Bil

Det är nästan krångligt för mig att ta bilen till jobbet. Vi har inga parkeringar i närheten utan jag får även då gå en bit, sen är det svårt att få parkering.

Sen har jag ju turen att slippa hämtning och lämning på dagis och skola då det är Per som sköter det. Men vem vet i slutändan kanske det blir bil ändå. Det beror på hur det fortskrider detta. Men snart är nog snön borta och jag kan cykla eller gå obehindrat :) Tack ändå för att ni tänker på mig/magen... hihi.

Jag tycker inte om när kroppen sviker mig. Men det kanske är bra att dra ner på tempot lite ändå...  Nu är det ca 1 timme kvar tills Lucas kompisar kommer, det blir bara två som kommer som tur är, två stycken kunde inte komma. Bra för mig, tråkigt för Lucas.

Efter kalaset ska jag lägga mig och läsa. Det låter väl bra?

Kram från mig

Antibiotika och sammandragningar

I går fick vi nog av Lucas svnikoppor som verkar vara av den stönigare sorten. Jag ringde vårdcentralen och fick en tid att komma dit med Lucas. Det var bara att cykla tillbaka för att hämta upp grabben för vidare färd till VC. Han tyckte att det skulle bli jättekul att gå till doktorn (konstig unge). Han klädde på sig alla kläder så snabbt så att fröken blev imponerad :)
Doktorn konstaterade snabbt att vi kunde få antibiotika till grabben. Så nu har Lucas fått sin första antibiotika kur för första gången. Ludwig har inte haft någon än (ta i trä). Nu jäklar ska de där dumma kopporna dö!!! Doktorn varnade mig för att medicinen kunde smaka illa och att man ev kunde behöva muta Lucas. Även på apotket tog de upp den hemska smaken när Per var och hämtade ut medicinen. Men tror ni Lucas är som alla andra? Nej just det, han tycker att medicinen är helt ok! Inga problem med att ge honom den inte. Tur det för det är inge kul att ha en kamp varje gång med en stönig unge. Vi får också hjälp av fröknarna när han skall ha sin dos mitt på dagen. Så håll tummarna nu!!!

Sen var det min mage då... sedan i onsdags har jag haft väldiga sammandragningar till och från. De gör inte ont, men det är väldigt obehagligt. Jag har inte haft så med de tidigare barnen så jag ringde till barnmorskan idag för att rådfråga. Hon sa åt mig att ta det lite lugnare och kanske inte cykla i denna snö.... Så nu ska jag verkligen försöka lyssna på henne... ska bara städa i morgon och ha Lucas barnkalas.... sen ska jag ta det lungt :) Nej då, jag försöker att lyssna på kroppen.... Jag tänker faktiskt bara damma och ta toaletterna i morgon, så får Per dammsuga efter kalaset. Bra va?

Jag var också duktig och gick hem med cykeln idag. Det tog sin lilla tid, men det kan ju vara värt det. Nästa vecka ska jag också gå till och från jobbet. Men när jag slutar 19.00 får Per och barnen komma och hämta mig. Det jobbiga är att jag måste gå upp tidigare på morgonen när jag börjar 07.00 för att hinna gå. Det är ju inget jag gillar....

Nej nu ska jag se vem som åker ut i Lets dance....

Kram

Hejsan hoppsan!

Nu äntligen ska jag blogga lite... Hinner inte med det så mycket. Förra veckan jobbade jag kväll 2 dagar och sen var det kalas under helgen... Nu har båda grabbarna fyllt år. Vi har det sista barnkalaset för det här året nu på lördag. Lucas tur är det då. Han har inte bjudit så många så det ska nog gå bra.

Vi har köpt en Emmaljunga City Cross med liggdel. Liggdelen är svart med lite rosa på och sittdelen blev svart med lite beige. Jag orkar inte leta fram någon bild utan ni får använda fantasin :) hihi

Nu lägger jag också ut en bild på min mage. Ludwig fotade mig i morse. Känns konstigt att se bilden för jag tycker att magen ser mindre ut på kortet än vad jag upplever den i verkligheten. Så kan det vara.

Här har ni också Ludwig och Lucas när de får blåsa ut ljsen på tårtorna i lördags. Lucas åt ingen tårta han, men blåsa kunde han ialla fall.

Annars rullar livet på.... dagarna går fort när man jobbar heltid. Känner att jag inte hinner någonting hemma. Jobbigt för allt tråkigt måste ju göras under helgen när man skulle vilja bara vara ledig. Men så är livet. Ska bli skönt att gå ner till 80% i andra veckan i mars. Ledig 1 dag i veckan låter ju helt underbart. 

Lucas har åkt på svinkoppor, så det behandlar vi för fullt nu. Han får vara på dagis då ingen kommer i kontakt med kopporna där. Han har dem på ena låret. Det är ofarligt men ser inte så kul ut. Men han är duktig när vi ska smörja honom med salvan vi köpt. Det svider säger han, men han står lydigt kvar för han vill ju döda de dumma svinkopporna!

Nu ska jag ta hand om kläderna jag tvättade i går. I dag vankas det strykning (igen)

Men i kväll kl 21.00 så är det jag som bänkar mig i soffan och tittar på Greys anatomi! Älskar när serierna börjar igen... 

Kalas, presenter,barnvagn och snö

I går hade vi barnkalas här för Ludwig och hans kompisar. Det gick väldigt bra. De två timmarna gick förvånansvärt fort. Han hade bjudit några från sin klass men även två stycken från åk 1 och även en tjej från åk 2. Roligt, och man märker att de större barnen är väldigt bra på att ta hand om de yngre. Gulligt att se.

I dag har jag och Per varit iväg och köpt presenter till knoll och tott. Vi fixade barnvakt (mamma) och drog iväg så nu är det klart. Vi kollade också in barnvagn, vi ska beställa på tisdag. Nu vet jag till 95% vilken färg jag vill ha på sittdelen till vagnen. Liggdelen är klar nu ska jag bara fundera lite till på sittdelen. :) suck!  Pärtan blev lite förtjust i en jättedyr skötväska också... får väl se hur det blir med det. Jag hade tänkt att bara köpa en billig väska, men nu får vi se hur det blir med den saken.

Nu har det ju äntligen kommit snö också, får verkligen hoppas att den kan stanna några dagar så att man hinner utnyttja den också. Mamma var ute med barnen när vi åkte iväg så idag har de fått åka pulka och snowracer ialla fall.

I morgon fyller min plutt 7 år! Herregud vad åren har gått fort. Nästa söndag är det Lucas tur och han blir ju 5 år, också helt otroligt.

Nej nu ska jag lägga mig i sängen och läsa en bok.
Just det jag hade ju blivit utmanad av Nina i från hennes blogg. Hur var det nu, mapp 6 och sedan bild nr 6...

Vi provar så.Åh vad härligt med sommar. Nu känns det ju helt ofattbart att sitta ute i linne!

Kram på er!

RSS 2.0