Sommar!

Härligt väder det är nu! Äntligen får man gå i sommarkläder. Känns så gött att inte behöva alla ytterkläder längre. Barnen uppskattar nog det mest...

Nu är Per i huvudstaden och jag är ensam med alla barnen. Låter som att jag har hur många som helst och ibland känns det nog så också... Men för det mesta går det bra. Bara de är snälla och har glorian uppfälld över skallen så fixar det sig.

I dag var det dags för viktväktarna igen. Hade verkligen ingen aning om hur det hade gått. Det gick jättebra under veckan men i helgen tycker jag att jag har ätit mycket. Jag har visserligen noterat allt jag har stoppat i mig men man vet ju aldrig. Det var med darriga ben jag ställde mig på vågen... Sa till konsulenten att jag har ätit som en häst i helgen, hon noterade min vikt och sa att det var nog en liten häst det. Jag hade gått ner -1,7 kg. Herregud vad det gick bra denna vecka. Med min statistik så kommer det inte att gå lika bra denna vecka. Men jag är nöjd över alla gram jag går ner. Skönt att kunna komma i de kläder jag hade en gång i tiden...

I kväll kommer mamma en sväng och ska dricka vin med mig på balkonen. Det ska bli skönt.

Nu vaknade Astrid!

Kram

Visst ser hon ut som bamses farmor?

foto_0259 (MMS)

Visst ser hon ut som bamses farmor?


Nina, känns bilden bekant? Ludwig hemma ho...

foto_0253 (MMS)

Nina, känns bilden bekant? Ludwig hemma hos mormor.


Gradering

Japp, han har gjort det igen. Ludwig har nu gått från blått bälte till lila. Duktig pojke!



Här står han med sin tränare.

I dag har jag varit till doktorn för min hälsporre också. Det gick sådär. Doktorn menade att jag hade ju blivit bättre och att detta tar tid. Jag fick tips om att gå till en av sportaffärerna i stan. Där jobbar det en kille som är duktig på just hälsporre. Ska ta mig ett besök dit i morgon.

Har även varit på Hybeleijenfest på dagis. Det var trevligt. Ludwig och Lucas var nöjda. Astrid spenderade sin första fest där genom att sova. Men nästa år är hon nog vaken!

Kram

Kryckor fram igen

Japp idag får de åka fram igen. Kryckorna... är skitarg på min kropp... har fått jätteont i hälsporren igen. Började känna av mer smärta när jag minskade ner på dosen med antiinflammatioriskt. (långt ord). Skulle gå med Ludwig till skolan nu på eftermiddagen men kände att det går inte. Ringde Per som fick komma och ta över utvecklingssamtalet. Suck! Ska ringa vårdcentralen i morgon och höra efter vad jag kan göra. Har ju ingen lust att knapra piller i all evighet även om ryggen blev bättre. Usch och fy!

Vägde mig idag också och denna vecka gick det inte lika bra men ändå -0,3 i alla fall. Huvudsaken är att det är ner. Nya tag gäller.

Nu är jag så trött att jag snart slår pannan i tangentbordet. Grabbarna är ute, Astrid sover och jag ska göra som min dotter. I kväll är det Tupperware hos syrran.

Kram

En tom hushållsrulle är gott!

foto_0252 (MMS)

En tom hushållsrulle är gott!


Gick bra

Det gick bra när jag vägde mig igår hos viktväktarna. -1,6kg, känns gött att det började bra. Nu kommer jag nog inte att gå ner så mycket nästa gång utan detta resultat var nog pga kroppens chock... Känns ändå bra att det blev så mycket ner, då känns det lättare att fortsätta. Längtar tills jag kommer komma i mina kläder jag hade sommaren 2008... de ligger ju i garderoben och bara väntar på mig :)

I går var grabbarna ute jättelänge på eftermiddagen. Med jättelänge menar jag 2 timmar. Det var så skönt att de kunde vara ute och roa sig.

I dag ska jag bli luggad av min frisör. Hon kommer hit vid lunchtid och fixar så att jag kan se igen.

Nu ska jag lägga Astrid och sedan dra igång operation bäddning.

Kram och ha en bra solig dag!

Kliande ögon

Nu har mina ögon börjat klia. Det började i går kväll, jag gissar att det beror på att det blev så varmt i går att träden exploderade ut pollen. Satt ju ute en sväng och det räckte tydligen för att det skulle börja klia. Jag äter ju medicin men den klarade tydligen inte av allt pollen. Så idag blev det glasögon på. Min optiker har sagt att det inte är bra med linser när man känner av allergin i ögonen, så jag lyder duktigt...

I dag har barnens farmor varit här på mat. Bra att hon får komma hit någon gång också än att det bara är vi som är där. Astrid var väldigt intresserad av Vera (hund) i början men sen glömde hon bort henne. Vera ligger mest under mattes stol och märks inte av värst mycket.

Nu har precis grabbarna kommit in efter att ha varit ute i parken i två timmar. Gud så gött att de kan vara ute själva. Nu borde de vara nöjda och glada och somna fint i kväll. I morgon ska Lucas till skolan och få äta där. Han ser fram emot detta som bara den. Skulle vilja vara en liten mygga och titta på honom... eller kanske inte.

Kram på er alla!

Fredag

I dag är det fredag, fast det känns som lördag. Konstigt. Tråkigt väder är det ialla fall. I går städade vi, jag tog den vanliga städningen och Per tog hand om en massa papper och rensade även bland köksskåpen. Det betyder att jag nu inte hittar någonting...

Får se vad vi hittar på idag... tråk tråk tråk.

I morgon skulle vi egentligen ha varit på Sofias bröllop, men av någon anledning så blir det inget.
Jag hade nog varit helt knäckt...

Nej nu väntar duschen och en massa sängar som ska bäddas!

Kram

Again

Japp, nu var jag där igen. Viktväktaran och jag! Vi funkar bra ihop det vet jag. Jag provade att räkna points i 3 veckor själv utan att skriva in mig. Tänkte spara pengar på det sättet. Men vad hände? Jo jag gick upp i vikt. Hur sjutton är det möjligt?

Så nu kör jag med det nya programmet de har. Känns som att man får äta jättemycket... får se om det funkar på måndag när jag ska väga mig igen. Jag blir tokig om jag inte har gått ner någonting. Det brukar ju gå bra när jag sköter mig. Vore skönt om jag får bort några kilon till sommaren. Jag har kläder som jag hade sommaren 2008 och de kommer jag inte i just nu. Vill ha dem igen. Hade tänkt att springa mig i form, men det sket sig ju!

I dag är det jättefint väder ute, hoppas det håller i sig och att även värmen kommer. Vill ha riktig vårvärme nu. Vissa dagar vill man ju ha vantar på sig för sjutton.

Kram från Louise

som förundras över hur en del människor bara lever vidare som att inget har hänt!...

DUKTIG POJK!!!

LUDWIG TOG SILVERMEDALJ!!!

Min pojke är bäst!!! Han har idag tagit silvermedalj och jag är så stolt. Han har tävlat mot 8 eller 9 stycken andra och han dängde alla utom en. Fattar ni att han är bra... Karate är hans grej tydligen.

Längtar tills han kommer hem nu och jag får krama om honom. Om jag nu får det, han är ju inte så förtjust i kramar... Men han får nog en vare sig han vill eller ej...


Kram

Mysigt

Nu är Per och Ludwig i Stockholm. Ludwig ska tävla i karate i morgon. Hoppas det går bra för honom. Det har tydligen gått bra på träningen enl. Per så jag hoppas han har rätt!

I dag har jag varit på vårdcentralen för att kolla upp ett födelsemärke. Doktorn trodde inte att det var någon fara med märket, men jag vill ta bort det ändå. Kommer att få en tid för det snart. Usch, jag hade laddat för att ta bort det idag. Jag är skitnervös för detta. De kommer att skära i mig och jag kommer att sys... hua! Jag föder hellre barn och blir sydd några stygn "därnere". Men jag kanske är konstig jag...

Astrid är nu också förkyld, idag har hon mått skit. Har mest velat bli buren... det funkade dåligt då jag städade och senare på em var nere i tvättstugan och tvättade sofftyget. Men det gick rätt bra ändå hon får ju hänga på armen så gott det går. Mamma var förbi på kvällen och kunde bära lite.

Jag är inte heller helt kry, har hosta och svårt att andas. Men jag får lite luft ialla fall. :)

Ludwig ringde förut från hotellet och pratade. Det är så mysigt när de har blivit så stora att man kan prata i telefon med dem. Han hade mycket att berätta och det var jättekul att höra på honom. Han är nog jättenervös nu skulle jag tro. Hoppas att han kan sova bra ialla fall.

Nej, man kanske skulle krypa ner i sängen här också... Astrid skiter ju i att det är lördag i morgon. Hon vaknar kanske tidigt... men jag hoppas hoppas att hon ialla fall sover till 08.00 eller näst bästa 07.30...

Kram!

Såhär blir bra! Om Astrid får bestämma. Va...

foto_0244 (MMS)

Såhär blir bra! Om Astrid får bestämma. Varför ska man sitta som man ska. Vill trixa som Ludwig...


Väntar

Sitter och väntar på att min vapendragare Astrid ska vakna från förmiddagsluren. Hon verkar tycka att det är väldigt skönt att sova för nu har hon sovit i 1 h och 20 minuter. Får nog snart väcka damen så att hon hinner fixa till sig och äta innan vi ska hämta knoll och tott. Hon är ju tjej så hon behöver ju lite tid på sig.

I går hade Ludwig studiedag och det var härligt väder. Tvingade ut killarna i parken så att jag kunde städa bilen. Den var smutsig invändigt. Grus och lera var det lite här och där. Men nu är den fin invändigt. Nu skulle den bara behöva få lite skrubbning på utsidan också.

Tänk om jag hade bott i hus igår. Vad mycket enklare det skulle ha varit att städa bilen. Nu fick jag städ i typ mörker då det inte är så mycket ljus i garaget, kunde inte köra ut bilen då den skulle ha stått i vägen för andra bilar och sladden till dammsugaren hade nog inte räckt heller. När jag sedan skulle göra rent gummimattorna som är i bilen, fick jag baxa de små mattorna på vagnen, den stora mattan från bagaget fick jag bära. Krångla mig in i källaren där det är trångt och sedan knövla in oss i hissen. Upp i lägenheten och ner med mattorna i badkaret. Ut på balkonen där de fick torka. När Per kom hem drog jag bara ner mattorna i garaget, barnen fick stanna hemma. Så ni som har hus, uppskatta det! Det är så mycket enklare...

I natt har Per hostat som en galning, blir galen snart om han inte blir frisk snart. Astrid är också snorig och lite hostig men hon stör ialla fall ingen. Jag har också åkt på lite hosta men tänker inte bli lika dålig som Per!

Hej hopp på er!

Sköna maj välkommen!

Nu vill jag ha riktig vår! Komsikomsi lilla våren...

På första maj ska det vara solsken, men inte här.

I dag ska jag få träffa den nya familjemedlemen inne hos grannarna. Liam blir hans namn och jag tjuvkikade på honom i går när de kom hem. De är ju så små när de är nyfödda. Det är något som jag glömmer bort varje gång. Astrid blev som en jätte jämfört med Liam.



Cissa: Så fin blev Astrid i tröjan.

Om ni tittar på Astrids arm så ser ni också att hon har ett armband på sig. Ett av dem hon fick när hon döptes. Hon tycker att hon är så fin och det har bara varit i munnen några gånger...


Jag äter nu dikofenak för min fot och det går sakta framåt. Ett stort pluss med tabletterna är att min rygg mår skitbra! Jag har bestämt mig för att utveckla ett beroende av dessa underbara piller! Frågan dök också upp i mitt huvud om jag har gått omkring i flera år med en inflammation i ryggen? Kan ju inte vara bra...  Vi får se vart detta leder.

Saknar att inte kunna springa eller gå långpromenader. Är ju typiskt mig att när jag väl har hittat något som funkar så ska det skita sig. Men jag kommer igen, jag ska bara läka och köpa nya skor först.

Kram

RSS 2.0