Jorå

Jag lever.. har bara varit lite slö i mitt bloggande. Har suttit här nu och funderat på mitt examensarbete, tankar har kommit in i min hjärna om jag verkligen vet vad jag gör? Känns ibland som att jag skriver något helt annat än vad jag hade tänkt från början. Usch det är en sådan ångest att skriva arbeten. Sen ska jag intervjua lärare också, det är ju inte heller helt lätt. Det svåraste verkar vara att få tag i dem. Suck!

Nu ska jag vara lite mer positiv! Det är vår, det är så skönt. Per och jag gjorde i ordning balkongen i söndags, vi städade och tvättade utemöblerna. Blommor får jag köpa när jag blir rik... fattig fattiagare Louise.

Nu ska jag snart hämta barnen och vi ska göra något så roligt som att gå till Ica! Jag älskar att handla med barnen speciellt vid fyra tiden. Suck igen.

Sen blir det nog en sväng i lekparken. Då blir de nöjda och glada!

I går var förresten jag och Per på det första föräldramötet i Ludwigs nya klass. Känns väldigt bra faktiskt. Hoppas att allt går vägen. Jag tycker att de borde ha någon slags inskolning för föräldrar också. Det är ett stort steg det här!

image96

Kram

Hjälp! Kris i familjen!

image95

MITT STRYKJÄRN HAR GÅTT I SÖNDER!!!!!

Hur ska jag gå vidare nu då. Hade min vanliga återkommande strykhög, hade laddat för Desperate housewifes... helt plötsligt utan någon som helst förvarning slutade mitt älskade strykjärn att producera värme. Snyft, inte ens "puffen" funkar. Har ungefär halva strykhögen kvar, som tur är har jag hunnit ta det mesta av barnens kläder.

Som tur är garantin kvar på den, så det finns ju ljus i mörkret.

I morgon är det en stor dag för Ludwig, hans skolfröken kommer på besök! Han är så förväntansfull. Gulligt!

Nej nu ska jag surfa vidare, så länge datorn nu funkar *ironi*

Kram på er alla!

Kommit igång

I dag har jag kommit igång ganska så bra med mitt examensarbete. Känns så skönt. I morgon har vi grupphandledning, det ska bli intressant.

I helgen har vi varit på dop. Det var Ninas Hugo som blev medlem i svenska kyrkan. Väldigt fint roligt dop var det. Prästen var en hejare på att spela gitarr och få med barnen i kyrkan. Barnen fick gå fram i kyrkan och sjunga. Det blev värsta körsången. Jag trodde aldrig att Ludwig skulle följa med upp, men jorå! Han hade till och med önskemål om sång: sjörövarfabbe! Sen kunde han visa rörelserna till "nyss så träffa jag en krokodil". Lucas hade däremot lite klagomål till prästen... jajemensan! Han tyckte att prästen spelade för högt, han kunde inte höra! Jag gissar att han inte hörde sig själv :) Kul! Tyvärr har jag inga foton från denna dag, jag glömde bort att ta med kameran! Typiskt. Kom på det på vägen. Per hade heller inte tänkt på det. Dopet var i Nyköping så det var ju inte bara att vända heller. Tänkte att Cissa har säkert kamera med sig, men hon är ju inte bättre hon heller. Men jag hoppas att det var någon annan som tog kort så att man kan få se något ialla fall.

På tal om kort. Det är lite skrämmande med den utvecklingen som går så fort frammåt. Jag sa till barnen häromkvällen att vi skulle titta på kort. Jag sa att de skulle sätta sig i sängen, men det gick liksom inte hem. De undrade varför de inte skulle gå till datorn! Hjälp!!!! Barnen hade glömt bort att man kunde faktiskt se på kort som föräldrarna hade framkallat. Snacka om att det var längesedan det hände! Skärpning Louise och Per!  Vi har så mycket bilder att framkalla att det inte blir av. Per har varit duktig och lagt bilderna (de flesta) på skivor, men sen blir det inget mer. Någon gång......
image93 

I går kom beskedet: Engla är död! Åh så jobbigt. Jag lider så med mamman och de andra anhöriga. Fy fan! Jäkla dumma gubbe! Så onödigt, varför hade han någon dum rättighet att få döda någon. En liten tjej på 10 år, som cyklade hem ensam för första gången i en liten by, en idyll!!!!!! Åh, jag bilr så arg!
Ludwig har ju varit väldigt bekymrad över denna tjejs försvinnande, jag vet inte hur han fick reda på att hon var borta, men orolig var han. Han har frågat många gånger om vad som har hänt, om hon har kommit fram,om den dumma farbrorn i den röda bilen. Vet inte riktigt hur han kommer att reagera nu. Vi har inte sagt något, tänkte att vi får berätta om han frågar. Inte lätt att förstå när man bara är 6 år. Livet ska ju vara roligt då och det ska inte finnas dumma männskor.

Kram på er och tänd gärna ett ljus Engla!
image94


Gett plasma

I dag har jag varit duktig, ialla fall på förmiddagen! Jag lämnade plasma igen. Har misskött mig sedan i somras. Det har inte blivit av helt enkelt. Men nu äntligen, ska försöka komma i väg lite oftare nu. Sen blir det ju lättare när jag jobbar där. Som vanligt behövs det mer givare! Kom igen nu!!!!
BLODBLOD

Efter tappningen idag gick jag hem och sen har jag suttit och skrivit klart mitt PM till handledaren, kollat upp vad jag ska göra de närmsta veckorna. Känner mig väldigt seg i kroppen och huvudet efter givningen idag, brukar inte känna något. Är säkert något på G i kroppen, har ju varit frisk i några veckor nu så det är väl dags!

Nu ska jag hämta barnen.

image92

Dålig bloggare....

Nu blir det ett kort inlägg, men det blir ialla fall ett inlägg... Det har varit lite mycket nu, och är fortfarande... Idag fick jag rycka in som vikarie på dagiset igen. Kul, men oförberett. Jag hade tänkt att börja ordentligt med examensarbetet idag. Får ta det i morgon. Nu ska jag snart iväg igen, har blivit medbjuden av mitt ordinarie arbete att få gå på en föreläsning med Kaj Pollak. Det blir intressant!

I alla fall, allt är bara bra. Lucas är lite bättre i sin separationsångest. Tur! Ludwig var ute själv i lekparken i lördags. 10 minuter var första delmålet. Han klarade det bra! Skönt, nästa mål är 20 minuter.

Nu måste jag bestämma mig för vad jag ska ha på mig i kväll. Inte en lätt uppgift!

Kram på er!


Examensarbete, vikarie trött...

Jag har inte kunnat blogga på några dagar, har inte kommit åt bloggen helt enkelt. De har ändrar server eller nåt.
Den här veckan börjar mina sista veckor på universitetet. I morgon ska jag träffa min handledare på universitetet för att kolla vad jag ska skriva om, eller hur jag ska lägga upp det. Åh, jag har inte riktigt bestämt mig än! Hjälp!!!

I dag har jag vikarierat på en förskola. Det var första gången jag jobbade på en förskola. Det var kul. Barnen var söta. Känner att jag är väldigt trött. Ska bli skönt att krypa ner i sängen ikväll.

Nu har jag sagt till L & L typ 4 gånger att de ska gå in på toaletten och ta av sig så att de kan duscha sen. Men det verkar vara något stort fel på deras hörsel... suck!

Lucas har fått värsta separationsångesten. Han får panik när han inte ser mig eller när han är på dagis någon fröken. Han blir så ledsen och tror att vi ska försvinna. Vi har kommit på att det kan ha att göra med att farfar dog för 1 1/2 år sedan. Han har pratat mycket om farfar sista tiden. Har forskat lite och tydligen kan barns sorgearbete ta väldigt lång tid. Han får nu ha en bild på farfar i sitt rum och jag läser även boken "Adjö, herr Muffin" för honom på kvällen. (handlar om ett gammalt marsvin som dör).  Han har också börjat med att sova med två gosedjur och det verkar funka, han sover bättre då. Han är så söt när han ligger och kramar gosedjuren hela natten. Stackars lilla kille, inte lätt att vara liten och gå igenom allt hemskt som händer.

Nu ska de in i duschen!!!!

Kram image91


RSS 2.0