Vekliga killar, ömkliga killar!

Suck för killar som är förkylda eller sjuka på något annat vis. Ludwig fick vara hemma i fredags för han är förkyld. På natten har han vaknat och feberyrat och gnällt. Är det något jag inte klarar så är det gnäll. Inte ens mina barns gnäll klarar jag. Hemsk mamma... Sen i går kväll blev Per dålig, ont i magen och allmänt risig. När han gnäller är det ännu värre. Jag kan dölja min irritation för barnen när de gnäller, men när Per gnäller då är det som att jag får en massa taggar utåt. Ingen sympati från mig. Det krävs nog en hel del för att få det när man är vuxen.

Astrid har lärt sig att klappa händerna i dag. Hurra för henne!


Så här går det till

Förstår inte riktigt hur det funkar, men så här gjorde de ialla fall med Astrid.
Hon fick först ögondroppar som vidgar pupillerna, sen fick vi vänta ca 30 minuter på att dropparna skulle göra jobbet. Sen tog ortopedissten en apparat som hon hade mot Astrids huvud, kollade på ena ögat och sen det andra. Apparaten gör någon mätning och kan se ungefär hur Astrid ser. Mätningen visade att hon har +4 på båda ögonen. Grabbarna ligger ungefär på +6, +7. Själv ligger jag på typ -0,75 (tror jag).  Sen lyste de och tittade på olika sätt. Det funkar tydligen...

Astrid var duktig fram till att hon var jättetrött och hungrig. Så när vi var klara fick vi skynda oss ut och sätta oss i foajen och klä skrikmonstret och sedan amma henne. Sen sov hon som en prinsessa! Stackarn.

Inser att det kommer att bli trixigt att få henne att låta bli glasögonen. Hon är ju på allt och hon blir rent ut sagt förbannad om hon inte får som hon vill. Hua! Hon har humör denna tjej. Sen vet ju alla vad en bebis gör när den är trött = gnuggar sig i ögonen!

Men det kommer nog att lösa sig detta, hon är ju inte den första som får glasögon och bara är en lite plutt.

Kram

Fan fan fan!

Ursäkta mitt dåliga ordförråd! Men jag känner så just nu. Var till ögondoktorn med Lucas idag då han behöver ett nytt recept på glasögon. Hon passade då på att kika på Astrid också.... jorå, hon behöver glasögon!!! Stackars lilla gumman. Hur detta ska gå till undrar jag. Hon kommer ju inte att gilla att ha dessa i ansiktet. Känner mig helt tom. Kunde hon inte ha visat att hon såg dåligt förrän om några år. Ludwig var 3 år när han fick och Lucas var 2 år. Astrid kommer att vara 8 månader... snyft. För att inte tala om vad detta kommer att kosta oss! Det är svindyrt med barnens glasögon ska ni veta. De behöver ha specialslipning och det kostar!

Missförstå mig inte, jag är glad att det upptäcktes i tid och att det finns hjälp att få. Men jag var inte redo för detta just nu. Det kommer att bli jobbigt det inser jag. Det kommer att bli många besök hos optikern för justering av glasögon. Det kommer att bli flera byten av glasögon för Astrid då hon växer. = dyrt...

Men det finns de som har det värre. Vi är ialla fall friska.

Kram

Vilka rökare

Var ner till stan en sväng innan jag hämtade barnen. Kom att tänka på vad många det är som röker. Vart man än gick så stod det eller gick det en rökare. Det värsta jag såg var en mamma med barnvagn som rökte. Jag tycker att det är så jävla illa att röka  när man går med småbarn. Lika illa är det att röka när man är gravd. Barnet har inget val men det har föräldrarna. Nu har det visat sig att barnen till rökare oftare får högt blodtryck och annan hjärtrytm än barn till icke rökare. http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6491142.ab Varsågoda att läs om ni vill.

Jag har feströkt så jag är inte helt oskyldig, men med tanke på hälsoriskerna och annat så låter jag bli. Det är också intressant att de som röker är de som inte har råd egentligen. (egen studie). Rökare kostar oss massor i sjukvård och de stinker. Det är svårt att undvika att få rök på sig när man går på stan. Det är ju inte så att rökare är de som tar världens hänsyn heller. Nej, de är oftast egoister!

Jag har fått för mig att rökarna har ökat i stan, har jag fel eller rätt. Vad tycker ni?

Detta är ett känsligt ämne men jag tycker att cigaretter borde var ännu dyrare så att fler inte hade råd att köpa cigaretter. Det de höjer priset med kan gå till sjukvårdens kostnader för just rökare, på så sätt betalar de det som de själva har utsatt sig för. Bra va?

Oftast när det kommer upp en debatt ang rökning så brukar alltid rökarna kontra med att överviktiga också kostar. Jovisst det stämmer, men jag tror ändå att rökarna är dyrare, dessutom så blir inte omgivningen påverkad av en som är överviktig på samma sätt som en rökare skadar sin omgivning!

Kram från mig som ni har förstått är väldigt emot rökning!!!

Ensamna hemma

Jag och Astrid alltså. Hon har vaknat många gånger i natt. Hon ville inte somna om utan ville bara äta från mig. Så det har nog inte blivit många timmars sömn för oss inatt. När hon vaknade till vid 7-tiden i morse och jag lyckades få henne att somna om till 08.30! Det var skönt. Vi ska nog dra oss ner till stan idag. Behöver en mössa till Lucas och Astrid. Usch jag har ont i mina luftrör, får se hur det går i kylan. Som tur är har jag Bricanyl med mig.

Nu är Astrid grinig, hon ligger på magen och sprattlar i benen, påminner om en sköldpadda på rygg... Nej, nu kan jag inte sitta här längre, bäst att ta tag i livet...

Kram

Mår blä

Känns som att jag är på väg att bli dunderförkyld eller nåt. I går trodde jag att jag hade feber, tog tempen och den visade skyhöga 36,1 grader!!! Den steg senare till 36,4. Det ni!

Känner mig mosig i huvudet och risig. Stackars mig. Men idag känner jag mig inte febrig ialla fall.

Just nu är ungarna understimulerade och det är dags för mat för dem. Går och fixar det nu....

Dottern och sönerna

I går var Lucas till logopeden, nu är det hans tur att träna på R. Det gick jättebra och han verkligen vill träna till skillnad från sin bror... Fick lite material i form av spel som jag tänkte plåga grabbarna med.  Om några år är det säkert Astrids tur att hamna hos logopeden... Verkar vara något som går i familjen att inte kunna säga R. Men det är ju ingen fara, det kommer ju. Det är ju ett svårt ljud att göra i munnen. Tungan ska vara på rätt ställe.

I går gjorde Astrid flera framsteg, hon lärde sig att dra sig framåt på golvet med hjälp ev händerna. Inte krypa här inte... Hon lär ju få världens muskler på armarna om hon ska fortsätta så här. Sen har hon även lärt sig att vinka till sig själv, ser jättegulligt ut. Hon glänste även till i går kväll när hon satt på golvet med att skaka på huvudet. Hon tyckte att det var jättekul så hon skakade och höll på att ramla omkull pga det. Hon är så go! Jag är helt kär i henne... (Jag älskar naturligtvis grabbarna också)

När vi hade varit hos logopeden i går gick vi in till Westerlunds guld för att lämna in Astrids dopflagga för gravering. Passade även på att lämna in min ring som jag fick i morgongåva för gravering. Det är en slät guldring med gravering på utsidan där det står: Ludwig 02 Lucas 04. Nu skulle alltså även Astrid få stå med. Men tydligen är det handgraverat och han som kunde detta har gått och dött. Det var ju onödigt... Hon i affären skulle kolla upp om det gick att fixa på något sätt ändå. Hoppas det för jag vill ju att även Astrid ska stå med på ringen. Tycker att det är lite konstigt att ingen kan handgravera, det borde ju vara en merit tycker jag.

Nu ska jag dammsuga, dammade och tog toaletterna i går så det är bara dammsugning och torkning av golv kvar.

Kram

Inget särskilt

Har inget speciellt att skriva om tror jag... Har härjat runt på stan med alla barnen efter hämtningen idag. Lucas behöver en ny jacka då hans går i sönder i blixtlåset hela tiden. Vi drog igenom alla affärer som säljer barnjackor på stan. Till sist hittade vi en jacka som hade ett ok pris och rätt storlek! På åhléns, naturligtvis den sista affären vi var i... 

I dag har Astrid fått en ny bilbarnstol också. Hon har provåkt den och tyckte nog att den var rätt ok. Hon uttryckte inga särskilda känslor, men hon grät ialla fall inte.

Tror att hon håller på att få en ny tand igen. Hoppas det ialla fall, annars vet jag inte varför hon har varit så grinig idag. Vi får ju se inom de närmaste dagarna. 

Lucas var till doktorn i morse för att kolla upp astman. Det gick bra, så vi ska köra på med medicineringen som vi gör nu. Ska tillbaka i höst igen.

Nu ska jag slappa framför tv:n och mingla lite på internet.

Har gjort alla mina sysslor idag, diskning, strykning plockning osv osv. Ska bli skönt när jag börjar jobba och slipper allt sånt! IRONI!!!

Kram

Astrids rum igen

Så här ser det ut nu:Nu står hennes säng i hennes rum. Hon sover i eget rum nu. Hon trivs bra där.Har en väggdekor ovanför hennse säng.Så här söt är jag! Ser ni mina risgryn i munnen! Nu när jag har en på ovansidan så kan jag gnissla tänder också! Ha ha! Det tycker inte mamma och pappa om... hihi

Kram

Minne

I bland blir jag förvånad över vad dåligt minne en del har. Fast man vet att saker har hänt så kan personer helt förneka att saker och ting har inträffat eller sagts. Precis som att har det gått en liten tid så har det inte hänt. Tänk vad praktiskt det vore om allt som har inträffat inte låg kvar i andra människors minne. Men nu är det inte så utan man kommer ihåg saker som har sagts och gjorts. Det funkar så.
Att man utmålar sig som den perfekta människan och hoppas att ingen kommer i håg, det måste vara praktiskt...

Nu menar jag inte att någon är helt felfri, men det handlar om självinsikt!

Nej nu lockar "let`s dance"!

Kram på er!

Barna di barna

Nu är L & L ute och leker, de har varit ute själva i en timme nu. Det är nog ett rekord tror jag. De ville vara kvar ute och leka när vi kom hem. Självklart får de det. Bara skönt det. Astrid har precis somnat sin eftermiddagslur. Perfekt att killarna är ute då. I dag såg jag att hon håller på att få en framtand i överkäken. Hon har ju 2 st i nederkäken och jag har väntat på att det ska komma i överkäken. Nu kommer det! Nu förstår jag varför hon har varit så grinig de sista dagarna och inte har velat ligga på golvet utan bara ha velat bli buren. Nu fick jag förklaringen! Stackars stumpan, först spruta i måndags och sen en tand som bråkar. Inte lätt att vara 7 månader!

Nu har de kommit in och nu får vi se hur länge A sover...

Första gången

Nej, inget snusk... mamma läser här ibland :)

Det var idag första gången som jag lämnade Astrid hemma och gick på bio. Har inte varit borta från henne någon längre stund än att jag har smitit till Ica en sväng. Nu var jag borta ca 2 1/2 timme. Rekord!!!

Det hade gått bra förutom att hon vart kinkig en sväng och inte ens Ludwig och Lucas lyckades få madame på bra humör. Hon tittade efter mig när hon var ledsen men ingen mamma kom... Per fick henne att sova en sväng och efter det var Astrids liv toppen igen. När jag kom hem blev hon jätteglad! Kul att man är efterlängtad. Nu har hon fått äta av mig och sover skönt i sin säng.

Var till bvc i dag för viktkontroll av Astrid, hon hade inte gått upp så mycket förra gången så nu skulle vi kontrollera om damen hade gått upp. Jorå, över 700g på en månad. Helt ok. Maten gör susen. Hon hade också växt 3 cm på längden.

Kram

Härlig åkning

När vi gick för att hämta Ludwig i skolan idag, tog vi med oss L&L`s tefat. När Ludwig hade tagit sig ner för alla trappor i skolan gick vi till pulkabacken vid vattentornet på Herrhagen. De hade jättekul! Jag och Astrid tittade på, men efter ett tag somnade min kompis. Solen sken och det var jättehärligt. Jag frös faktistk inte heller. Tog några kort på grabbarna men de blev inte så bra. Kan kanske bero på att det är från mobilen. Alltid något ialla fall.Kram Louise


Svinis

Nu har Lucas och Astrid fått sin andra dos av vaccinet. Det var bara tänkt att Astrid skulle få sprutan, men när vi kom dit sa en sköterska att även Lucas kunde få. Lucas skrek högt! Han ville minsann inte ta någon spruta idag... men med lite övertalning så gick det bra. Astrid fick ta sin spruta först. Lucas höll henne i handen och när det var Lucas tur ville han sitta i mitt knä, han fick också klämma på min tumme när det gjord ont.

Känns gött att de är klara, nu är det bara Ludwig kvar. Han får nog genom skolan skulle jag tro. De hade ju vaccinationer där sist.

Nu ska jag snart börja med maten och sen är det dags för hämtning av Ludwig. Kanske ska ta med tefaten så att de får åka lite i backen vid vattentornet. Vi får se hur det blir...

Kram

Lilla damen

Hon sov i sitt rum hela natten. När hon vaknade gick jag in och ammade henne. Precis som jag gör i vårt sovrum. Vid 07 i morse hade hennes blöja läckt så det var blött i hennes säng. Då fick hon komma över till spjälsängen i vårt sovrum igen. Orkade inte byta i sängen så tidigt. Hon sov sen till kl 09.00. Hon vågade nog inte vakna tidigare ifall att hon skulle hamna i resesängen igen :).

Nu leker grabbarna däruppe, Astrid sover och Per är och handlar med mor sin. Själv hamnade jag här... Ska stryka, har en hel del kläder som ligger och väntar på mig.

Hittade ett kort från när Lucas är bebis. Han är lite arg på kortet... Ludwig försöker så gott han kan. Kommer i håg när jag tog fotot. Lucas var så arg! Sött är det ändå.Observera att kortet är märkt med "tillhör Louise", det betyder att fotot tillhör mig och man får inte ta det.

Kram Louise

Sover

Astrid sover i sitt rum nu. Hon somnade strax efter 20.00, vaknade till vid 20.50, somnade om ca 21.15, och sover nu. Klockan är nu 22.22. Håll tummarna för att det kanske funkar och att hon sover bättre i eget rum. Blir det en bra natt, kanske vi kan flytta in hennes säng i rummet och ta in resesängen i vårt sovrum. Men det är dumt att ropa hej än. Har tidigare erfarenheter vad detta med mina andra barn... Barn gör inte alltid som man säger...

Cissa: Astrid har nu bytt till eskanappen på flaskan, men tack vare "din" napp har hon lärt sig att suga rätt. Hon har som mest tryckt i sig 150 ml välling idag! Rekord så det sjunger om det! Tjoho! Äntligen...

Kram från en stolt mamma

Astrids rum!

Nu har vi fått iordning i rummet som Astrid har fått. Datorerna och all annan skit har åkt ut. Både jag och Per är förvånade över vad stort rummet blev... 

Vi har resesängen inne i rummet nu för hon sover inte i rummet på nätterna än. Ammar för mycket för att hon ska sova där på natten än. Men tänkte testa att lägga henne i resesängen i kväll, får se om hon kanske sover bättre där än inne hos snarkande pappan .)

Här kommer några foton från hennes rum:Hoppas att Astrid är nöjd över sitt rum.

Ha en bra dag. Jag kanske skriver igen senare.

Kram

Tråk

Tråk, tråk, tråk och ännu mera tråk!!! Jag har tråkigt. Blir nog knäpp snart, tror jag. En helt menlös dag har detta varit. Urk och blä!

I natt har Astrid sovit riktigt bra faktiskt. Hon sov ett pass i 5 timmar och sen ett pass på 4 timmar, alltså det var de långa sovperioderna, sen har hon sovit med tvåtimmarspass också.

Vi sänkte hennes säng i går och tydligen gillar hon att sova mera golvnära :) Jag har fått nackspärr, låg konstigt i sängen i morse. Nu har jag svårt att röra på huvudet. Stackars mig, har både tråkigt och nackspärr!

Någon mer som har tråkigt som jag, eller har ni andra en jätterolig dag idag?

Kram


MåndagSåhär kan man göra med leksakslådan. Först tar man ur alla leksaker och därefter välter man den och provsmakar om den är godkänd. Astrids låda fick klart godkänd! Hon börjar på att stöka ner denna lilla dam. I dag har vi haft besök av Cissa och Alva. Vi hann inte prata så mycket i fred jag och Cissa, alltid var det något barn som störde. Men så är det... Vi får prata när vi är gamla, och det lär ju dröja...

Kan också berätta för dig Cecilia att nappen vi fick testa gjorde susen för vällingdrickaren. Hon låg till och med i min famn och tuttade som man ska göra! Tjoho! Tack så mycket!

Nu ska grabbarna se på Lejonkungen 2. Det var längesedan vi såg den.

I dag jobbar Per första dagen efter julledigheten. Skönt när jobb och skola drar igång igen. Bara inte mitt jobb drar igång igen :) Jag trivs bra som "hemmafru".

Kram

Nu är det slut

Nu har julen åkt ut från det Olsen-Bäckstrandiska hemmet... Orkade inte se på allt rött längre och granen barrade så förskräckligt att den hade inget att göra längre hemma hos oss. Nu är den sågad i småbitar och är nerpackad i sopsäckar! Nu saknar jag bara mina dukar som jag har när det inte är jul. Någon som har sett dem. Vi rensade i klädkammaren där jag har sådant i samband med att jag julpyntade och Per tyckte inte att jag skulle ha mina dukar där jag brukar ha dem. Så nu hittar jag dem inte. Typiskt karlar...

Astrid har äntligen börjat på att äta lite välling också. Det går bra när jag inte är i närheten och hon får sitta upp i Pers knä. Då får hon i sig lite av en smakportion i alla fall. Det går framåt... Per sitter med henne nu och försöker ge henne, jag blev förpassad ut i köket med min rosa kompis. (datorn och inget annat).


I morgon ska jag byta matta i vardagsrummet. Har fått en av mamma som jag tror blir bra under soffbordet. Hoppas den passar. Den vi har nu är inte fräsch längre och jag tror att den är dyrare att tvätta än att köpa ny.

Kram

1/1-10

Nu är det ett nytt år igen. Vi hade besök av vänner till oss. Det var väldigt trevligt! Vi åt gott och mådde gott. Lungt och bra. Barnen hade roligt och även vi vuxna. Tiden gick fort och rätt var det var så var det dags att skåla. Jag drack faktiskt ett halvt glas vin och typ fyra munnar mousserande vin. Det var längesedan kan jag säga. Astrid somnade vid 21-tiden och sov till 00.15. Perfekt!

Denna fina blomma fick jag av gästerna. Den är så fin att den ser overklig ut! Men den är äkta!

Gästerna fick fixa efterätt (smart va?) och de hade gjort en rolig grej:

Fruktsallad i en skål bestående av vattenmelonskal. Coolt!Med lock.Utan lock...

Tack för i går!Sen kan man undra hur det är med vissa bilförares ögonmått när de parkerar. Vi har garage framför denna bils parkering, och jag kan säga att det är inte mycket plats att backa ut på när bilen bakom tror att den kör långtradare:)

Kram till er alla denna årets första dag!

RSS 2.0