Hurra!

I dag har jag och Per 4-årig bröllopsdag. Inte så många år om man jämför med många. Men många år om man jämför med andra :) hi hi!

Jag fyller ju också år idag, vi gifte oss på min 30-årsdag så nu får ni gissa hur gammal jag är :) svårt va?

Jag har blivit uppvaktad på morgonen av grabbarna (Astrid sov). Har fått fina teckningar och ett par jättefina silverörhängen. Fick också ett jättefint kort av min man :) ha ha!

Nu har jag och A ätit frukost och snart ska jag dra i gång med dammning. Måste ju ha det fint när jag fyller år.Slitna men glada och kära 3-barnsföräldrar. (En av oss är mer än 3-barnsförälder)

Kram på er!

Lukta gott

Måste tipsa om en parfym som jag har hittat. Jag luktade på den första gången när jag och mamma var i Stockholm. Köpte inte den då utan köpte Naomi Cambells parfym i stället. Fråga inte varför. Ja, ialla fall, den andra parfymen kunde jag inte glömma utan har tänkt på den :)  hittade en hemsida som säljer bla parfymer. Var in och kikade, men köpte inte, den tog slut i lager. Typiskt. Kollade tradera, men där var den så dyr. Sen kom den tillbaka på hemsidan som säljer parfymer, då slog jag till!!! Så nu har jag den, och jag bara älskar lukten! Man får ju bara hoppas att andra gillar lukten också... hihi.

Nu kanske ni vill veta vilken parfym jag pratar om. Jag trodde inte själv att den skulle falla mig i smaken med tanke på vem som står för namnet på den... Men den här är det ialla fall.


Brittan har gjort denna underbara doft! Eller inte hon personligen skulle jag tro :) men ialla fall!

Kram

Nackspärr!

Som trebarnsmamma och hustru har jag nu insett att det där med sömn är något jag kan glömma... Är det inte den ena ungen efter den andra som vaknar och ropar efter världens bästa person = mig, så är det min man som är uppe och travar och duschar... Mannen har varit dålig i helgen och dusch har lindrat hans krämpor. Jag har svårt att somna om när jag har vaknat på morgonsidan så då ligger jag och lyssnar på diverse ljud. I natt har det inte blivit mycket sömn inte. Längtar tills i morgon på jobbet då de enda som stör mig är givarna :)

Till råga på allt så har jag tydligen legat på ett dumt sätt i natt för min nacke är stel som sjutton. Men det som inte dödar det härdar! Jag är djävligt härdad...

Nu ska jag upp och torka rent den yngsta i familjens rumpa, det har visst hänt något där som stinker illa...

Kram

Hualigen!

Nu har det hänt. Sd har kommit in i riksdagen. Det känns skrämmande och främmande. Hur kommer det att bli nu? Det värsta är att det är så många som har röstat på dem. Det betyder att det är många som tycker att de har bra åsikter. Ja, några punkter kanske är ok, men många är farliga! De hävdar att de inte är främlingsfientliga, men det är de. Nu har de fått makt i vårt land. Farlig makt! De är farliga. Javisst, invandringspolitiken kanske inte är den bästa nu, men ändå. Varför inte påverka dagens poitiker istället för att rösta på ett parti som har knasiga åsikter.

Om alla hade utnyttjat sin röst som vi har rätt till i detta avlånga land så kanske inte sd:s roll hade blivit så stor i riksdagen. Men många är lata och skiter i allt. Det är då sd får makt. Att strunta i att rösta är dumt! Det är nu man har chansen att göra något. Ni som inte röstar, kom inte och klaga sen. Att hävda att det bara är tomma löften är ju inte riktigt sant. Efter att alliansen tog makten vid förra valet tycker jag nog att de har ändrat på ett och annat. De har ju bla stramat åt det där med bidrag och sjukersättning. Nu har det iofs drabbat fel personer ibland, men många har nog fått röva sig iväg och göra något än att sitta på rumpan och lyfta bidrag. Jag vet flera (två) som inte har gjort ett skit för att göra rätt för sig tidigare, och nu måste de helt enkelt göra något för att få pengar. Det tycker jag är bra, för varför ska bara vissa slita rumpan av sig och några inte göra något och får ut ungefär samma pengar varje månad. OM det inte är behövligt eller berättigat alltså.

Nej, nu har vi lärt oss en läxa inför nästa val om 4 år. RÖSTA! Fast då inte på sd! HIhi

Det var så här det började med Hitler för många år sedan, han smög sig in och fick folkets för troende. Lova att det inte händer igen och gå inte på det sd lovar.

Nu är absolut inte jag någon expert på partier men jag drar öronen åt mig när det gäller detta parti.

Kram och trevlig måndag!

Piratpartiet????

Har reflekterat över att när piratpartiet får frågor om vart de står i vissa frågor, så har de ingen åsikt i många viktiga frågor. Jag tycker att det säger en hel del om dem. Jag är ju inte jätteinsatt, men jag tycker att om man ställer upp med ett parti i ett val, då borde man ha åsikter i de viktigaste frågorna.

Ska självklart rösta i morgon, har inte riktigt bestämt mig för vilket parti som får min lilla röst. Det jag vet är vilken sida jag ska rösta på ialla fall...  Gissa?

Nu är Ludde ludd på kalas, hoppas han har kul. Lucas sitter och har tråkigt... sitter och tittar på barnkanalen. Per snarkar i soffan, han är väl trött efter att ha jobbat hela veckan :) Själv ska jag upp och bädda barnens sängar, har inte hunnit med det än. Sen kanske jag slår till på att gå igenom strykhögen. Men jag var ju ledig igår. Städade bara lägenheten... ironi ni som inte förstår det.

Lurigt väder vi har. Regn och åska i morse, nu skiner solen. Man kan ju nästan tro att det är april... Men tyvärr det är det ju inte. Men tänk vad gött det hade varit, april, då närmra sig maj och sen sommar!!! Nu är det ju bara en tråkig årstid framför oss. Med mörker, regn och kyla. Sen kommer den där jäkla snön och ställer till det för mig när jag ska till jobbet :)

Nej, nu får jag nog ta tag i mitt liv innan Astrid vaknar.

Kram

Har vi för många? Astrid har roat sig:-) ...

2010_09_17_09_21 (MMS)

Har vi för många? Astrid har roat sig:-) Hon tyckte det blev fint...


Kvällstappning

I dag var det kvällstappning igen. De dagarna går fort då det är så många givare som kommer. I morgon är det vanlig dag igen och på fredag är jag ledig. Gött! Astrid är lite snorig och hostig och jag hoppas att hon håller ut med att bli sämre till fredag ialla fall. Har ingen lust med vab 2 gånger denna vecka.Man kan ju undra vad dessa bilar är rädda för? De står så att det blir väldigt trångt för oss att backa in och ut ur garaget. Per klarar det ganska så bra, men jag är livrädd varje gång de står bakom vårt garage... Hua! Så du med blå bilen :) är du rädd om baken på din bil, kör längre fram... hihi

I dag har Ludwig lyckats med att få pinnen som man har när man hoppar höjdhopp på sin näsa. Det gick väl till så här: Ludwig låg kvar på mattan när han hade landat, han ville inte flytta på sig. Nästa barn kom och hoppade, rev ribban (så hette den) och ribban kom på Ludwigs näsa så den började blöda som bara den. Ludwig säger att alla benen på ena sidan av näsan har flyttat sig till näsans andra sida :) Ja, nu är det ju inte så drastiskt utan näsan ser helt ok ut.

Kram


Ibland

Ibland så blir det så tokigt. Mitt inlägg över cykling på trottoaren har tydligen väck starka känslor hos någon. Denna någon är orolig över vad jag lär mina barn. Att jag tror att de som inte har körkort har små hjärnceller. Det har inget med detta att göra utan jag var orolig över okunskapen att man inte får cykla på trottoaren.

Skit samma, jag har inte pekat ut någon. Jag gissar att denna någon är den som kommenterade mitt inlägg när jag var bitter också.

I dag är det föräldramöte som hägrar i skolan. Hoppas att det blir kul!


Så här var det...

I går skull jag och mina tre barn gå ner till stan. Astrid var övertrött och skulle sova i vagnen var det tänkt. Hon skrek som en tok ända från vår hall tills vi hade slängt soporna i vårt kära soprum. Jag insåg att detta går inte, snart kommer någon att ringa bris eller socialen då hon skrek så.... :) Jag tog upp henne i famnen och fick henne att lugna ner sig. Ludwig fick dra vagnen. Hon somnade i min famn och vi gick vidare. När vi var på trottoaren mittemot Ica Hagahallen, såg jag att det kom en kille och en tjej som cyklade på trottoaren bakom oss. Tänkte att de kommer ju att åka ner på vägbanan i stället då vi tog upp hela trottoaren med barn och vagn...

Men nej då, han kör upp bakom oss och gnisslar lite med bromsen... jag vänder mig då om och säger att han ska köra på vägbanan istället då detta är en trottoar som man går på... Då kläcker puckot: Men där kör ju bilarna!!! Jag sa att man ska köra på vägen om man cyklar och inte på trottoaren. Men han trodde mig inte utan bad mig kolla upp detta! Öhhhh...

Kommer inte riktigt ihåg vad jag sa till detta livs levande pucko, men jag var nog inte så snäll... Han kör ialla fall vidare ner på gatan för att komma förbi oss och sedan fortsätter han på trottoaren! Hans tjej kör förbi och säger: Måste du bli så arg? Ja det måste jag!

Det handlar om mina barns säkerhet och även mina morföräldrars säkerhet! Trottoaren är till för de gående inte för puckon på cyklar. Denna man som cyklade var i ca 25-års ålder och inte som man kan tro 7... Han har garanterat inte körkort, har säkert inte tillräckligt med hjärnceller för att klara av att fixa det. Efter denna händelse har jag funderat mycket på vad mycket folk vet om trafiksäkerhet. Har kommit fram till att det finns stora brister ialla fall i Haga.

Är det så att man inte vet att man inte får cykla på trottoaren? Jag trodde de flesta visste om denna lag. Men jag kan ju ha fel, det verkar ju så om man tittar på hur det funkar i verkligheten. Tycker inte att det finns något som försvarar denna handling.

Tror denna man att på bilvägen får bara bilar kör? Vart tror han då att motorcyklarna, lastbilarna och bussarna kör? Han har tydligen heller aldrig funderat över varför det finns speciella cykelbanor?

Är jag konstig som tycker att detta var en märlig händelse? Jag reagerar som en galning när detta händer då jag vet vad lätt det är att barn gör ett snedhopp ibland och jag vill inte se deras fingrar i några ekrar. Jag har skällt ut en sköterska på Gripen som cyklade på trottoaren och inte gick av cykeln när hon mötte mig och barnen. Jag drar mig inte för att skälla ut Agda 85 om hon cyklar på trottoaren, för hon har inget där att göra!

Vad tycker ni?

En del är ju bara hur dumma som helst! Jag...

En del är ju bara hur dumma som helst! Jag berättar mer sen...


Grattis

Till min syster som har fått ett nytt jobb. Hon är nog den som jag känner som har mest flyt i livet vad gäller jobb.
Sen kan jag passa på att säga grattis till mamma som fyllde år i tisdags. Vi kommer att fira henne i morgon.

Ett litet grattis till mig också som har hittat färdig pannkakssmet för laktosintoleranta. Astrid är känslig för laktos och vi håller på att testa hur mycket hon tål. Det är ett litet pyssel detta. På dagis får hon laktosfri kost, ev att hon får någon enstaka ostskiva, men mjölk och typ mat är laktosfri. Hemma får hon vanlig mat, men laktosfri mjölk och yoghurt osv. Blev så glad när jag hittade denna smet då pannkakor innehåller mycket mjölk. Hon har nu ätit två stycken så jag tror att de är godkända!

I morgon är det jobb igen. Sen är det helg och på måndag åker jag till Lurö med jobbet, kommer hem på tisdag. Det första gänget på jobbet var iväg denna vecka och de har haft det jättebra. Hoppas att vi får bra väder också. Det finns tydligen en badtunna där som de rekomenderade så det blir till att leta fram bikinin igen.

Kram

Plocka

Plocka, plocka, laga mat, diska, plocka och plocka... det är typ det jag gör nu förtiden. Så känns det ialla fall.
I morgon är jag LEDIG. Det innebär att jag ska med Ludwig till tandsköterskan och sen ska jag och Astrid städa. Önskar att jag bara kunde vara ledig och inte göra någonting, men om jag inte städar i möra så måste jag städa i helgen och det har jag ingen lust med.

Per säger att vi kan städa till helgen, men jag vill städa på lördag och varje lördagsförmiddag/middag är han och handar med sin mor. Jag har ingen lust att bara gå hemma på förmiddagen och sen börja städa på eftermiddagen. Nej, då har ju nästan hela helgen gått. Så det är inte så att han inte har erbjudit sig... Om ni trodde det.

Usch jag känner mig klagig nu, men det går nog över. Det är så tråkigt att man måste jobba så mycket. Vad mycket roligare och lättare allt skulle vara om man jobbade typ 50%. Då skulle man nog vara en bättre människa tror jag.

Nej, nu är det slutgnällt! Soffan väntar och sedan sängen.

Kram

Nu är vi igång!

Nu har jag arbetat två arbetsdagar. Har överlevt och det har varit kul. Undrar hur många dagar det tar innna jag är megatrött på jobbet igen. Det är kul att träffa alla givare igen och självklart arbetskompisarna! Astrid är sliten efter dagisdagarna. Eftermiddagarna/kvällarna med henne är inte så roliga längre. Men man får hoppas att hon kommer in i det snart. I går var hon och jag lediga och vi städade och myste. Skönt att ha en dag extra utan jobb. Det är guld värt!

Nästa vecka blir jobbig, då ska jag jobba tre dagar i sträck... hua, sen är jag ledig på torsdag och jobbar igen på fredag! Stackars mig! hihi.

Nej nu ska vi in till grannarna och dricka kaffe!

So long!Mysigt va? Fler sådana rutor tycker jag! Jag försöker lura L & L att ställa sig i rutan, men det är ju helt kört det!

Kram

RSS 2.0