Så här var det...

I går skull jag och mina tre barn gå ner till stan. Astrid var övertrött och skulle sova i vagnen var det tänkt. Hon skrek som en tok ända från vår hall tills vi hade slängt soporna i vårt kära soprum. Jag insåg att detta går inte, snart kommer någon att ringa bris eller socialen då hon skrek så.... :) Jag tog upp henne i famnen och fick henne att lugna ner sig. Ludwig fick dra vagnen. Hon somnade i min famn och vi gick vidare. När vi var på trottoaren mittemot Ica Hagahallen, såg jag att det kom en kille och en tjej som cyklade på trottoaren bakom oss. Tänkte att de kommer ju att åka ner på vägbanan i stället då vi tog upp hela trottoaren med barn och vagn...

Men nej då, han kör upp bakom oss och gnisslar lite med bromsen... jag vänder mig då om och säger att han ska köra på vägbanan istället då detta är en trottoar som man går på... Då kläcker puckot: Men där kör ju bilarna!!! Jag sa att man ska köra på vägen om man cyklar och inte på trottoaren. Men han trodde mig inte utan bad mig kolla upp detta! Öhhhh...

Kommer inte riktigt ihåg vad jag sa till detta livs levande pucko, men jag var nog inte så snäll... Han kör ialla fall vidare ner på gatan för att komma förbi oss och sedan fortsätter han på trottoaren! Hans tjej kör förbi och säger: Måste du bli så arg? Ja det måste jag!

Det handlar om mina barns säkerhet och även mina morföräldrars säkerhet! Trottoaren är till för de gående inte för puckon på cyklar. Denna man som cyklade var i ca 25-års ålder och inte som man kan tro 7... Han har garanterat inte körkort, har säkert inte tillräckligt med hjärnceller för att klara av att fixa det. Efter denna händelse har jag funderat mycket på vad mycket folk vet om trafiksäkerhet. Har kommit fram till att det finns stora brister ialla fall i Haga.

Är det så att man inte vet att man inte får cykla på trottoaren? Jag trodde de flesta visste om denna lag. Men jag kan ju ha fel, det verkar ju så om man tittar på hur det funkar i verkligheten. Tycker inte att det finns något som försvarar denna handling.

Tror denna man att på bilvägen får bara bilar kör? Vart tror han då att motorcyklarna, lastbilarna och bussarna kör? Han har tydligen heller aldrig funderat över varför det finns speciella cykelbanor?

Är jag konstig som tycker att detta var en märlig händelse? Jag reagerar som en galning när detta händer då jag vet vad lätt det är att barn gör ett snedhopp ibland och jag vill inte se deras fingrar i några ekrar. Jag har skällt ut en sköterska på Gripen som cyklade på trottoaren och inte gick av cykeln när hon mötte mig och barnen. Jag drar mig inte för att skälla ut Agda 85 om hon cyklar på trottoaren, för hon har inget där att göra!

Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Mia

Jag brukar preja folk som cyklar på trottoaren så att de tvingas tillbaka på vägen. Jag blir galen när folk cyklar där. Jag håller med dig!

2010-09-12 @ 20:18:56
Postat av: Anonym

Jag tror faktiskt inte folk vet att man inte får cykla på trottoaren. Förra veckan gick jag på trottoaren på Strandvägen (vid de "nya" låga husen, alltså inte cykelbanan på andra sidan gatan utan just på trottoaren). Bakifrån kommer en cyklist och "plingar" för jag är väl ivägen för henne. Det var en kvinna i 30-40-årsåldern, kanske ännu äldre. Jag fann mig inte riktigt, men halvropade att det här är en trottoar. Hur ska de yngre förstå när inte de äldre fattar något? Det är faktiskt farligt som du skriver.

2010-09-12 @ 22:15:37
Postat av: Anneli

Det finns alltid någon/några som tar illa vid sig det man skriver, tyvärr...

Sen tror jag att det är många som struntar i vad lagen säger om vart man ska cykla och på vilken sida man ska cykla på när det är på vägarna.Härligt att Lucas är bättre

2010-09-15 @ 21:45:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0