Bröllopsdag, födelsedag, regn och munsår!

I dag är det mycket! Jag och Per har 1-årig bröllopsdag, jag har födelsedag! Hurra hurra! Mycket att fira....
Jag och Per tjuvstartade igår kväll med att gå och se "The wedding singer" på teatern. Den var jättebra. Det är ju inte ofta vi är så kultiverade och går på teatern, tror inte att jag har varit i byggnaden sedan i mellanstadiet. Jag har ju varit och sett andra teatrar men inte i så fina lokaler som vi har i Karlstads teater, eller det kanske heter Värmlands operan? Jag är inte säker, men fin är den i alla fall.

Efter vårt kulturbesök var vi och åt middag på systrar. Vi skulle ha varit på Legends, men där var det mer pub än restaurang och vi ville sitta i lugn och ro och äta. Det var jättegod mat på systrar, kan rekommendera deras grilltallrik! Mums!

I dag ska vi iväg på masage jag och Per, vi fick det i present på bröllopet och först nu ska vi utnyttja det. Det ska bli så skönt!!!!

I tisdags fick Ludwig en spruta. Vaccination mot polio, mässling, stelkramp och någon mer.... Det gick jättebra, han satt stilla och sa -Aj, det gör ont. Sen var det klart. Duktig min stora pojk!

                              image39

Jag fyller ju som sagt år idag också och jag har fått ett "pandora" armband. På det sätter man berlocker och jag fick tre st av min Per och de små barnen, sen har Sofia varit här och av henne fick jag två berlocker till! Jättekul.

                                               image40


Lite suddig bild, men ungefär såhär ser det ut. Vi har också ätit det sista av bröllopstårtan. Ja, den har stått i frysen i ett år! Den var fullt ätbar, får väl se om vi ligger och spyr ikväll :)

                                             image41

När vi satt i går kväll på Systrar kände jag att jag hade fått munsår! Attan! Att det bara kan flyga på en sådär, jag fattar inte, det var inte så längesdan som jag hade det heller. Blä blä blä!!!!
Inte har jag några munsårsplåster heller, det blir en förstaprioritering i morgon när jag har lämnat barnen. Måste ha det! Tack alla som har skickat hälsningar till mig och även oss!
                                                                       Kram från Louise

Skola igen

I dag var det dags för grammatik delen i denna kurs. Vi hade ett test på lektionen, vi fick då skriva en text på ca 350 ord. Hoppas att den delen gick bra.  Innan det hade vi fått gå fram en och en och redovisa/undervisa om ordklasser. Jo tjena, visserligen tycker jag att svensk grammatik är rätt så kul, men det är ju några år sedan jag läste det senast.... Innan lektionen hade jag typ bara skummat igenom grammatiken lite. Men inte förberett mig på något sätt. Men det finns nog hopp om livet ialla fall.

Var och kollade på akademibokhandeln vad böckerna kostar som vi ska ha dessa veckor (ca 4) oj oj igen, det var dyrt. Har inte råd att köpa alla. Jag står på reservationsplats på biblioteket att få låna böckerna men det kan ta 1-2 månader innan det är min tur. Jag köpte ialla fall en bok som jag tror att jag kommer att få nytta av. Sen får vi se hur jag gör. Studiemedlet räcker inte till att försörja mig, barn osv och sen även till att köpa kurslitteratur för ca 900:- för fyra veckor. Det funkar inte.

Var och tränade i går och på något sätt har jag fått ont i handleden efter det. Det är nog armhävningarna som jag har lyckats med :)

                                                             image37

Ett kul kort på Lilly. Jag och syrran lärde henne detta häromdagen! Visst är hon duktig? Kan hålla skeden alldeles själv.....



                                                            image38

Detta vill jag ha! Men det får nog vänta.... i typ hundra år eller något, men då vill jag nog inte ha det längre.

Kram på er, snart är det Greys anatomi!!!! Tjolahopp!

Vackert väder!

Vill ha ett hus!!! Det suger som bara den nu. Tänk att ha ett alldeles eget hus. Något som bara vi och banken äger! Få bestämma själv om vad som ska göras, inte behöva fjäska för bostadsbolaget om man vill ha en ny packning till kranen tex. Är så trött på att bo i lägenhet nu. Blä. vi betalar multum, alldeles för mycket och det är inte ens vårt. Längtar till den dagen jag får gå igenom dörrarna på mitt hus och känna att här ska jag bo! Mitt mitt mitt.....

I går gjorde vi typ inget, vi var hem till Pers mamma och åt mat, sen åkte vi hem och Sofia kom hit. Grannen Märta sprang förbi fönstret och kom sedan in och lekte med bröderna bus. Sen sprang de in till henne och jag blev själv. (Per var och handlade). När jag sedan kom för att hämta knoll och tott, var Ludwig och Märta uppe i hennes rum och Lucas han var nere med Märtas pappa och lekte. Stackars pappan! Lucas lekte med en kassaapparat och pappan satt vid datorn och jobbade!

Vårt internetsystem med router brakade ihop så Per var sysselsatt med det hela kvällen. Så vår lyxiga lördagsmat blev smörgås och mjölk! Slå det om ni kan!!!

Kram på er!

Såg

Jag såg något som jag tycker är onormalt idag, vet inte om det bara är jag som tycker det... När jag gick hem från bussen såg jag en tjej som hade lika tjocka lår som vader! Är det normalt? Själv tycker jag att det var väldigt fult. Det såg liksom konstigt ut... men man ska inte dömma, men det verkade inte som att hon mådde dåligt över detta då hon hade supertajta jeans på sig.

I dag har vi haft föreläsning om invandringens historia i Sverige. Det var ganska så intressant och lärorigt, men läraren hade en väldigt sövande röst. Jobbigt!

I går var det klassfest eller vad man ska säga, hemma hos Tobias. Vi åt tacos och satt och pratade. Det var väldigt kul och man fick höra klasskompisarnas historia. Blandad kompott av vad vi har gjort innan universitetet.

image36

Här sitter jag med mina klasskompisar, (2 av dem ialla fall). Hoppas att Sara tycker att det är ok att jag knyckte bilden från henne!

Nu ska jag kolla in när barnen kör med tågbanan!

Kram

Höst

I dag är det verkligen höstväder! Regn och lite mer regn.
I går hade vi Pers mamma här på lunch. Vi kidnappade henne och bjöd på lunch här. Hon är liksom inte den som väldigt gärna lämnar sin egen borg om man säger så. Men nu blev det ändring på det. Hennes hund Vera var också med och det gick så bra så. Men Per och hans mamma gick en snabb sväng till kiosken och då var Vera kvar med mig. Herregud vilken mattesjuk hund. Hon visste inte vart hon skulle ta vägen så orolig var hon. De skulle behöva vara ifrån varandra mer de där två. Värre än ett nyförälskat par! :)

På kvällen hade vi bjudit hit syster med familj. Mysigt var det. Jag kunde tända en massa värmeljus och det gillar jag. Vi kollade också på en Wallanderfilm som Robert somnade så skönt till! Lilly låg och sov i Ludwigs säng och Ludwig låg i Pers säng.

I dag ska vi hem till Johan och Lina, det var väldigt längesedan vi träffades så det är verkligen på tiden! Det ska bli kul, synd bara på vädret. Hoppas att det blir uppehåll snart!

I morgon är dagis stäng, funderar på att ta barnen till museet och kolla in Alfons Åberg utställningen som är där. Vore kul att se.

Kram på er som läser detta babbel!

Svenskar

Nu läser jag en bok om svenskar om hur vi är och varför vi är som vi är. Alltså det kan inte vara lätt att komma till detta land, med så många oskrivna regler. Vi som är uppfödda här tänker inte på vad mycket det är som vi vet men inte står skrivet någonstans. Tex vi tar av oss skorna när vi går in till någon (det görs inte i alla länder), vi tar med oss en liten gåva ex blomma när vi går hem till någon på middag, vi bjuder igen. Vi umgås inte med arbetskompisar efter arbetstid (oftast), vi sätter oss inte brevid någon på bussen om det finns lediga platser. osv osv. Det finns mycket att tänka på som man inte är medveten om...

I går var Lucas hemma med mig, han har varit lite hostig och snuvig. Vi var och handlade på Wallinders, sen var vi hemma. Jag försökte läsa så mycket som det gick, och Lucas mål var nog att prata ihjäl mig. Den ungen kan prata när han är själv. När Ludwig är hemma märks det inte lika mycket, men när Lucas är ensam hemma, oj oj!
När vi hade hämtat Ludwig åkte vi till IKEA (igen). Där fick Ludwig vara på "småland" (ett ställe man kan lämna in barnen en timme) Lucas vart skitsur för att han inte fick vara där, så jag var dumma mamma hela tiden...
Har lovat honom att när han är helt frisk ska han få vara där han med.

Lucas fick nya gardiner och båda fick en varsin sovlampa i form av spöken. Jättemysiga! Till mig köpte jag två plastlådor. Åh vad det är kul med IKEA!!!!!

Kram

Fredagskväll

Nu är jag trött... Ska  nog snart gå och lägga mig.
Har varit iskolan idag. Hade lektion fram till 11, sen satt vi i studiegruppen och gjorde uppgifter och babblade. Verkar vara en bra grupp, kul!
Var sedan hem och åt och läste lite. Hämtade barnen och sen var vi till syster, sen åkte vi med Sofia och mamma till IKEA!!!! Jag köpte bara 2 saker, det är nog ett rekod för mig!!! Kostade typ 35:-, det ni!

Vi åt taccos i kväll, det blir typ det när Per bestämmer maten på fredagskvällen. Lucas ville gå och lägga sig vid 20-tiden, men inte Ludwig. Han fick ha en uppesittarkväll med oss. Mysigt att han börjar på att bli stor nu! Han fick gå och lägga sig vid 21.30. Helnöjd!

Nu ska jag gå ner och dricka vatten, jag är törstig...

Kram på er, i morgon blir det airshow och kalas för mamma som fyller år idag! Hurra hurra!

Bibliotekets fel...

Jag hävdar att det är bibliotekets fel att jag har gjort av med en massa pengar idag.... Det var så här: jag skulle efter att ha lämnat barnen gå till bibblan för att hämta ut 2 böcker som jag behöver ha i skolan. Jag kommer dit ca 09.40 och då ser jag att det öppnar inte förrän kl 10.00. suck, vad ska jag göra? jo, jag går till åhlens tänkte jag (de öppnar kl 09.00). Jag gick dit och köpte en väska, var en snabb sväng upp till Pers nya kontor. Sen så kom jag på att Ludwig behöver ju jumprar :) med andra ord, jag gick till H&M, där hamnade jag av någon anledning på damavdelningen (förstår inte...) oj då in i provhytten också, jag köpte två toppar till mig, ett par mysbyxor till Ludwig och två jumprar till honom... det blev också en body till Ninas Hugo :)

Förstår ni att det är bibblans fel att det blev så här??? När jag väl kom till biblioteket så visade det sig att det var på universitetsbiblioteket som mina böcker finns att hämta!!! Men jag hade tur för en av böckerna jag trodde jag skulle hämta fanns där så att jag fick ialla fall med mig en bok som jag hade tänkt mig...

Hängde ni med på vad skriver? Det är ju helt och klart för mig att hade jag inte fått mailet i går om att det fanns böcker att hämta, så hade jag haft kvar mina pengar! Dessutom hade jag inte behövt att gå runt i stan i röda gummistövlar med vita prickar på!

Kram på er!

Bra start

En bra start på denna dag blev det! Har sovit rätt ok i natt, varit uppe 2 ggr, en gång till Ludwig som jag fick att somna om, sen vaknade han igen och då fick han följa med till oss.
Jag har precis varit ute och gått en promenad efter att ha lämnat barnen på dagis. Det är väldigt fint väder ute, men tyvärr så blåser det väldigt mycket. Men det var gött och det känns bra nu att ha varit ute och traskat lite...

Nu ska jag in i duschen sen blir det läsning för hela slanten. I kväll ska jag och syrran på ett "klädparty" som Lina har på sitt jobb. Ska bli kul att se vad det är för kläder. "Me and I" heter märket tror jag. Har inte sett något av deras kollektion så det blir intressant.

Nej nu är det bäst att jag duschar annars fastnar jag här...

Kram


RSS 2.0