Mina barn, ialla fall två av dem

I dag har Ludwig varit iväg och tränat karate hela dagen idag och även i går eftermiddag. Han sover nu som en stock... Nästa helg är det KM i Kil som han ska vara med på och om några veckor ska han gradera sig igen. Nu är målet blått bälte. Hoppas att det går vägen. Han har nu också börjat att fightas i karaten (kumite heter det) det är jag inte så jätteförtjust över. Tycker att det ser hemskt ut, även om de inte får träffa varandra. Men tänk om man råkar träffa då? Nej usch... Men det är nog bara att bita i det sura äpplet för mig och gilla läget. Han älskar karaten och han verkar utvecklas bra i den sporten så det är bara att köra på så länge grabben vill. I dag när vi satt och åt, så hade Ludwig ätit upp sin mat men var mer hungrig, vi sa då att han fick ta en smörgås. Då gjorde han i ordning en smörgås med creme fraiche, gurka och majs. Urk! Men han åt upp den.




Vid samma måltid i dag fick Astrid prova majskrokar för första gången. Detta är nytt för oss för de fanns inte när Ludiwg och Lucas var små. Astrid tyckte att detta var toppen. Hon kunde även göra ett partytrick med sin majskrok....



Hon tyckte att det var jättekul!

Kram

Doktorn

Sköterskan ringde upp. Berättade att doktorn var i Arvika idag! Hon sa också att doktorer är dåliga på att ordna med telefonmeddelanden, men att om det hade varit en kvinnlig läkare så kanske att det hade varit ett meddelande... Nu ska ialla fall doktorn ringa upp mig på måndag om han nu inte blir skickad någon annanstans i världen. Herregud låt doktorn vara på sin arbetsplats...

Spänningen stiger åter på måndag för att se om doktorn ringer...

Ringa till Landstinget! SUCK!!!

Jag försöker nu ringa till Lucas doktor för att beställa en tid för uppföljning av hans astmautredning. Han har telefontid två dagar i veckan, måndagar och fredagar mellan 08.30-09.00. Jag började ringa direkt kl 08.30 idag. Det går fram en massa signaler men ingen svarar. Har nu provat flera gånger och nu är klockan 08.49. Vart f*n är  doktorn???  Provar att ringa till sköterskan som har telefontid mellan 08.30-11.00, där är det ett meddelande att när hon inte svarar är hon ev ute och jobbar på mottagningen, man kan lämna ett meddelande men det är inte säkert att hon hinner ringa upp!!! JAG HATAR ATT RINGA TILL VÅRDCENTRALER!!! Jag önskar att man hade pengar så att man kunde gå före i köer och dyl. Jag förstår verkligen folk som gör det för det här funkar ju inte....

Tur att man inte är allvarligt sjuk. Tycker så synd om de som har en svår sjukdom att tampas med och sedan behöva tampas med sånt som ska fungera. Det här känns ju löjligt.

Nu är Louise arg igen. Kanske dags för en insändare. Det brukar kännas bättre då.

Familjen kaos har varit on the road again!

Ja, ialla fall delar av den... Jag Per och Astrid har varit i metropolen Mora! Vi fick en hotellövernattning i samband med att vi köpte barnvagnen och då hamnade vi i Mora. Har aldrig varit där så det var ju kul. Vi åkte i går förmiddag och det var ju fint väder hela dagen. Med fint väder menas nuförtiden att det inte regnar och att solen tittar fram. I alla fall, på vägen dit var det bara träd, träd och lite mera träd. Vi mötte väl enstaka bilar, men inte så mycket mer. Inte en bensinmack eller stad så lång ögat når. Låg lite hus efter vägen och våra tankar gick till de stackare som bor där, och inte har någonstans att handla eller möjlighet att tanka bilen som stod på uppfarten.

Vi stannade till på en grusplätt efter vägen för att amma och byta stoppning på Astrid, jag och Per skulle också uträtta våra behov. Under tiden jag satt och ammade och bytte på Astrid kom det inte en enda bil, när jag går ur för att kisssa i skogen kommer det 3 bilar och en långtradare! Hallå!!! Typiskt mig.

Framme i Mora checkade vi in och packade upp lite i rummet. Vi gick ner på "byn" för att hitta någonstans att äta, hittade en Sibyllakiosk och köpte oss en varsin korv med mos, kassörskan upplyste oss om att de stängde om 5 minuter men att vi fick sitta kvar om vi ville. Men vi tyckte att hon kunde få gå hem och vi kunde gå ut och äta. Sagt och gjort vi hittade en fontän (avstängd) som vi kunde sitta vid. Gissa vad kallt det blir att dricka iskall coca cola ute i november? Jättekallt!!!  Mätta och belåtna (hrm) tog vi oss en promenad för att kika oss omkring, vi hittade målgången till Vasaloppet och tog kort där. Vi frös nu som galningar och beslutade oss för att vår middag fick ske på hotellet och att vi nu gick till Ica för att köpa lösgodis.

Framme vid hotellet igen lade vi oss och slappade lite, vår kära Astrid hade somnat. Jag kunde inte sova men min man är duktig på det så han lyckades. Efter slappning begav vi oss ner till relaxen för att bada. Jag hade införskaffat Astrid badbyxor för bebisar och trodde att det här kommer hon att tycka är skitkul. Hon älskar att plaska i badbaljan hemma. Ha ha ha! Vattnet var inte alls så varmt som jag trodde det skulle vara... hon skrek och var inte ett dugg road av hennes föräldrars ideér. Per satte sig med henne i famnen och jag fick bada själv :)  Vi gav upp efter ett stund och gick återigen upp på rummet. Nu var det dags att rikta in oss på middagen.

Ammade damen och hon somnade i vagnen. Vi drog ner till restaurangen, kommer in och får ett bord, vad händer? Jorå, Astrid bestämmer sig för att vakna och vara en riktig pain in the as... jodå bebisar kan vara det....

Hon är inte nöjd med att sitta i knä, hon vill inte sova i vagnen, hon vill helt enkelt ingenting och det hon främst av allt inte vill är att hennes föräldrar ska få en romantisk middag....

Det slutar med att jag och Per äter i skift. Per först och sen jag. På en timme var vi klara. Så härligt romantiskt att man blir tårögd.

När vi kommer upp på rummet igen, ammar jag och det lilla krypet somnar så skönt i spjälsängen. Per och jag åt godis och tittade på CSI, ungefär som en vanlig lördagskväll hemma.

I dag skulle vi ha gått runt i Mora lite mer, ville gärna gå lite längs vattnet (Siljan) och bara njuta lite. Vad händer då? Jo, det var ju fint väder på lördagen och då går det ju minsann inte att låta regnet vara kvar uppe i bland molnen en dag till inte. Regn och lite mer regn. Vi satte oss i bilen och körde runt lite i Mora istället. Jättekul! Sen åkte vi hem. Nu tog vi en annan väg med lite färre träd på kanterna. Mycket roligare att se på lite hus och samhällen mellan regndropparna på rutan :)

Barnen var på bio med mormor när vi kom hem så vi hann att slappa lite innan de kom.

Jag har lite bilder som jag ska försöka lägga ut i morgon. Orkar inte hämta mobilen nu.

Kram på er.

Ludwig och Lucas har haft en toppenhelg de med. Varit på lekland, Lucas på kalas och i dag bio!

Vinter?

Sitter just nu och lyssnar på regnet som bara vräker ner. Känns inte som att det är en vintermånad just nu. I går snöade det och nu regnar det. I natt när jag var uppe och ammade kollade jag ut när jag hade lagt Astrid igen och då var det så fint ute. Alldeles vitt i parken. Men i morse när vi gick upp var allt borta. Det hinner nog bli några sådana vändor innan vi kan ta ut snowracern osv...

I går stod Per, Ludwig och Lucas och hängde på låset på gripen. Det vankades vaccination. Klockan 09.00 skulle det börja, 08.15 var de där. Då var det ca 10 personer före dem. Nu är de ialla fall vaccinerade, bara Astrid kvar nu, men hon får vänta 1 månad till. Sköterskan hade frågat Ludwig om han skrev med höger eller vänster. Höger svarade han och då fick han såklart sprutan i vänster arm. När det var Lucas tur, var han borta.... han hade gömt sig under ett bord... Per fick fram honom och då sa Lucas: Jag kan inte skriva. Ungefär som att då behöver han ingen spruta. Goding! Men han kom inte undan och det hade gått bra. De blev lite ömma på kvällen, det vart jag också efter min spruta. Per fick frossa på natten men sen har det varit lugnt.

Efter att Ludwig var lämnad på skolan och Per hade kommit iväg till jobbet åkte jag och Lucas (Astrid) ut till Hammarö och hem till Lina och Jesper, som också var hemma. Lucas och Jesper hamnade i legot, Lucas älskar att leka med Jespers "star wars lego" så han var så nöjd. Jag och Lina gjorde (mest Lina) en jättegod chockladdryck. Mums! Kul att komma iväg och träffas och babbla lite. Efter besöket på Hammarö var det dags för att hämta Ludwig. När jag kommer upp till hans korridor bestämde vi att han skulle följa med en kompis hem. Jaha, då var det jag och Lucas och Astrid igen då. Vi åkte till Bergvik för att köpa present till en kompis till Lucas och för att kolla efter en overall som jag har sett till Astrid. Träffade en arbetskompis där och vi stod och pratade i säkert 40 minuter. Lucas var inte överförtjust... Men roligt att få höra hur det är på jobbet. Eller inte... Har hänt både det ena och det andra där med tragedier.

Det blev tillslut present, men ingen overall. :(

Åkte och hämtade Per och sen hem. Per åkte sedan och hämtade Ludwig hos kompisen. Där hade det blivit lite kalabalik när de skulle åka från skolan. Kompisen hade lyckats vrida om nyckeln i bilen när mamman var utanför för att hjälpa Ludwig med bältet och bilen for bakåt och in i två parkerade bilar... Det hade gått bra med alla, dock lite plåtskador. Men vilken jäkla tur att ingen var bakom bilen! Gissar att killen skulle impa på Ludwig. Han lär inte göra om det igen.

Vi hann också med ett besök till våra grannar på en fika. Vi hade tur för hon fyllde år dagen innan och hade tårta kvar. Trevligt att bara sitta och prata. Hon ska ha barn i slutet av april, och har en gullig mage. Blir ju lite avundsjuk fast det inte var så längesedan.

Jag och Per har ett litet krig mot vår dotter. Hon vägrar sova på kvällen, men vi är stöniga. Hon får gröt, som hon äter mer och mer av, sen ammar jag henne. Försöker sedan att stå i vårt sovrum där det är mörkt.... hon är inte så lättlurad denna damen tyvärr. Men i går tog det en timme, så kl 21.30 gav hon upp. I dag tog Per med henne upp och hon somnade efter 15 minuter då var klockan 21.15. Hon sov då till klockan var 21.35. Då gick jag upp och ammade henne och hon somnade om för natten. Det ser ut som att det går åt rätt håll. Hon är jättetrött och somnar på oss, men så fort man lägger ner henne.... TADA! Vaken och skitarg! Ungar.... Tur att hon är lätt på natten, då somnar hon om utan problem efter amning.  I natt när jag satt och ammade henne somnade jag, vaknade till och upptäckte att hon också sov. Tänkte att jag måste lägga henne, men orkade inte utan somnade om en sväng till. Sen kom jag på att det är nog bäst att jag lägger henne och sedan lägger mig också. Det är ju inte det bästa att sitta på sängkanten och sova :)

Nej nu ska jag spara detta inlägg och sedan publicera det, sen blir det nog vågrätt läge i sängen tills madam vaknar igen....

Kram

Jag blev först!

Jag blev först i familjen att få vaccinationen! Tack vare mitt jobb. Var där i förmiddags och fick den lilla spruta av ingen mindre än vår läkare på jobbet. Det gick jättebra och gjorde inget ont. Kan ev bli öm ikväll och få ont, men det är då det. Nu är det bara resten kvar här hemma...  Ludwig kommer ju att få i skolan ev i slutet av nästa vecka (tror det när jag ser det) sen ska väl Lucas på på bvc någon gång ev v 48 (samma där, tror det när jag ser det...). Per får hänga på den av barnen som blir först. Känns ialla fall bra att jag har fått den nu i alla fall, dels för Astrids skull och de andras. Det är ju fortfarande osäkert om hon kommer att få vaccinationen. Vi får la se.

I söndags åkte jag och Lucas på magsjukan! Urk och burk. Jag har inte haft magsjuka på typ 3 år och jag verkligen hatar att spy, men denna gång gick det inte att komma undan.... fy fan säger jag! Lucas blev frisk jättefort, men för mig tog det längre tid. Kan kanske bero på att jag ammar och kroppen koncentrerar sig väl på att göra mjölken så bra som möjligt. Jag orkade ingenting på hela dagen och på kvällen hade jag feber. Var i alla fall noga med att dricka mycket så att inte amningen skulle påverkas för mycket.

I natt var det Ludwigs tur. Han kan spy han!  Vi var uppe minst 1 gång i timmen, ibland kändes det som mer. Han mådde verkligen as. Usch vilken natt. Tur att Astrid inte ville äta varje timme ialla fall utan nöjde sig med 2 gånger på hela natten. Jag är förvånad över att magsjukan finns nu när man spritar sig så mycket. Ena riktiga mördarbakterier måste det vara :)

 När jag var till jobbet för att få min spruta var Per hemma med alla barnen. Jag tror att han ville ha Astrid hemma för att försäkra sig om att jag skulle skynda mig... Funkade gjorde det ialla fall. Jag var så snabb så. Pratade inte alls mycket med arbetskompisarna. Ska ta mig en tur till dem någon dag med Astrid för att snacka lite med dem mer. Kan ju vara bra att uppdatera sig lite.


Astrid är väldigt stolt över sin tunga och visar gärna upp den på kort.



Ungarna har gjort en lövhög!


Kram

RSS 2.0