Syskonkärlek

Det är så härligt att se hur syskon kan vara samansvetsade. Astrid avgudar verkligen sina storebröder. När hon kommer ner och ser dem i soffan (tex) så skriker hon på dem och blir alldeles sprallig. När de går upp och hon är kvar härnere ställer hon sig vid grinder och tittar efter dem. I morse när de gick ner och hon var kvar uppe stod hon och tittade ner för "gallret" som är längs trappan. Hon skiner upp när hon är med dem. Även om inte de leker med henne utan är inne i någon egen konstig lek så är hon med dem.

Syskon är bra att ha. Man kan gadda ihop sig mot föräldrarna, man vet att syskonen alltid finns där. (Just nu bråkar Ludwig och Lucas....)  Det är en trygghet att ha syskon. När föräldrarna inte finns där längre så har man förhoppningsvis sitt/sina syskon där. Jag är glad att jag har en syster och jag är glad att mina barn har syskon.

Sen är det ju inte alla som vill ha fler än ett barn och det är ju också ok. Man kan ju vara väldigt nära någon person utan att vara syskon. Det är ialla fall viktigt att ha någon tror jag.

Nu har tydligen den minsta av syskonen bajsat.... det är visst mitt jobb att ta hand om det då Per inte är hemma och jag har ingen lust att släppa L&L i närheten av en massa bajs. Ludwig skulle spy och Lucas skulle säkert ha bajs överallt.

Kram

I brist på annat...

När jag och grabbarna och såklart Astrid var på väg hem från skolan idag roade vi oss med att räkna hundbajshögar. Vi fick ihop till 49 st bajshögar! Det ni. Är det någon som kan slå detta? Jag utmanar er!!!

Herrhagen är en stor hundbajshög just nu. Det är så vidrigt äckligt. Hoppas att de som trampar i det är de som har hund och inte själva tar upp skiten.Kommer man inte åt sladdarna på framsidan får man väl ta baksidan. Så tänkte Astrid i morse, och kröp bakom soffan för att komma åt guldgruvan. Lucas kröp efter för att få tag i krypet...

Denna tjej är stönig. Hon har tagit lite av sin fars stönighet, men inte allt för han har allt en hel del kvar han...

Kram


Yes!

Jag var skitduktig i lördags. När klockan var runt 15-tiden och vattnet hade kommit tillbaka. Per hade satt på en dålig film, Astrid skulle sova. Då ni... jag svidade om och drog ut och sprang! Så skönt, när det var klart... Kände mig så duktig och nöjd. När jag vaknade på söndagen kände jag mig ännu nöjdare med tanke på vädret i igår.

I går var förresten hela familjen duktig. Vi var till Herrhagskyrkan på gudstjänst. Lucas är ju med i kyrkans barntimme och det var en gudstjänst mer anpassad för barn. Det var nog den bästa gudstjänst jag har varit med om. Har ju varit med på några i och med när jag var med i kören Wox Maria i Domkyrkan. De gudstjänsterna är inte värst roliga.

I går eftermiddag var vi ut till familjen F på Hammarö. Trevligt trevligt. Kul att sitta och prata med dem. Det kan bli så att i sommar kommer jag att göra tältpremiär... vad tror ni om det? Jag är inget stort fan av tält, men man kan kanske ändra sig :)

Nej nu måste vi göra oss iordning för en ny dag. Tror att det blir en tur till bibblan.

Kram

Vatten, stan är full av vatten!

Nope! Pers mamma ringde kl 07.00 i morse och var lite smått hysterisk.... hon hade inget vatten, vart skulle hon ringa? Jo, men självklart ringer man till oss. Per kommer och trollar :) Nej då, Per kollade om vi hade vattten och det hade vi ju inte. Svärmor ringde till sos för att kolla upp detta. Där fick hon till svar att hon kunde ju kolla på internet eller text-tv. Jo tjena, självklart har svärmor på 70 år internet. Suck, alla har faktist inte internet eller ens en dator. På text-tv fanns det heller ingen information när vi kollade senare. Hon fick ialla fall veta av den trevliga damen på sos att det var en stor vattenläcka.

Ok, man kan klara sig en stund utan vatten när det är helg och man inte har något särskilt planerat. Men man klarar sig inte utan välling tycker Astrid. Som tur är så har vi alltid två vattenflaskor i kylen. Så vi kunde lyxa oss med både kaffe och välling. Jag skulle ut och springa, tänkte att det går ju eftersom att vattnet skulle komma under förmiddagen. Kan ju gå och lukta skunk ett tag hemma. Inga problem. Jag klädde mig för en löprunda men gick först till ica för att köpa vatten. Där var det fler som skulle köpa vatten. Det fanns bara kolsyrat med smak kvar. Mums till välling... hihi. Köpte ialla fall några flaskor med smak och lyckades få tag i några småflaskor med lätt kolsyrad utan smak.

När jag kom hem med detta informerade min man mig om att det kan ev vara så att vi är utan vatten hela dagen. Happ, där sket sig min motion. Inte tänkte jag sitta och lukta skunk ikväll inte. Jag svidade då om till vanliga kläder efter att ha tvättat av mig med Astrids tvättservetter. Det går det med.

Nu har äntligen vattnet börjat på att komma igång. Det är lite segt på övervåningen än bara. Så jag hade ju kunnat springa! Suck. Nu är Per och handlar med sin mor och jag vill helst springa på förmiddagen så att det är gjort. I morgon blir det nog inget heller då vi ska till kyrkan med Lucas. Han går ju på kyrkans barntimme och i morgon skulle det vara barngudstjänst. Blir nog lite roligare än vad en vanlig gudstjäns är i alla fall. 

Ha en bra lördag, med eller utan vatten!

Kram

Små saker...

Nu sitter jag här vid köksbordet och har ont i huvudet. Kanske inte så bra att sitta vid datorn, men är man beroende så är man.

Ludwig har en kompis här som heter.... Ludwig. De leker väldigt bra ihop. Fast just nu spelar de tv-spel. Lucas är på kyrkans barntimme. Astrid sover än så länge. Lugnt och skönt har jag det med andra ord. I dag har jag varit till mitt jobb och hälsat på. Förlängde min föräldraledighet till den 1/9, då är det kört. Måste njuta ordentligt denna sommar... Kul att gå till jobbet när man kan gå hem när man vill. De kände inte igen mig först när jag kom. Jag har ju klippt lugg och tydligen blev jag väldigt olik mig...

Imorgon är det dags för promenad/löpning för mig. Måste hålla i med träningen nu så att jag orkar mig runt vårruset. I morse vägde jag mig, jag hade gått upp sedan i fredags. Hur sjukt är inte det. Jag som verkligen försöker tänka på vad jag stoppar i mig och jag har börjat gå ut och gå. Vad händer då? Jo jag går upp i vikt!!!

Per han äter som vanligt, rör sig inte något märkvärdigt. Han har gått ner i vikt enbart genom att äta broccoli till maten. Vad sjutton, har inte karln ätit någon grönsak förut eller??? Det är så orättvist att han bara behöver äta lite broccoli och gå ner i vikt och en annan måste kämpa som bara den! Men men, det är bara att ta nya tag. Vill helst gå till viktväktarna, men har inte ekonomi till detta. Per tjatar om att jag inte behöver gå dit, då jag har varit där några gånger så jag borde kunna detta. Men det handlar inte bara om att man vet hur man ska göra, det är något särskilt med att gå på möten. Ni som har varit med vet vad jag menar.

Får försöka själv ett tag, men i värsta fall får jag råna en bank och gå till vv. *skoj*

Kram på er!


Hon kan!!!

Titta vad Astrid kan göra!!! När man inte vill sova så kan man ju öva på att stå upp...

Visst är hon superduktig?

Nu sover lilla krypet. Hon får öva mer sedan.

Har varit på stan med alla barnen, inte kul med två griniga grabbar kan jag säga. Men det gick bra. På åhlens blev alla glada och nöjda, grabbarna fick kolla på leksaker och jag fick titta på barnkläder. Perfekt!

Kram

Telia var god dröj

I tisdags hade vi fel på telefonen. Vi felanmälde och de ringde tillbaka. Jag skulle då testa med en sladdtelefon. Lånade grannens och kom fram till att telefonen fortfarande var död. De skulle då skicka ut en tekniker... trodde jag.  Senare på eftermiddagen funkade telefonen igen. Bra! 

I dag vid 10-tiden ringde det på dörren, jag öppnade inte, då jag inte hade klätt mig än. Telefonen ringde och jag svarade. Då var det en relacomkille (telia) som stod utanför och frågade om jag hade fel på telefonen. Nej, sa jag den funkar. Den började funka samma dag som vi felanmälde. Jaha, sa han, då får jag åka igen. Japp.

Herregud, vad har telia gjort på dessa dagar. I tisdags felanmälde vi, idag fredag kommer han! Har de ingen koll?

Tur att telefonen fungerade ialla fall. Annars hade vi tydligen fått vara utan i tre dagar.

Kram

Mycket bättre!

I dag är Astrid mycket piggare och bättre i andningen också.  Hon har inte fått alvedon på hela dagen och det har gått bra. Hon har tom ätit mat och även smörgås idag. Skönt!!!

Nu sover hon, lite sent men hon behöver mer sömn nu.

Nu har jag städat klart veckostädningen. Hade inte tänkt att göra allt idag, men det gick av bara farten. Ludwig och Lucas hjälpte till att hålla ordning på lillasyster, då går det lite snabbare.

Lilla damen sov hos oss inatt också. Men i natt får hon sova i sin säng. Hon hostade inget i natt så då kan hon sova i sitt rum. Jag fick ligga på kanten i min säng och hon bredde ut sig. Förstår inte hur en sådan liten kan ta sån plats. Per tyckte synd om mig, men bara Astrid är nöjd så....

Jag har nu börjat träna inför vårruset! Jag var ute och gick i tisdags och även idag. I tisdags provade jag att springa lite också. Svårt med barnvagn. Nu har jag jätteont i mina benhinnor och i högra knät. Knät hade jag ont i innan men jag tror inte att promenaderna gjorde att knät blev bättre :)

Snart när det är lite bättre vägunderlag ska jag springa mer. Längtar tills det är bart på backen och att jag orkar springa hela rundan!

Kram på er, nu håller Lucas på att tjata huvudet av mig. Ludwig är på karate....

Lilla gumman

Fy vilken natt det har varit. Astrid har haft svårt att andas och har hostat från och till. Har suttit med henne och hon har pipit i bröstet när hon andas. Hon låter jättehemskt. I bland har vi stått vid balkongdörren och frusit. Hon har sovit i de mest konstiga sovställningar ni kan tänka er. Usch vad det är jobbigt när ens barn är sjuka. Speciellt när de är så små och inte förstår. Tror att jag ska ta en promenad med henne nu för att hon ska få sova. Kall luft gör att hon får lättare att andas. Hon är så ynklig nu, hon försöker att "prata" men det viner bara. Hon klämmer fram ett och annat mamma, men det låter inte som det brukar.

Hoppas hon blir frisk snart!

Kram

Krupp

Astrid har falsk krupp... vi har varit till barnakuten med henne på förmiddagen. Hon har haft svårt att andas in ibland när hon hostar. Låter jättetät och pipig i bröstet. Doktorn konstaterade krupp. Så nu får hon panodil var 4:e timme och ska även få mollipect. Har suttit med henne nu i över två timmar på bröstet. Hon har sovit till och från, ibland vaknar hon och hostar=får ingen luft. Har stått med henne i fönstret i bland för att hon ska få lättare att andas. Jobbigt när de är sjuka och så små. Hon förstår ju inte vad som händer. Lilla stumpan!

Hoppas hon blir frisk snart, är trött på sjukdom nu. Men det finns ju de som har det värre, men trist är det i alla fall...

Kram

Per fyller år!

Japp idag fyller Per år! Hela .. år blir han idag. Han vill ju som vanligt inte bli firad. Men lite blir det ju. L & L har gjort teckningar till honom och Lollo med Leif var här och gav present. Av mig får han mat! Snällt va? Har inga pengar och han behöver inget speciellt just nu. För honom blir det en present att jag inte köper något.

Vi ska käka gott i kväll och dricka gott vin. Nu har jag kommit igång med mitt vindrickande... hihi!

Nu vill Astrid ha mat, får se om vi har någon smaskig mat i kylen,.

Kram

Se hela bilden


Natten som var

Gick jättebra. Lilla damen vaknade upp vid 22-tiden, jag buffade om henne och hon somnade om så skönt. Nästa gång hon vaknade upp var vid 4-tiden. Då fick hon faktiskt äta av mig. Hon gjorde det, fick en ny blöja och blev buffad till sömns igen. Det hela tog max 10 minuter. När hon vaknade upp nästa gång var det morgon och dags att gå upp. En helt underbar natt helt enkelt. Det var rekord för oss att hon sov så bra.

Nu är ju frågan om hur hon ska sova i natt.... det värsta är att hon har typ bara ätit välling idag och hon är lite febrig. Så med andra ord väntar jag mig inga rekord denna natt. Kanske rekord i nattamning vem vet!?

I dag har vi varit och slängt en massa skräp på tippen. Skönt att få rensa ut allt gammalt skräp. Nu kan vi fylla på med nytt :)

Kram

Sportlov

I dag har det varit jättehärligt väder. Sol och lagom kallt ute. Var ut med barnen en sväng. Ludwig och Lucas dras till snöhögar som de leker i. Jag och Astrid tittade på. Pärtan fixade i förrådet så nu är en massa saker vi hade i klädkammaren nere i förrådet istället. Mycket bättre. Jag hittar nog ingenting som vanligt. Men det brukar fixa sig. Det är nog mest Pers skit ändå...

Lucas är hostig och hes, tråkigt. När han vaknar på morgonen är han alldelse tät i luftrören. Stackarn. Då gäller det att vara snabb med hans astmamedicin.


I natt har jag tänkt att Per ska ta Astrid på natten. Hon har ju en tendens att vilja äta av mig på nätterna. Jag är inte lika pigg på den idèn, men hon få som hon vill. Om Per kommer kanske det går lättare att få henne att somna om. Håll tummarna!!!


Kram

RSS 2.0