Trött

I dag är jag trött... sovit konstigt inatt. Längtar så tills jag får sova på mage igen.
I dag är jag och Lucas lediga, vi skulle ha åkt till Bergvik för att kolla efter en väska och lite annat. Per skulle lämna bilen hemma......... tror ni att min man kom ihåg det? Nej. Men som tur är slutar han lite tidigare idag så det löser sig nog ändå. Jag orkar inte gå ner till stan för att  hämta bilen heller.  Jag tror att min son Lucas kommer att tjata hål i mitt huvud snart!

Vattnet är avstängt här idag igen. Mellan 09.30-12.30. Det är så typiskt att det alltid händer när jag är ledig. Nu har jag bara 4 arbetsdagar kvar... sen är det semester och dags att vänta på bebisen. Nu börjar jag längta mer och mer. Ska bli så spännande igen.

Nu har Per och jag gjort klart skötbordet som vi ska ha på tvättmaskinen. Det blev skitbra om man får säga så....  Ska ta mig i kragen och ta ett kort på det så får ni se.

Nej nu ska jag ta mig något att dricka.

Kram

Ha en bra Valborg förresten!

Söndag

Nu var det söndag igen. Barnen leker  någonting med lasersvärden :) Ska nog ge dem mat och sen gå ut en sväng. Det är ju inte så jättevarmt ute tyvärr, men solen skiner ialla fall.

I går var vi och kollade på bilbarnstol till bebisen. Vi har valt att ha ett babyskydd (heter så) med en bas. Det betyder att man bara klickar fast själva "stolen" i ett fäste som man har fastsatt i bilen. Vi ska ha bebisen i mitten bak, med grabbarna bus på varsin sida! Kommer att bli en härdad unge detta... Det kommer att bli skittrångt därbak, men vi får ha det så ett tag. Vi testade i går med alla stolar och nästan alla barn och det gick. Dyrt blir det men det går nog att sälja babyskyddet sedan.

Gjorde flygande jakob i går till kvällsmat. Per och jag tyckte det var jättegott, barnen gillade det inte något värst. Slutade med att de åt smörgås. Lucas har ont i halsen och tyckte att det var lite förstarkt. Ludwig åt ganska så mycket, men sen erkände han att det inte var så jättegott.... Himlans ungar!

I dag ska jag göra så lite som möjligt har jag tänkt mig. Hade väldigt ont i fogarna i går kväll. Skulle handla på Ica och den promenaden var en plåga. Folk gick om mig till och med.... Hade nog överansträngt mig i går under dagen.



Här har ni Ludwig när han har en match med en annan kille. Tränaren ger dem poäng. Ludwig vann! *stolt*
De får inte stöta i varandra när de blockerar (eller vad det heter) gör de det får de minuspoäng.  Ludwig är den minsta killen av de som är på mattan.

Nu har ungarna tråkigt, bäst att utfodra dem:)

Kram

Insändare

Häromdagen läste jag en insändare i VF som jag var tvungen att reagera på. Här är insändaren:

www.vf.se/Asikter/Varmland/Ny-lag-stoppar-dubbla-dagis-090413.aspx


Jag var tvungen att svara på den, och i dag är min insändare med i tidningen.


www.vf.se/Asikter/Varmland/Flytta-narmare-din-dotter-090415.aspx

Vad tycker ni? Skulle ni vilja att ert barn hade både två hem och två olika dagis att vara på? Jag tycker synd om det lilla barnet. Det är ju tufft att vara på dagis i stora barngrupper och sen dessutom behöva vara på två olika dagis! Hua!  Nej jag tycker nog att mamma och pappa helt enkelt får vara såpass vänner att de ialla fall kan bo i samma stad!

Nu har knoll och tott varit hos tandhydienisten. De hade inga hål som tur var. Ludwig däremot är en liten fegis om man jämför med brorsan. Lucas tyckte det var skitkul vad än tandhygienisten gjorde :) Gladare patient får man nog leta efter. Ludwig däremot är skeptisk mot allt.

I morgon ska jag jobba. En dag den här veckan. Perfekt så borde man ha det jämt!

Kram

Rackarunge

Den lilla rackarungen i min mage har nu lagt sig tillrätta. Huvudet ner och rumpan upp! Huvudet var ruckbart, men inte rörligt sa barnmorskan. Bra då är det klart då! Lucas var med mig dit och han fick lyssna på hjärtljuden och var även med och klämde på min mage. Han var jättestolt när han kände något hårt=bebisen. Tyvärr var det mitt bäcken han kände :)

Har varit hemma med honom idag, han har snuva och har sovit dåligt inatt. Han vaknade och grät för han hade ont i halsen. Under eftermiddagen i dag fick han även feber. Så i morgon är vi hemma också. På torsdag är jag ordinarie ledig så då är båda barnen lediga och på fredag är Per ledig...

I morgon ska de stänga av vattnet här mellan 09.30-14.00! Hjälp, vad jobbigt. Får bunkra upp med vatten i flaskor.

Kram

Slut på påsk

Nu är påskhelgen över för i år. Har varit en lugn påsk med fint väder. Ludwig hade feber på påskaftonen så mamma fick ha två sittningar med påskmat. Syrran med familj först, sen kom vi på kvällen. Har nu ingen vidare lust att smitta en liten bebis med feber... men nu är grabben frisk. Skönt att det gick över såpass fort. Nu är det bara snuvan kvar.

I dag har vi haft en riktig tråkdag... inte gjort många knop. Den stora händelsen var att barnen var ute och cyklade i parken. Vi har nu sett att Lucas cykel är alldeles för liten... stackarn. Han fick prova Ludwigs cykel och hej hopp, då kunde han cykla mycket bättre. Så nu får Lucas ärva Ludwigs cykel och vi får jaga efter en ny cykel till Ludwig.

Denna vecka jobbar jag, tisdag, onsdag och fredag. Gött med kortvecka. Men den är fullspäckad. I morgon ska jag och Lucas till barnmorskan... onsdag förmiddag ska jag och Ludwig till logopeden (jag börjar kl 10 och slutar 18.45) på torsdag ska båda barnen till tandhygienisten (först Lucas på morgonen och sen Ludwig på eftermiddagen), på fredag är det nog lugnt än så länge.  Nej, just det då ska Per med barnen till ögondoktorn... Händelserik vecka med andra ord.



Typ såhär ser magen ut nu i vecka 33+4.  Svårt att ta kort på sig själv. Får nog be Ludwig nästa gång.

Nu ska jag gå och ta en rennie (halsbränna) sen ska jag titta på CSI med Per. Är ju inget Cityakuten idag.

Kram

Lååångfredag

I dag är det en lång fredag... det stämmer faktistk. Jag är extremt seg idag. Orkar liksom inte göra någonting. Det tog mig flera timmar att bädda sängen, först nu har jag varit inne och duschat (kl 12.59...). Skäms på mig! Per är nu ute i garaget och städar bilen invändes. Det behövs kan jag säga! Barnen är nere och spelar något dataspel som man har i handen...

I går var jag och Lucas nere till stan när vi var lediga. Han var med mig för att köpa amningsbehå. Han tyckte att det var jättehäftigt att man kunde trolla med bh:n. Dvs man kan fälla ner framsidan så att bröstet blottas. Vi fixade också mina stövlar så att inte sulan på klacken ramlar av. Gratis var det. Inte ofta man får något gratis.

I går eftermiddag var vi naturligtvis ner till torget och hyllade våra hockeyhjältar. Gud vad folk det finns i stan! Barnen hade nog inte så kul, men det är ju ändå stämning. 

Bebisen i magen har hicka titt som tätt. Beror det på att den är ovanligt glupsk, eller har jag ovanligt gott fostervatten :) hihi! Har nu gjort 33 fulla veckor! Herregud, jag börjar på att bli stressad nu. Har ju nästan ingenting till detta lilla kryp. Vi har inget skötbord, ingen spjälsäng, inga strumpor till barnet, inga sängkläder heller. Kan inte vara lätt att födas som det tredje barnet och efter att föräldrarna har gjort sig av med det mesta i bebisväg... Får hoppas att inte bebsien har alltför bråttom ut, utan väntar tills vi har fixat lite mer. Nu har ialla fall jag amningsbh, alltid något!
Jag tror också att bebisen har vänt sig neråt i magen, får bara hoppas att det är huvudet ner. Förra veckan låg den på tvären i magen :) men nu tror jag att jag ibland kan känna en rumpa eller huvud mer mitt på magen. Ska till barnmorskan på tisdag så vi får väl se vad hon säger.

I natt kl 02.30 kom det hem någon i vårt hus som var lite musiksugen. Har inte hört så hög musik förut, de spelade "pokerface" på väldigt hög volym så att jag vaknade av det. Som tur var spelade de bara en låg och den är ju iofs bra... men sen är det jobbigt ändå för mig nu att sova. Per däremot är typ döv när han sover så han är lyckligt ovetande.

Nej nu ska jag nog fixa lite mat till mina avkommor, sen ska jag hugga in och städa toaletterna. På långfredag ska man ha tråkigt så det passar ju bra:)

Kram på er denna sega fredag

FBK

                                                                  

Oj, så mycket lättare livet känns just nu! Härligt att SM-guldet är vårt! Vårkänslor får man....

Go natt!

Uppdatering

Jopp! Nu är jag moster igen. En liten/stor Ruth föddes den 2/4 vi 22-tiden. Hon vägde 4375 g (tror jag) och är 54 cm lång. Det var alltså ingen liten bebis. Allt gick jättebra och syrran är så nöjd!

Jag har själv varit på förlossningen idag... har nämligen haft väldigt ont på ena sidan av magen. Ringde till min barnmorska i morse som själv ringde specmvc för att rådfråga. Jag fick rådet att åka hem från jobbet och vila för att se om det gick över. (Jag cyklade inte hem utan Per fick hämta mig.) Var hemma några timmar, men det gav sig inte så jag ringde förlossningen och de tyckte att jag skulle komma in så att de fick kolla upp mig.

Vi hämtade barnen från dagis och skola, körde dem till deras storasyster Louise och vi drog till förlossningen. Fick ligga länge med CTG för att kolla barnets hjärtljud och livmodern. Tråkigt blev det i längden för vi fick vänta länge på doktorn som hade fullt upp med alla förlossningar. Jag fick åka hem efter att allt hade visat sig bra, hjärtljuden är ok, bebisen verkar må bra. Livmodern sköter sig osv. Doktorn gissade på att det kan ev vara ligamenten som bråkar med mig. Jo tack... Ont gör det!  Ibland gör varje steg ont och jag fasar för att böja mig ner då det gör jätteont. Ska försöka vila så mycket som möjligt i helgen...Känns bra att ha kollat upp det ialla fall.

Innan jag lämnade sjukhuset hann jag med att kika lite på Ruth. Så söt och enligt mig liten... Tänk att det kommer ut en helt livs levande människa ur kroppen på en. Fantastiskt!

Nej nu ska jag gå och lägga mig och fundera på om jag ska starta min sömn på höger eller vänster sida ikväll.... har ju inte så många sovställningar att välja mellan :)

Kram och go natt!

Närmar sig

Nu närmar det sig för min syster. De är inne på förlossningen och nu bara väntar vi på att det ska komma ut en liten bebis. Spännande!

I dag har jag och Lucas varit lediga. Vi var och hälsade på dagiset där jag jobbade i höstas. Kul att se dem igen. Lucas kan nog tänka sig att börja där. Han fick vara med och äta och även vara med på läsvilan efter maten. Han brydde sig inte om att jag inte var med. Han är ganska så självständig den grabben.

Ludwig har varit iväg på karate idag igen. Han verkar ha hittat sin grej om man säger så. Även min man tycker att det är väldigt kul. Per har ju tränat karate när han var liten så han är nog lite nostalgisk....
I går när jag jobbade kväll fick jag ett mail från mina grabbar hemma... det var kort bifogat...





Nu hade ju jag inte tänkt att vi skulle inhandla denna "pyjamas" riktigt än, men vad betyder en mammas ord när det finns en himla massa killar i familjen :)

Ja nu är de nöjda ialla fall. Ludwig har invigt nattsärken idag på karatepasset och jag måste ju erkänna att han var väldans stilig!

Nej, nu är det dags att försöka hitta någon bra sitt/liggställning i soffan... tror att min mage har fått spel nu. Har ont hur jag än sitter eller ligger och det känns enbart jobbigt just nu... Men jag får härda ut!!! Ont i ryggen har jag också. Måste få gnälla lite, det kanske hjälper.

Kram

RSS 2.0