Alla helgon

I dag är det dags för ett besök vid våra fäders gravar. Tycker att det är så mysigt på alla helgona. Det lyser så fint på kyrkogården och det är en mysig stämning. När Per och barnen kommer hem från (någonstans) där de är och hämtar kött, ska vi åka till kyrkogården och tända ljus hos barnens morfar och farfar. Jag önskar att min pappa hade fått träffa mina barn. Tyvärr blev det ju inte så. Han hade nog varit väldigt glad över att jag har fått två söner. Skulle gissa på att han hade sett till att de hade fått ett bilintresse. Tyvärr har de inte det nu, men det hade nog sett annorlunda ut om pappa hade levt... Men han kanske sitter på ett moln och tittar på oss ialla fall. Hoppas det. 

För er som inte vet så dog min pappa i en hjärtinfarkt det året jag fyllde 12 år. Han var bara 42 år och det är ju alldeles för tidigt. Men livet är oförutsägbart. Tror att hans död har gjort att jag, mamma och syster är väldigt tajta. Vi fick ju liksom klara oss själva när han hade dött. Mamma har nog kämpat väldigt mycket för vår skull. Det kan inte vara lätt att bli lämnad så med två barn. Livet ändrades plötsligt, helt utan förvarning.
Men vi har klarat oss bra tycker jag. Både jag och syster är nog rätt ok.... :)När jag och Per gifte oss hade jag i brudbuketten två vita rosor. En symboliserade pappa och en Pers pappa.

Från början var det bara tänkt med en ros, men ungefär 1 1/2 måndad innan bröllopet dog Pers pappa, också i en hjärtinfarkt. Han blev 68 år. Ludwig och Lucas har träffat honom och jag vet att Ludwig kommer i håg honom. Lucas säger att han kommer i håg, men han var bara två när farfar dog. Men det är ju inte omöjligt att han kommer i håg. Farfar var en glad prick. Jag tyckte mycket om honom. Vi kom bra överens han och jag. Det är sorgligt när människor rycks i från en. Men det tillhör ju livets gång. Men man kan ju tycka att en del försvinner alldeles för fort. Jag tror att de som dör för tidigt behövs någon annanstans, kanske föds man om, eller så behövs personen i himlen för att kanske vaka över oss här på jorden.

Döden är ju lika självklar som att vi föds. Vi kommer inte undan hur vi än gör. Ändå är vi rädda för att dö, och en del har väldigt svårt för att förstå att vi alla kommer att dö. Men det tillhör livets gång...

Så passa på att lev nu! Tänt positiva tankar, ta hand om varandra! Men skänk de som har varit med oss en extra tanke, och tänk på alla positiva minnen ni har med de som inte längre är med.

Kram från mig som saknar pappa och svärfar

Ludwig har fått en pokal!

Ludwig har nu haft sin första karatetävling! Han kom trea!!! Han är så nöjd och stolt. Det bästa av allt är att han fick en pokal. Som han har längtat efter den. De var fyra i hans klass som tävlade och han kom trea! Han kom ju i alla fall inte sist.... Kul för honom.

Nu är det bara att vänta på att dopet som är kl 16.00, sen i kväll är det bankett med karaten. Fullt upp idag alltså!

Kram från en stolt mamma!

Se så glad han är! Det kanske inte syns, men han är det!


Insändare
http://nwt.se/asikter/insandare/article603465.ece


Varsågoda och läs! Där jag bor finns det flera utekatter och jag har sett flera gånger att de sätter sig sanden i lekparken och bajsar. Vi har också när vi inte hade garage fått "trevliga" kattfotavtryck på bilen.

Vet att många inte håller med mig, men så är det. Det finns ju en lag som man ska följa... även om den är lite tandlös.

I dag ska jag och Lucas ner på stan, han behöver höstskor och termobyxor. Suck, har ingen lust, men så är livet....

I morgon ska Ludwig ha sin första karatetävling! Jag är jättenervös. Håll tummarna för grabben.

Det är också dop för Ruth, om nu bara Lilly håller sig frisk.

Kram

Astrid har lärt sig något nytt

Hon kan prutta med munnen! Hon är så duktig. När hon väl drar igång är inte en body torr. Hon sprutar saliv så det står härliga till... Hon har kämpat med att lära sig detta och när hon väl fick till det gick det inte att sluta. Kul!

Hon är också en riktig nattuggla. Hon vill inte gå och lägga sig förrän jag och Per lägger oss. Suck. Visserligen är hon ju trevlig och så när hon är vaken men det kan ju vara skönt att få lite egentid också. Hon är som mig, morgontrött och kvällspigg. Låter ju lovande inför framtiden då jag kommer att ha någon att babbla tjejsaker med på kvällarna och någon att sova med på morgonen. På morgonen hänger nog gärna Lucas med också.Hon fick också prova på att äta potatis och palsternacks purè när hon fyllde 4 månader. Hon tyckte att det var konstigt, men det var inga stora protester utan det gick väldigt bra. Nu ligger vi lågt med smakportioner ett tag. Bröstmjölk funkar bra så varför krånga till det. Hon hinner äta mat också.

Nu ska jag och Lucas ut, han ska cykla lite.

Kram

Phu

Jag har  nu provat på livet som ensamstående i två dagar och en natt. Det gick bra. Per har varit på en "kramkurs" med jobbet i Loka brunn. Själv blev jag med 3 barn och en himla massa uppdrag. Kyrkans barntimme, fotografering och karateträning. Karateträningen fick jag hjälp av min mor med. Det jobbigaste var att få iväg barnen på morgonen. Det gick faktiskt, men det gäller ju att allt klaffar för skolan börjar ju 08.20 vare sig vi vill eller ej. När jag och Astrid hade lämnat bröderna bus tog jag mig en långpromenad och Astrid somnade om i vagnen.

Idag drog jag och A ner till stan. Jag fick presentkort på H&M förra veckan i present och man kan ju inte spara sånt... Jag visste att jag skulle ha en amningsbh med bygel. Har hittat en jättebra modell där. I alla fall, jag plockade åt mig några stycken för att prova, gick till provrummet. Det finns ett provrum som barnvagnen kommer in i... som var upptaget så klart. Väntar väl då rå, tänkte jag.... väntade, väntade och väntade... bestämde mig till slut för att ta mig en tur för att titta på andra kläder, sagt och gjort. När jag var tillbaka till provhytterna igen så var ta mig tusan människan kvar därinne än! Jag satte mig då och ammade, Astrid hann att somna, då som ett mirakel kliver människan ut! Tänkta att hon har nog mycket kläder med sig... jovisst typ 4-5 tröjor!!! Vad i hellskotta höll hon på med i över en halvtimme där inne??? Hon måste ju haft en väldig beslutsångest.
Det blev i alla fall en bh till mig. Sen fick jag typ springa hem för att hinna äta innan det var dags för hämtning...

Nu är Per hemma och i morgon behöver jag inte gå upp 06.30! Ska bli skönt. I morgon ska vi till bvc för att kolla A:s vikt sen är det babyrytmik.

Kram

Min dator!

Min dator vill nog inte leva så mycket till längre... den är gammal och känner sig nog som en väldigt sliten pensionär. Vi har haft mycket bra stunder ihop. Både vad gäller surfning på nätet och hjälp vid skolarbete. Nu verkar det dock som att datorn har tröttnat på mig. Härom kvällen brakade den ihop helt. Per som är duktig på datorer försökte få igång den men den ville inte. Dagen efter provade Per att lägga in windows på nytt igen, med risk för att allt jag hade sparat på datorn skulle försvinna. Förstår ni ångesten jag kände då jag inte hade gjort back up på ett tag. Jag såg alla kort jag har tagit försvinna från mig, alla internetadresser jag har som favorit osv. Ångest ångest (i-landsproblem). Hade inget att välja på så det var bara för Per att köra igång. Vi (jag) var mycket nervösa när vi startade om datorn efter installationen.... mitt hjärta dunkade...
Allt var kvar!!! Gissa om vi var snabba med att göra back up:er!

Nu låter dock datorn som att den ska explodera när som helst när den "tänker". Blir nästan lite rädd när den drar igång som värst. Gissar att den inte mår så bra min gamle vän...

Nu finns min chans till en rosa minilaptop... fattas bara några tusen kronor så har vi löst problemet. Finns det någon som har typ 4-5 tusen kronor att ge till mig så är det helt ok.

Nu jobbar Per som dörrslusk på en krog i stan. Barnen sover, till och med Astrid. Hon slog ihop de blå vid 21.30. Försöker få henne att somna tidigare på kvällen nu, hon har en tendens till att vara uppe länge. Kul att hon vill umgås men det är inte alltid kul att bära runt på henne, alt ha henne vid bröstet...

Ludwig sover inne hos Lucas på golvet. De har tjatat i flera dagar om att Ludwig ska sova över hos Lucas. Så fick det bli. Lucas gick och lade sig vid 21 och Ludwig gick i säng vid 21.45. Jag förstår liksom inte vitsen med att sova över hos varandra när man inte lägger sig samtidigt. Men det är ju jag det. Fast det är väl inte lätt för Ludwig som är kvällspigg att ha en lillebror som är kvällstrött. Det slutar nog med att Ludwig och Astrid kommer att sitta uppe med mig på kvällarna och Per och Lucas går och lägger sig.

Nu ska jag gå och ta bort sminket och göra rent tänderna från plack och annat skit.

Go natt!

RSS 2.0