GOTT NYTT ÅR!!!

Nu är det bara timmar kvar på år 2007, snart blir det år 2008! Fort går det...

Stod nyss i badrummet och försökte komma på vad som har hänt detta år. Det är inte så lätt att minnas.
Men jag vet att jag ialla fall första månaderna av året kämpade med matten i skolan, det glömmer man inte i första tagen :)

Vi var på en underbar semester till Rhodos en vecka, det var den enda sommaren vi fick. Vädret denna sommar var ingen höjdare, ungefär som snön på jul...hrm!

Jobbade gjorde jag resten av sommaren. Per hade semester i typ en evighet! Han fick ju jobb i början av året, skönt.

Ludwig och Lucas växer och blir stora, de har haft ett bra år, tror jag ialla fall. Ludwig har blivit så stor. Dagarna innan jul fick vi ett kuvert om information om hans blivande skolstart! Hallå måste de förstöra julen för en mamma som har ångest??? Den 14:e januari ska vi på vårt första informationsmöte. Hua! Jag försöker övertala Ludwig att han ska gå kvar på dagis ett år till. Han är ju min lilla plutt, men han diggar inte det.

Lucas han lullar på han. Hans humör märks mer och mer. Han kan bli så sur och stött så kära nån. Häromdagen hälsade han på en äldre dam som gick förbi, hon sa hej och skrattade... men det skulle hon inte ha gjort. Lucas blev skitsur och sa - Sluta skratta!!! Görsur... ops. Jag förklarade för honom att hon skrattade för att hon var glad över att han sa hej, men jag vet inte om det gick in.

Hösten var nog som alla andra höstar tror jag. Hände nog inget speciellt. Skolan tuffar på. Närmar sig slutet nu. Skrämmande men skönt. Har faktiskt vikarierat en dag. Hoppas att det blir fler dagar. Blir klokare varje gång.

I kväll blir det lugnt, mamma kommer hit och vi äter något. Vet ej vad då det är Per som håller i maten och han har inte informerat mig än om vad det blir. Skulle gissa på fläskfilé och kanske något med vitlök, de som känner Per vet att vitlök är viktigt för honom. Inte alltid det är en bra sak.

Kram på er alla nyårsglada!

Louise som ser fram emot ett händelserikt 2008, med skolavslut för mig och skolstart för Ludwig!

                                                                 image61




Lucas

                              image60

Så  här såg han ut i går kväll  när jag och Per var in och tittade till honom innan vi skulle lägga oss. Han hade satt "Mysan" över huvudet och sov så skönt. Vi kunde inte låta bli att fotografera honom och jag kan säga att vi hade svårt att hålla oss för skratt! Han är ju för go!

Vi visade honom bilden i morse och han förklarade att han hade gjort så här för att inte få huvudvärk... man kanske skulle testa det någon gång.

I dag har vi inte gjort något vettigt, jo förresten vi var till tippen med alla julklappsrester, sen åkte vi till Mc donalds och köpte hem hamburgare. Vi är lite trötta på julmat och vi verkar inte ha varit ensamna om det...

Kram

Juldagen

Dagen har varit lugn, farmor var här på dagen. Vi åt rester och barnen härjade. På kvällen var vi hem till mamma och åt mer rester. Nu är kl 21.53 och barnen har precis blivit nattade. De börjar på att bli nattugglor.

Julafton var härlig, dagen gick så fort. Barnen fick jättebra julklappar, vettiga saker. Den bästa julklappen till dem var nog en varsin pruttkudde! Helt otroligt vad en sådan kudde kan vara kul :)

I morgon ska jag ge mig ut på en promenad, måste röra på mig känner jag. Inte bra med jul för kroppen :(
Har slarvat med mina ryggövningar också. Aja baja.

Kram och hoppas att  ni är nöjda med julen!

GOD JUL!

God jul alla människor! Hoppas att ni får en bra dag och kväll med mycket mys!

Vi håller nu på att göra oss i ordning, ska åka till kyrkogården. Sen blir det plock härhemma och ev lite strykning om jag hinner. Jag var ju så dum att jag tvättade igår. Hrm....

Kram från mig!

                                                                          image59

dan före dan före dan...

Nu närmar det sig julafton! Jag börjar på att få mer och mer julstämning. I dag har det tom snöat lite. Det gör en hel del om det finns lite vitt på backen.

I dag fick vi på posten information om Ludwigs framtid i skolan. Jag vill inte!!!! Han är ju såååå liten... Min lilla plutt, hur ska han klara sig bland de stora barnen?  Hjälp! Finns det ingen förberedande kurs för blivande skolmammor? Det tycker jag att det borde finnas. Helt klart.

I dag har Louise varit här, Pers yngsta dotter. Det var kul, har inte sett henne på 1 år ungefär. Ludwig och Lucas fick klappar av henne. Temat var såklart döskallar! Sånt som går hem! Ludwig och Lucas blev uppspelta och försökte riva lägenheten ungefär.

Nej nu ska jag gå och tvätta lite till, det är så kul att tvätta. Hrm!

Kram på er!

Klippning

Hej och hå!

I går var jag och barnen hem till Ludwigs kompis för att bli klippta. Alltså inte av Ludwigs kompis utan av hans mamma. Hon är frisör och åker runt och klipper folk hemma hos dem, men eftersom hennes son hoppar runt på kryckor nu (en spricka i benet, dagisolycka) tyckte jag att det var lättare att vi kom hem till dem. Nu har fått det slitna bortklippt och barnen ser ej längre ut som fågelbon i huvudet! Bra va!

Idag var Per med mig till kiropraktorn, han tyckte att det var läskigt när det knakade i mig :) hihi!
Det är faktiskt väldigt synd om mig också, jag har jätteont i halsen. Inte bra.... Per tycker synd om sig själv eftersom att när jag har ont i halsen blir det väldigt konstiga ljud från mig när jag sover ZZZZZZZZZ!!!!! Förstår inte vad han menar ?

Nej nu ska sminket bort och jag ska kolla om kuddarna ligger på plats i sängen.

Kram på er!

Kiropraktor, Lucia och Lilly 1 år!

Denna vecka har gått väldigt fort. Jag skrev sist att jag skulle till kiropraktorn och där har jag varit. Har börjat gå på behandlingar där. Tror att det kommer att fungera bra, det känns så just nu ialla fall. Han har förklarat för mig vad han tror har hänt med mig. För att förklara enkelt, min ryggrad (längs ned) sitter snett i bäckenet. Inte  undra på att det gör ont. Nu har jag varit där 3 gånger och han har börjat att "knäcka" mig, alltås inte psykiskt utan i skelettet. Lite läskigt är det, men det gör inte ont. Inget kan väl iofs göra ondare än ryggen i sig.
Dyrt som fan är det, men det är väl förhoppningsvis värt varje krona om det hjälper.

Lucia har det ju också varit. Ludwig hade sitt firande på onsdagskvällen och Lucas på Luciamorgonen. Mysigt att se de små livet. Båda två var pepparkaksgubbar. Lucas ville vara tärna, men det får väl bli nästa år.
Jag har nu också anmält mig till min praktikskola att jag kan vikariera nu. Har fått klartecken från jobbet. Skönt!

I dag har vi firat Lilly som har hunnit bli ett år. Helt otroligt vad fort det går. Kommer i håg att jag satt i skolan på biblioteket med mina studiegruppskompisar när Robert ringde och berättade de chockerande nyheterna att jag hade blivit moster ca 5 veckor förtidigt. Den lilla gumman har nu växt till sig och det är full fart. Kommer inte att dröja förrän hon tar sina första steg.

Nu är min man och handlar ingredienser till tacos. Jag är inte så sugen, men men... det går väl ner i alla fall...

Jag väntar på honom för han kanske vet vart kabeln till min telefon är så att jag kan få visa er vårt fina pepparkakshus. vänta vänta vänta....

image55         image56



image57      image58

Ni får ursäkta dimensionerna på bilderna, det blev lite tokigt. Jag kan också tillägga att det är min kreativa syster som har bidragit med smörgåsrånsaltanen.... inte min idè!

Kram

Lucia

I kväll är det Lucia firande på Ludwigs dagis, det är mysigt. I morgon bitti är det firande på Lucas dagis, där är fröknarna morgonpigga! Suck... men det är mysigt ialla fall. Ska stryka deras pepparkaksdräckter sen, de kan ju inte vara skrynkliga pepparkakor! hihi.

I måndags hade jag världens bästa studiegrupp här! Vi åt en lyxig middag, själv hade jag inte bidragit med något ätbart utan bara drickat! En jättegod paj, härlig efterrätt och sedan fika... mums! Tackar tackar!!!
Jag hade panikpyntat lite innan tjejerna kom så nu är det faktistk lite tomtar utställda här hemma. Jag har nog aldrig pyntat så här tidigt. Undrar om det kommer att göra att jag tröttnar tidigare också på det?

I dag ska jag i väg till kiropraktorn, jag var där i måndags och han undersökte mig och frågade 100 frågor, sen sa han att han skulle prata om mig med sina kollegor om hur behandligen skulle bli. Oj då, jag är med andra ord ett svårt fall! hihi. Undrar om det finns hopp för mig? Hoppas det.

I söndags hade Per premiär på Ikea här i stan. Han blev positivt överraskad över att det var lättare att ta sig fram här i Karlstad än vad det är i Örebro. Vi firade detta med att äta köttbullar hela familjen i restaurangen där. Barnen fick glass till eftrerrätt. Nöjda var vi allihopa :)

Nej nu ska jag skriva ut arbeten som ska vara inne i morgon.

Kram

Orkar

Jag orkar inte skriva så mycket nu, men en liten uppdatering ska det bli.
Är hemma idag med Lucas, han var lite krasslig i går kväll så jag stannade hemma med gossen idag. Han är nu nere och kollar på barnkanalen. Själv ska jag snart sätta mig och börja skiva på en hemuppgift som vi har. Det är en ganska så kul uppgift tror jag. Får väl se vad jag säger i eftermiddag...

I helgen var vi i Stockholm. Vi bodde på ett scandic hotell lite utanför sjäva city. Hade studentrabatt där så det var bra. Det regnade hela lördagen så det var inte så jättetrevligt! Men men, vi var ialla fall till julmarknaden på Grönan. Den var liten i jämförelse med Lisebergs. Ludde och Lucas åkte farfars bilar och jag fick brända mandlar så vi var ganksa så nöjda ändå. Träffade Benny med familj också. Kul att se deras lilla tös.

Annars är det fullt upp. Jag lämnade in hemtentan i måndags, i sista minuten som vanlig. Hoppas att jag inte behöver komplettera något. Det känns som att det aldrig är något slut på skolarbeten, men det är väl så det ska vara. I går när jag kom hem från skolan gjorde jag iordning en pärm med bara "Svenska som andraspråks" material. Den hoppas jag att jag får användning av någon gång.

Nästa vecka är det fullt upp igen. På måndag ska vi i studiegruppen träffas och ha lite julavslutning, sen på tisdagen hoppas jag att jag ska komma i väg och träna, onsdag är det Lucia firande på Ludwigs dagis på kvällen, torsdag är det firande på Lucas dagis kl 07.15! suck. Torsdag är det också redovisning i skolan, suck igen.

På måndag ska jag också till kiropraktorn, jag har aldrig varit hos en sådan. Per tyckte att jag skulle testa det för min rygg. Jag har så ont ibland att det är svårt att beskriva. På morgonen är det värst, då har jag stora problem med att sätta på mig strumpor, trosor och byxor. Det låter kanske kul, men det är det inte. Jag vill inte att ryggen ska vinna över mig. Jag vill bestämma över min kropp! Hatar att ha ont och inte kunna göra något för att det ska bli bra. Jag kan ibland ångra att jag gick till doktorn i somras. Jag hade inte lika ont innan jag var där.

För er som inte vet kan jag berätta att jag har haft problem med ryggen till och från i några år. Jag har haft ont i ländryggen (ovanför rumpan) det har blivit sämre och sämre. När jag kom till doktorn såg hon att jag har lite skolios och även en benlängdsskillnad. Hon rekomenderade att jag skulle ha ett inlägg i ena skon för att jag skulle bli mer rak. Det har jag nu haft sen i juli. Jag kan säga att jag nu har blivit mycket sämre i ryggen. Jag har nu nästan ont hela tiden. Har jag suttit en stund och sedan reser mig upp har jag jätteont och jag blir helt sne i ryggen. Det går liksom inte att räta upp! Nätterna är inte bra, har ont då med, för att inte tala om mornarna! Jag är så trött på detta! Hoppas att kiropraktorn kan hjälpa mig.

Nej nu är det slutklagat, just nu ialla fall. Nu väntar skolarbete!

Kram på er!

RSS 2.0