Var detta sista gången?

Som jag har varit föräldraledig??? Troligen är det så. Känns otroligt sorgligt att gå tillbaka till jobbet igen. Nu är jag fast i jobbträsket igen. Jobba, skynda hem, tvätta, laga mat förberede för nästa dag och lägga sig. Typ så känns det. Vet att det går bra när man väl har börjat men det känns. Sena dagar för barnen. Per lämnar dem vid 8 och de hämtas inte förrän efter 16. Det kommer att bli Per som får lämna och hämta mest då jag har dumma arbetstider. Cykla ska jag göra, det har jag gjort förr. Jag har i färskt minne hur det var vintern när jag jobbade senast. Snö snö och mer snö. Fick dra cykeln vissa gånger. :) Hoppas det blir en mild vinter denna vinter.

Astrid är nu inskolad och klar på dagis. Det har gått jättebra, hon trivs men är sliten. En dag i veckan ska hon vara ledig från dagis då jag är ledig från jobbet. Då ska vi mysa!

I dag ska Lucas testa karate för första gången. Hoppas att han gillar det!

Kram

Jag är naken!

Jag är naken utan Astrid. Har lämnat henne på dagis och jag kände när jag var till Ica att jag saknade något. Känns väldigt tomt att inte gå med barnvagnen och inte ha någon att prata med. Vi har ju varit med varandra ända sedan hon föddes och nu skiljs vi åt. Känns ovant, men jag vet att det går över, har ju gått igenom detta tidigare...

Idag ska hon sova där för första gången. Är planen i alla fall... vi får se vad hon säger om det. I värsta fall får hon sova i vagnen när jag hämtar henne.

I går var det den STORA dagen för Lucas, han började skolan! Så nervös han har varit hela helgen och på morgonen igår. När jag hämtade honom i går efter skolan berättade han att han inte längre var nervös. Lilla stumpen! Han kommer nog att trivas bra i skolan, där händer det lite mer än vad som hände på hans dagis.
Mina pojkar blir stora killar nu!

Nu har vaktmästaren varit här och fixat lite här och där. Trevlig man är han! Det värsta var att han höll på att svimma i Ludwigs rum när han var där och fixade. Det var väldigt kvavt där och han vart yr. Usch, tur att man jobbar på Claratappen och vet hur man ska göra med svimmfärdiga män :) Det gick ialla fall bra när vi öppnade mer korsdrag. Tur det.

Kram

Hur i hellskotta kan man?

Jag syftar på att en pappa har strypt sin 2 åring. Att strypa någon tar ju ändå lite tid, så han borde ju ha hunnit tänka efter tycker jag. Jag mår illa när jag tänker på vad den lilla har fått utså. Usch! Tänk er paniken i barnets ögon.... hur kunde han fortsätta att strypa henne? Vad hade barnet gjort för ont?

Nej nu till något roligare. Per tog med sig båda garbbarna för att handla med farmor. Nu är det bara jag och Astrid hemma, inte för att det är så lungt med henne... hon är piggare idag, ingen feber bara och enstaka hostningar. Det värsta är att grabbarna börjar på att visa förkylningstecken... inte bra innan skolan har börjat. Det är väl typiskt om de ska bli sjuka innan ens skolan har dragit igång!

Nej nu är det nog dags för lite magisk dryck till damen. Magisk dryck = välling!

Kram

Tjolahopp!

Nu har Astrid börjat på dagis. (förskola för de som vill). Det har gått jättebra fram till idag... Hon vaknade i natt vid 00.30 och jag kände att hon var varm. Suck, feber och snuva idag. Måste säga att hon är väldigt pigg för att ha 38 i temp. Visserligen har hon fått alvedon, men jag har inte för mig att grabbarna var så här aktiva när de var sjuka i samma ålder. Har ett svagt minne av att jag typ bara satt med de i knä när de hade feber. Men inte Astrid inte. Då kan man ju tro att hon är sjuk! :)

På måndag börjar grabbarna i skolan! Gud så skönt. De har tråkigt nu, inga andra barn är hemma typ och de träter på varandra varje dag. Nu är de faktiskt uppe och leker och ta i trä, än så länge går det bra.

Nu har jag satt på dvd:n från vårt bröllop. Tänkte att det var dags för Astrid att se detta...

Är så sugen på att gå på bröllop. Har inte varit på något efter vårt. Vi måste ha avskräckt folk från att gifta sig. Hi hi!

Tycker faktiskt att våra grannar kan gifta sig nu... och jag vill komma...

Gud vad liten Lucas var när vi gifte oss. Två år var han då. Ser nu på filmen att han är ju pytteliten. Så söt och gullig. En tvärhand hög ungefär...


Kram


Familjen kaos on the ...bike

Hej hopp!

Dags igen att uppdatera här lite. Har väl kanske inte hänt så där jättemycket, men nåt händer det ju. Jag och barnen var och hälsade på mitt jobb i torsdags eller om det var i onsdags... hur som helst, det börjar ju närma sig för mig att komma tillbaka igen får jag väl säga. Pratade med chefen om hur jag ska jobba och lite annat. Grabbarna hade jag satt i lunchrummet där det finns världens bästa barnvakt... nämligen tv:n. Astrid fick hänga med mig... hrm, längtar ibland till när hon kommer uppskatta denna dumburk.

Lucas börjar på att bli väldigt nervös inför skolstarten, det blev extra verkligt för honom när vi var och köpte gympakläder till grabbarna. Då insåg han att detta närmar sig nu. Det kommer nog att bli jättebra för honom att få börja skolan tror jag. Hoppas att han får många kompisar som är bra.

Astrid är ju nu redo för sin dagisstart, hon har fått regnställ och gummistövlar. Så nu kan hon börja. På måndag börjar inskolning för lilla damen. Kommer nog att gå skitbra detta. Bara de andra barnen fogar sig efter henne så!

I dag var det premiär för familjen Kaos att cykla tillsammans. Det ni! Det gick faktiskt bättre än vad jag trodde. Lucas cyklade brevid Per och Ludwig bakom mig, Astrid satt i cykelsadel på min cykel. Hur bra som helst. I dag har det ju varit jättehärligt väder och vi cyklade längs med älven och det är ju så fint där. Karlstad är en väldigt fin stad.

Just det, häromkvällen var vi hem till Jörgens mamma som bor i Kil, Jörgen och hans familj var på sitt årliga sommarbesök och vi var ditbjudna för att grilla. Trevligt som bara den. Det var en härlig sommarkväll. Vi kom hem vid 22-tiden och jag var lite orolig för hur Astrid skulle klara detta med att vakna och sedan somna om. Men inga problem, hon tittade på oss och undrade väl vart hon var, men hon vart inge grinig. Skönt. Dagen efter var hon lite sliten, men det går ju an nu innan alla höstens förpliktelser börjar.

Nu har jag uppdaterat lite om vad som har hänt.

Kram och här kommer en bild på spelnörden Ludwig.

Undrar jag

Jag undrar ibland vad en 1-åring drömmer? Eller om de överhuvudtaget drömmer? De ser ialla fall så fridfulla ut när de sover. När jag bär Astrid och hon sover så brukar jag ibland bara njuta och titta på henne. Det ser så skönt ut och fridfullt ut. Hon känner sig trygg i min famn och slappnar av som bara barn kan.

Jag får nog aldrig svar på vad hon drömmer om, men jag undar jag...

Tjatar

Nu ska jag tjata om hus igen. Ni som inte orkar bry er eller som tycker att jag är olycklig, ni kan sluta läsa nu.

När det närmar sig en husvisning så har jag/vi kollat på Hemnet ett antal gånger. Förhoppningsvis har mäklaren lagt ut ev besiktningsprotokoll (men det är inte ofta), vi tittar på planritningen om det finns någon. Man räknar rum och planerar. Jag kollar upp hur det skulle funka praktiskt för oss att bo på det eventuella området, hur bussar går och hur det ser ut i omgivningen. Allt detta görs för att om man köper ett hus kan det ju vara bra att ha kollat upp dessa saker innan man sitter där och märker att detta passade oss inte.

Sen på själva husvisningen, om vi ej har grabbarna med så kan vi titta i någorlunda lugn och ro. Vi tMittar på besiktningsprotokoll om det finns. Märker vilka brister huset har. Vad vi kan fixa själva och vad som ej går att fixa själv. Oftast märker vi att man kanske behöver ha en jädra massa pengar för att fixa brister och fel, då har vi inte ens räknat med ev målarfärg och nya tapeter. 

Sen går man hem och ialla fall jag börjar möblera och vi kollar hur dyrt det kan bli. Sen drar oftast budgivningen igång. Tjohej! Folk verkar ha hur mycket pengar som helst. Jag har varit med om budgivning där priset har slutat med 1 miljon över utgångspriset! Vem kan hänga med i något sådant??? Oftast drar budgivningen igång med att typ 2 slåss om det eventuella huset. Slutsumman brukar hamna på några 100 000:- över utgångspriset. Då ska man oftast också ha pengar kvar till renovering.... Många hus är inte värda dessa priser enligt mig. Men det är väl så det är. Bara att gilla läget liksom.

Men om jag vill bo i Vålberg eller typ Väse så kanske vi skulle ha en chans. Om utgångspriset är ca 600 000:- och vi budar med någon annan och slutpriset skulle hamna på 1000 000:- då har vi förhoppninngsvis pengar kvar att renovera för. MEN då behöver vi två bilar och en jäkla massa bensin. Så inte skulle det bli billigare att bo så.

Men någon dag så ska jag ha mitt hus, och jag tror att jag skulle bli gladare över att ha något som är mitt eget. Att barnen får ha en gräsmatta som de kan gå barfota på och sparka fotboll på. Kunna cykla på gatan och göra sånt som jag gjorde när jag var liten utan att behöva vara rädd för uteliggare och knarkare. Nu till något annat. I gårkväll var jag först till vv och kollade upp vikten. Det hade gått bra, jag hade faktiskt gått ner och det trodde jag ej. Gött. Sen var vi till burger king och handlade kvällsmat, åkte till Norra fältet och grabbarna satt i bagaget och åt. Sen fick de cykla, Lucas behöver träna... vi åt även min goda jordgubbssmulpaj och drack kaffe innan vi åkte hem. Väldans trevligt var det och Lucas gjorde stora framsteg. Nu kan han starta själv och han kan till och med sladda med cykeln!

Kortet på Astrid och Hugo som jag nämnde tidigare vet jag ej hur jag ska få in i datorn. Det ligger i min inkorg på sms och jag får inte över det till mina foton och jag har ingen aning om hur jag ska gå till väga. Men jag jobbar på det....

Kram på er!

RSS 2.0