla fall ska ut och gå i morgon. Det ska väl inte skada.

Nej, nu ska jag och min följeslagare gå upp och göra oss i ordning. Vi tjejer har ju lite att fixa med...

Kram

Dags att blogga lite...

Är en dålig bloggare nu... orkar inte. Men jag gör ett ryck nu!

Sitter och försöker få Astrid att äta lite yoghurt med puffar i. Barnsköterskan sa att det kunde vara bra för hennes mage. Hon är väldigt lös i magen och har varit det i flera veckor nu. Börjar på att bli tråkigt utan bajskorvar nu... Maten håller vi fortfarande på att bråkar om hon och jag. Hon vill helst äta typ spagetti och köttfärssås varje dag. Men det får hon inte. Men skam den som ger sig! Jag är vuxen, hon är under 18!

På fredag ska jag ut med jobbet. Vi ska först ha en guidad tur på museét, därefter ska vi till Tiffanys och äta en underbar middag. Ska bli kul. Var längesedan jag gjorde något nu. Kul också att få töla med arbetskompisarna. Äta middag utan ungar!

Min allergi har nu börjat. Äter tabletter, men känner av det genom att jag är tät och att jag har lite snuva. Snuvan kan ev bero på förkylning också. Per var ju typ jättesjuk (not) förra veckan i förkylning så någon liten bacill kanske har nått mig. Snarka har han tydligen bestämmt sig för att fortsätta med trots att han inte har ont i halsen längre. Blir tokig på nätterna. Vet inte hur många gånger jag knuffar på honom, och tjatar på honom. Förstår inte hur en människa kan låta så mycket och ändå sova. Han har ont i huvudet idag och det är väl inte så konstigt. Vem får inte det i oväsendet han för på nätterna!

Underbart väder är det ialla fall. Njuter av att kunna sitta i parken igen. Pratade med en annan mamma i parken i går och vi sa att det var ju inte längesedan som man inte kunde se bänkarna i parken för all snö! Nu är det ingen snö kvar alls! Kunde man inte tro då! Vi diskuterade också vad det är härligt att kunna vara föräldraledig. Både hon och jag njuter som bara den. Har ingen lust att gå tillbaka och jobba. Jo, 50% skulle vara det optimala. Gud vilken dröm. Både få jobba och vara hemma. Vad bra jag skulle må då. Ingen som har ett halvtidsjobb med heltidslön??? Hör av er!

Nej nu håller jag på att steka pannkakor på en tisdag! Hur knasigt som helst... men så är det i denna familj.

Kram på er!

Klart

Så då var påsken klar för detta år. Har packat ner påskpyntet idag. Skönt. Det har varit en bra påsk. Vi hade grannarna inne här på påskaftonen, vi åt inte påskmat utan lite annat. Trevligt var det ialla fall. I går var vi hem till mamma och där fick vi påskmat. Så gott med sill och lax!!!

Astrid har nu fått prova på att gunga och jag vet nu vad jag kommer att få göra i sommar... gunga på Astrid. Hon älskar att gunga. Hon skrattade högt när hon fick testa första gången. Härligt!





Tjolahopp!!!

Nu har grabbarna boys påsklov... Den här första dagen har gått bra. I morgon ska vi ev till leklandet. När Astrid har fyllt 1 år kommer de att ta betalt för henne ockå. Så det gäller att passa på nu. Tycker att det är lite dåligt av Nöjes att ta betalt för 1 åringar. Det kommer då att kosta 120 * 3 = 360 kronor! Det funkar ju inte. I morgon blir det ev förmiddagen där och sen hem för att äta. Har inte råd att äta där och man får ju inte ta med eget heller.

I dag är Astrid lite hängig, vill inte äta utan vill bara ha välling eller gröt. Hoppas hon mår bättre i morgon. Just det! Hon har sovit hela natten i natt. Det är första gången i hennes liv! Hon somnade vid 20-tiden och jag och Per väckte henne vid 8 i morse. REKORD!!! Fast det beror säkert på att hon är lite förkyld. I natt kommer hon säkert att vakna många gånger!

Kram

Blåkulla nästa

I dag är det skärtorsdag. Jag har packat det jag ska ha med mig till blåkulla... kvast, kittel, katt och trollbok. Snart drar jag. Per och Ludwig ska bara komma hem från karaten... :)

Det är också 1:a april idag. Har ni blivit lurade? Jag tror inte att jag har blivit det, förutom min mamma som lurade mig lite.

I morgon är det dags för Ruth att fylla 1 år! Herregud, vad fort tiden går. Det betyder att det bara är två månader kvar tills lilla Astrid också blir 1-åring! Hua!!!

I dag har jag och A varit till och träffat Cissa hemma hos Cissas storasyster. Det var roligt. Astrid älskar ju andra barn så hon var i sitt esse. Alva och Saga tyckte att det var kul med ett mindre kryp...  Hämtade sedan Ludwig först, eftersom Lucas hade påskbuffé och de var lite sena med att äta. Blev alltså en bakvänd runda idag.

Nu har jag äntligen påskpyntat. Kände inte för det ett dugg. Jag brukar byta gardiner i köket när det är påsk, men orkar inte det i år. De får duga.... Ska byta sen till vårgardiner och orkar ju inte byta för ofta...

Nu ska jag steka pannkakor! Ha en bra kväll och vi häxor, synns på Blåkulla!




RSS 2.0