Halloj i stugan! eller lägenhet.... hihi

Vilket härligt väder det är nu.... känns som att sommaren är slut. Hoppas att den känslan är fel.

Som ni har sett tidigare i bloggen så har vi varit i Ramsvik som ligger ungefär en mil från Smögen. Två nätter var vi där och det var mysigt och skönt. På söndagen när vi åkte dit regnade det hela dagen. Men på måndagen var det jättefint väder och även på onsdagen. Ludwig och Lucas har fiskat krabbor och Lucas vågade hålla i en, jag vågade inte men jag gjorde det när jag var liten vet jag... Har blivit fegare på äldre dar.

I går var vi ute med Annie och Mattias på Fontana di trevi. Det var väldans trevligt! Tyvärr var ju inte vädret det bästa men vi satt på uteservering med tak och infravärme så det gick ju bra. Kul att komma ut och göra något utan barn ibland.

I dag har vi varit på museét med Nina, Patrik och Hugo. Barnen fick leka i teknikrummet eller vad det heter. Sedan gick vi och fikade. Trevligt och jag fick tom handla lite i shoppen som finns där.


Här åker vi Zitabåten från Kungshamn till Smögen.


Den stora krabbfiskarn!!!



Tomtarna på loftet!


Har ett jättegulligt kort på Astrid och Hugo men orkar inte hämta mobilen just men sen...


Kram

Nu är det snart tomt på tänder:-)

2010_07_27_09_25 (MMS)

Nu är det snart tomt på tänder:-)


Astrid hittade en kompis som oxå är 13 mån...

2010_07_26_10_55 (MMS)

Astrid hittade en kompis som oxå är 13 månader:-) tyvärr var inte kompisen lika road av att leka... Vi är i Ramsvik, lite utanför Smögen. Gött!!!


Semester

Nu har jag och mamma varit i Stockholm. Det var så gött och kul. Skönt att komma bort lite och skönt att få sova utan att vänta på att någon Astrid eller Ludwig ska ropa :) Mamma snarkade inte heller så det var perfekt, men ändå vaknade jag några gånger på natten och kikade på klockan. Typiskt....

Har handlat lite kläder till mig, Per och Astrid, grabbarna fick varsina såpbubblemaskiner och coola tandborstar med spiderman på. Alla nöjda och glada. Jag undrar varför vi inte har klädkedjan Zara här i Karlstad. Den hade passat jättebra här tycker jag.

På måndagskvällen var jag och mamma till Gamla stan för att äta och kika runt. Vi åt på en jättemysig restaurang som heter Agaton. Jättegod mat och mysig personal. Man kände sig hemma där. Rekomenderas stort!

Per är fortfarande dålig, han har ju fått diagnosen öroninflammation och fick antibiotika, som senare fick ändras till någon annan medicin då den första läkaren hade gjort en felbedömning.... han är sliten och mår nog ganska dåligt... Ludwig och Lucas har också haft lite konstiga symptom och Astrid är också lite sliten. Hon har nog ont i halsen för hon äter dåligt. Jag har också ont i halsen så det är ju inte jättekonstigt. Stackars Per han får inte så mycket sympati hos mig. Har svårt för att ge det till vuxna, tycker mest att de gnäller... Speciellt Per :)

I dag har vi varit till Östpendeln med lite kläder som barnen har vuxit ur. Ganska så slitna kläder, men de kan kanske göra nytta i Ukraina...  Fick även slänga en papperskasse med grabbarnas jeans som det var stora hål i. De har vassa knän  mina killar :)


Min kära mor, hon äter räkor och har precis stoppat in en i munnen om ni undrar varför hon har en konstig min...


Denna kåk kanske jag skulle köpa om jag inte var så bitter :) (ironi och skämt).


Jag i Gamla stan. Har precis varit på restaurangen och fått i oss lite vin och mat.


FRUKOST!!!! Älskar hotellfrukostar! Sitta och njuta och inga barn som störde. SKÖNT!

Kram på er!

Visst är mamma o jag duktiga? Jag har viss...

2010_07_19_13_56 (MMS)

Visst är mamma o jag duktiga? Jag har visst kvar shoppinglusten :-) Stackars Per... kram


Jordgubbar

Jag har nog aldrig ätit så mycket jordgubbar någon sommar som jag gör i år. Min man har ju fått fnatt och plockar massor. Det är ju bra, men oftast så är det bara jag som äter... det blir några liter :) Men det gör ingen då det inte är några points i jordgubbar utan de är bara nyttiga. Jag har dem i filen på morgonen och jag äter säkert minst en skål varje dag, sen blir det även att man tar en liten gubbe ibland när man öppnar kylskåpet. Tänk om man kunde ha det så här året om. Vad nyttig jag skulle vara då.



Här har vi några av mängderna gubbar som gubben har dragit hem!

Undrar vad det blir för väder idag jag, orkar inte titta på väderprognoserna för de verkar ju inte stämma ändå. Den som lever får se helt enkelt.

Kram

Lite bättre

Hej igen!
Det känns lite bättre nu...

Ska förtydliga mig lite, jag är faktiskt glad för våra vänner som har köpt hus. Jag vet att de har längtat lika mycket som vi efter detta. Jag bara fick alla känslor över mig på en gång och allt kom ut i bloggen. Fast det är väl det bloggen är till för eller?

Nu sover Astrid och när hon har vaknat ska vi åka och bada. För det kan man i alla fall göra fast man bor i lägenhet!!! Ha ha!

Kram igen <3

Bitter är jag

I dag är det jobbigt... de som har letat hus ungefär lika länge som vi och som har haft lika svårt att få ett hus som oss, har nu köpt hus! Känns jobbigt och helt kört för oss. Förlåt men jag känner så. Jag har svårt att numera unna folk lyckan att köpa hus. Jag vill ju också. Per har svårt att förstå mig tror jag, men han har ju å andra sidan haft ett hus som dessutom var nybyggt. Nu gick ju det inte så bra med det men ändå, han har fått prova på att känna lyckan med något eget. Varför kan aldrig jag få det???

I bland känner jag starkt att jag ska säga upp mig från min FASTA HELTIDSTJÄNST och hoppa runt som springvikarie för att kunna få ett lån. Jag tror faktiskt att jag skulle tjäna mer pengar då. Hur sjukt som helst.

Nu vill jag inte höra av er som har hus att: det är så jobbigt med hus, det är så dyrt att bo i hus, ni kommer snart att få ert hus, ni bor ju så bra som ni bor nu, ni bor ju nästan som i ett hus. Jag vill inte höra detta.

För så här är det: Ja, det kanske är jobbigt med hus, men det är ert hus, är det så jobbigt, varför flyttar ni då inte? Ja, det kanske är dyrt att bo i hus, men jag kan lova er att vi bor f*n inte billigare..., vi kommer inte snart att få ett hus för nu skärper de ju kraven på lån att man ska betala 85% av köpesumman själv! Ha ha, vi har ju massor av pengar liggandes med våra höga löner och dyra hyra.... not! Ja, vi bor bra, men det är inte vårt och det är slitet och vi kan inte göra något åt det för det är som sagt inte vårt, ja, vi bor nästan som i ett hus men när jag ska ut med soporna måste jag gå genom cykelrummet, ut och sen runt hela jäkla huset för att slänga lite sopor, när grabbarna är ute kan jag inte prata i telefonen för när de ska in, ringer de på porttelefonen som är kopplad till just det hemtelefonen!!! Så kom inte med dessa predikningar till mig tack. Ni som bor i hus har det bra!

Jag är i dag bitter, det kommer nog att kännas bättre i morgon, men idag vill jag känna mig bitter Låt mig få det...

Ett annat exempel som nu under sommaren blir ganska tydligt är detta med att grilla. Vi kan grilla med elgrill på balkongen men det är jäkligt trångt när vi ska äta... Hur många av er som har hus känner att, ja vi ringer till våra vänner som bor i lägenhet och frågar om vi kan grilla tillsammans??? Nej just det, man åker hem till de som bor i hus och har en altan... Jag klandrar ingen över det utan vill bara uppmärksamma er på att det är så. Hade jag hus skulle jag inte heller vilja sitta på en sketen balkong och grilla om jag kunde välja på en altan med gräsmatta. 

Som sagt det kommer nog att kännas bättre i morgon, och jag hoppas att ingen tar illa upp med mitt bittra arga inlägg.

Kram på er, både lägenhets och husmänniskor! 

Naglar

En av de bra sakerna med sommar är att mina naglar växer som bara den. De gillar sol. På vintern går de isönder och är inte alls roliga. Men nu är de jättefina.

Nu sitter jag och tittar på när Astrid äter korv och mos alldeles själv. Hon är så duktig. Det blir lite mos runt munnen och på handen, men vad gör väl det! Hon sitter och säger mmmmmm när hon äter så det är ju ett bra betyg :)

I går gjorde jag sylt för första gången i mitt liv! Jag är väldigt stolt över mig själv. Tråkiga är ju att jag inte kan äta hur mycket jag vill. Det är ju ganska så mycket points i sylt. Typiskt... men Ludwig hade till pannkakor och sa att det var jättegott så det är ju också ett bra betyg.

På måndag åker jag och mamma till Stockholm en natt. Det ska bli så skönt att få semester! Jag ska få sova en hel natt!!!! Det kommer att bli underbart... bara inte mamma snarkar... hrm.


Nu ska jag gå och lägga Astrid, för hennes vilamiddag stund


Kram

Parken Zoo!!!

Nu har vi kommit hem, eller ja, vi kom hem i går. Vi har haft det jättebra. Passar perfekt för en barnfamilj. Campingen som hörde till Parken zoo var jättefräscht och låg på gångavstånd till djurparken. Ett extra plus på det hela var att det fanns även ett tivoli vid djurparken även ett bad fanns. Vi badade inte men om vi hade varit där 2 nätter så hade vi gjort det. Att åka till Eskilstuna fick jag faktiskt av dig Anna när ni hade varit där.

Här kommer lite bilder.



Här har Ludwig kammat hem storvinsten! Han har tur denna grabb... Han ser inte så glad ut dock...


Söta va?


Ludwig och Lucas fick närkontakt med en apa... De är ju rätt lika, fast apan hade längre armar och var lite hårigare. Men de är lika söta :)


Lucas fick klappa en grisunge... kulting.


Så här såg stugan ut.


Här ska vi äta middag på campingen. Jättegott och bra service!



Lucas gillar detta med karuseller märkte vi. Han ville åka hela tiden och han var inte rädd för att åka själv. Här var det hoppande grodor som gällde. Han skrattade så hjärtligt att man inte kunde låta bli att skratta med honom. Ludwig vågade sig på två karuseller andra dagen, men inte denna dock.

Frukost är mums. Det Astrid uppskattade mest på hela resan var de små fåglarna som äter brödsmulor. Kanske heter de gråsparvar :) Noshörningar och andra konstiga djur var väl inget speciellt... Ungar är roliga.


Ni som var i Mariebergsskogen när ni var små kanske känner igen denna figur? Äppelmasken har flyttat till Eskilstuna! Det ni. Jag har åkt den!!! Både nu och när jag var liten. Lika kul nu!



Här kommer det en gepard. Coolt vad stora de är!

Jag rekommenderar denna park starkt. Djuren fanns inom lagomt långt avstånd och det var väldigt barnvänligt. Priserna var helt ok också. Vi var till Kolmården för några år sedan och jag tycker nog att denna park vinner över Kolmården. Vill åka tillbaka nu...

Det enda som var tråkigt var bilresan dit och hem. Astrid är ingen bilälskare när vi ska åka långt. Hon gillade inte alls att behöva sitta still så långe. Hon har ju för sjutton lärt sig att gå, varför i sjutton ska man då sitta still!!!
Hon skrek och skrek, och hon kan verkligen skrika denna brud. Rösten är det då banne mig inget fel på!

Kram på er!

Laxen slut, men som tur är, är vinet kvar!

2010_07_06_19_38 (MMS)

Laxen slut, men som tur är, är vinet kvar!


Astrid leker med bionikel, eller hur det n...

2010_07_06_13_11 (MMS)

Astrid leker med bionikel, eller hur det nu stavas... snart är vi framme på zoo, vi kommer nog att passa in bra:-) kram


Uppdatering

I dag är det mulet ute. Det är skönt tycker jag. Bara det blir fint snart igen. I går var vi och badade och denna gång vågade jag och Per också bada. Det var riktigt skönt när man väl hade kommit i. Astrid tyckte det var lite läskigt men var ändå en cool badbrud. När vi hade badat klart utforskade hon lite kottar och även bananskal. Kottarna var sådär i smaken men bananskal var tydligen gott. Kan förtydliga att hon fick inte äta bananskal hon bara bet lite i det. Så nu borde det inte bli några missuppfattningar om att vi försöker förgifta henne...




Häromdagen var vi i en lekpark som har en sådanhär "karusell" det tyckte killarna var jättekul och naturligtvis tyckte även lilla monstret det... hon hade väldigt svårt för att låta bli den när killarna ville snurra. Hon är inte rädd för någonting denna lilla brud. Men det är väl kanske bra ibland.

Denna vecka ska vi åka till Eskilstuna djurpark. Det ska bli skönt att komma iväg. Vi ska sova där 1 natt och det finns djurpark, tivoli och bad där. Nu i efterhand känner jag att vi skulle kanske ha bokat 2 nätter... men så är det. Vi får vara effektiva helt enkelt. Ska bli spännande att se hur det blir i slutändan. Vi är ju faktiskt familjen Kaos...


Kram på er!

RSS 2.0